7,3 249 tys. ocen
7,3 10 1 249204
6,7 49 krytyków
Iron Man 3
powrót do forum filmu Iron Man 3

Słaby

ocenił(a) film na 6

Po bardzo dobrej pierwszej części i dobrej drugiej, trzecia wyszła im bardzo mizernie.
Zaczynając od stanów lękowych, które kompletnie nie pasują do tytułowego bohatera i które wyszły bynajmniej bardzo słabo, kończąc na zakończeniu filmu, w którym to Pepper przychodzi i "kończy imprezę" (przepraszam wszystkich, ale oglądając film mało nie wybuchłem śmiechem w tym momencie, tak słabo to według mnie wyszło). Również odnoszę wrażenie, że za bardzo poniosła ich wyobraźnia, jeżeli chodzi o modyfikacje genetyczne przeciwników głównego bohatera, którzy przeżywają wybuchy, robią z siebie "chodzące słońce" itd. (jakoś nie porwał mnie ten pomysł), choć jestem to jeszcze w stanie wybaczyć, jako że mamy do czynienia z gatunkiem Sci-Fi. Na koniec dodam, że sposób, w jaki został przedstawiony Mandaryn w tym filmie, to jakiś kiepski żart i zdecydowanie zmarnowany potencjał.
Chciałem dać 5/10, ale z szacunku do całej serii dam 6.

użytkownik usunięty
Hejtersik

popieram najgorsza część zdecydowanie!!! jak to gówno zarobiło taką kasę pozostaje dla mnie zagadką?

film jest świetny, dla ludzi którzy nie znają komiksu i stąd sukces, bo fanów od komiksu jest niewielki odsetek. Osobiście nie lubię komiksów o superbohaterach, nudzą mnie, wydają się śmieszne im bardziej są a poważnie. Z tego powodu Iron Man 3 bardzo mi się podobał i z rozbawieniem czytam narzekania rozczarowanych filmem "3 lata czekałem a tu taki gniot" heh. No jeśli ktoś czeka 3 lata na film o iron manie to rozczarowanie jest wpisane w ryzyko :) Nie widziałem poprzednich części, a część III obejrzana tak po prostu bardzo dobra, film z fabułą i w dodatku zabawny, postać tego terrorysty mandaryna fantastyczna.

ocenił(a) film na 8
kolozeroza

W pełni się zgadzam. Typowy hollywood / marvel, wybuchy, akcja, humor,dobra fabuła, ja nie wiem jak można oczekiwać realizmu i powagi od filmów tego gatunku. Moim zdaniem ta część nie jest dużo gorsza od 2 ani pierwszej.

ocenił(a) film na 7
Hejtersik

według mnie część trzecia była najlepsza z serii. no ew. zaraz po pierwszej. ale druga jest daaaaleko w tyle. jestem świeżo po seansie i nie mam zastrzeżeń. oczywiście na upartego można się uczepić fabuły, no i z efektami specjalnymi miejscami było just too much. ale taki był zamysł i wyszło im bardzo fajnie. szkoda natomiast że prawdopodobnie nie będzie kontynuacji, no ale jak na próbę zawarcia całości iron mana w trzech filmach, to chyba lepiej się nie dało. oczywiście można by próbować bawić się z mandarynem i pierścieniami już od pierwszej serii, no i w sumie szkoda że tak nie zrobiono, ale filmowy iron man wcale nie odbiega aż tak bardzo jakością od komiksowego czy bajkowego, jest dobry, i można go szybko połknąć, wyzwala w widzu który nie przepada za gatunkiem emocje, a także jest nasycony elementami dobrej komedii. średnia ocen iron manów również stawia tę część na najwyższej pozycji.

ocenił(a) film na 6
pink_panthera

ja uważam natomiast, że najlepsza pozostaje część pierwsza. Trójka również trzyma poziom. Dwójka była pomyłką i wymazałem już z pamięci ten obraz.