PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=491715}
7,3 249 tys. ocen
7,3 10 1 248519
6,8 60 krytyków
Iron Man 3
powrót do forum filmu Iron Man 3

Witam,
zastanawia mnie jedno, Tony poddał się operacji usunięcia odłamków i co za tym idzie - reaktora.
Czemu tego nie zrobił w II części skoro to reaktor go zabijał? :D

ocenił(a) film na 8
maciass91

To chyba chodzi o ogólny postęp medycyny. Poza tym w tej części był ten wirus który pozwalał odbudować tkanki itp.

ocenił(a) film na 6
maciass91

Dwa słowa: wirus Extremis

ocenił(a) film na 8
zombie001

Nie byłem pewien czy to się pisze Extremis czy Extermis.

ocenił(a) film na 9
zombie001

dzięki za odpowiedź

ocenił(a) film na 9
maciass91

Reaktor go zabijał tylko w 1 części, ale po stworzeniu pierwiastka, który opracował jego ojciec już był nieszkodliwy. Chyba, że coś mi umknęło?

ocenił(a) film na 5
jinchuuriki

Brawo, ale skoro go zabijał to czemu sie nie poddał od razu operacji. Wougle to jest słaby wątek, poniewaz kiedy wyjmował reaktor to od razu słabł, mdła itp. Czyli z tego wynika ze ten reaktor nie tylko utrzymywał te odłamki, ale tez dawał mu w jakis sposób energie. No ale 3 cześc ma innego rezysera niz 2 pierwsze. A jak było w komiksie? Wie ktos?

nnikodemm45

Jedyna scena jaką pamiętam, gdy Tony jest bez reaktora, to ta z pierwszego Iron Mana, gdy ów reaktor zabrał mu Obadiah. Najpierw jednak sparaliżował Tonego. Ja to widzę tak, że Tony nie doszedł jeszcze do siebie po paraliżu, a mimo to podjął duży wysiłek by zejść do piwnicy po stary reaktor, który miał mu nie tyle dać siły, a powstrzymywać odłamki, które zmierzały do serca. Nie wiem kiedy jeszcze Tony był bez reaktora, chyba tylko wtedy gdy Potts wymieniała mu reaktor.

maciass91

Z wirusem poradził sobię już w Iron man 2. Nick Fury dał mu lekarstwo a po stworzeniu nowego reaktora już nie miał tych problemów. Odłamki usunął chyba dla zasady ;)

Turkisz80

Chronologicznie jest tak:
Iron man: reaktor utrzymywał odłamki przed ich dostaniem się do serca Tonego i zasila zbroje
Iron man 2: związki chemiczne które wydziela podczas swojej pracy reaktor nie są obojętne dla ciała Tonego a wręcz trujące. Używanie zbroi przyczynia się do ich szybszego związania- dlatego Tony tworzy nowy pierwiastek.
Iron man 3: Stark na końcu filmów mówi, że udało się wyleczyć Pepper z wirusa i że stała się ona rozwiązaniem jego problemów;
UWAGA moja interpretacja ;)
Tony udaje się po pomocy do jedynej osoby którą zna i która posiada szeroką wiedzę odnośnie mutacji- Bannera. Razem opracowują kurację dla Pepper, a Stark pozyskany wirus postanawia wszczepić sobie- dzięki temu możliwe jest usuniecie reaktora i odłamków z jego klatki piersiowej. Po operacji Stara się opowiedzieć Bruce'owi co sie tak właściwie działo, ale Bruce zmęczony pracą i gadaniem Tonego zasypia ;)