7,3 249 tys. ocen
7,3 10 1 249225
6,7 49 krytyków
Iron Man 3
powrót do forum filmu Iron Man 3

Skoro filmy Marvela dzieją się w tym samym uniwersum to czemu Tony nie poprosił jakiegoś
innego bohatera o pomoc?

ocenił(a) film na 8
Benedykt17

ponieważ nie

ocenił(a) film na 9
Grandziarz94

Ponieważ było by to wtedy Avengers, a nie Iron Men 3, a po za tym mógłbym się założyć że jak by mógł by to zrobić to by tego nie zrobił jest zbyt dumny.

ocenił(a) film na 9
Benedykt17

Niespecjalnie było kogo prosić. Jedynie Thor stanowiłby realne wsparcie.

ocenił(a) film na 2
Ryloth

Hulk? X-Meni? Pozostali bohaterowie, którzy w zasadzie są potężniejsi od niego bo Iron Man to zasadniczo facet w metalowej puszce?

ocenił(a) film na 8
Nezumi

Zasadniczo to nie. Zwłaszcza w komiksie. Poza tym nie mogli wprowadzić X-Menów do filmu z racji na prawa autorskie. Ryloth ma po części racji. Choć faktycznie Hulk jest znacznie potężniejszy od Thora. Nawet by się nie zmęczył walcząc z żołnierzami po extremities. Po prostu by ich rozrywał na kawałki. To mogłoby być nudne jak na 2h filmu?

ocenił(a) film na 2
Przemek_92_

Tak jakby te 2 godziny filmu, które dostaliśmy nie były nudne. I może przynajmniej fabuła byłaby logiczna. Iron Man dzwoni po Hulka. Hulk rozwala złych. ;)

ocenił(a) film na 2
Przemek_92_

A o co chodzi z prawami autorkimi X-Meni należą przeciez do Marvela. Inne studio robiło ich filmy i kupili sobie wyłączność?

ocenił(a) film na 9
Nezumi

Tak, dlatego nie może być np. WOlverine'a, SPider-Mana czy Fantastycznej Czwórki.

ocenił(a) film na 2
Ryloth

Cóż, dalej pozostaje masa bohaterów Marvela którzy są silniejsi od Iron Mana.

ocenił(a) film na 9
Nezumi

No oczywiście, czy ja mówiłem, że nie ma? Ale na razie Marvel Studio ich jeszcze nie wprowadził.

ocenił(a) film na 8
Ryloth

No ale to dopiero byłoby nielogiczne, jakby nagle wbił znikąd Sentry albo Silver Surfer i zniszczył wszystkich i przy okazji wszystko. Myślę, że Marvel stopniowo wprowadza coraz potężniejsze postacie oraz rozwija te istniejące, co najlepiej widać właśnie po Iron Manie. Z każdą częścią staje się on potężniejszy. Zdradzę, że to jeszcze nie wszystko co potrafi komiksowy pierwowzór. Oprócz tego - film może nie był doskonały, ale na pewno nie był nudny! A odnośnie praw autorskich (nie jestem pewien, czy dobrze pamiętam), to kiedyś studio miało kryzys i wyprzedało część licencji do innych wytwórni. Do tej pory jeszcze większości nie odzyskali i jeszcze długo chyba nie odzyskają. Btw. nie wiem, czy nie mają praw do Fantastycznej Czwórki?

ocenił(a) film na 2
Przemek_92_

To, że było dużo wybuchów i CGI to nie znaczy ze film był ciekawy. Gdybym oglądał ten filmw kinie to ziewałbym co chwila, bo leżała totalnie fabuła. Nawet filmy oparte na komiksach powinny mieć jakies granice i chociaż trochę fabuły a tutaj nic. Każda scena jest durniejsza od poprzedniej.
Dobre niestety były tylko efekty wizualne i całkiem niezła jak na taki scenariusz gra aktorów.

ocenił(a) film na 8
Nezumi

Twoja opinia. Każdy w takim filmie szuka czego innego. Ja szukałem wybuchów i prostej rozrywki.

ocenił(a) film na 2
Przemek_92_

Oczywiście wybuchy mi nie przeszkadzają jeżeli toważyszy im jakaś fabuła, najlepiej mająca odrobinę sensu. ;P

ocenił(a) film na 10
Benedykt17

Cytując HISHE: "Mogłem to zrobić, albo mogłem poprosić (...). Ale chciałem, żeby cała zasługa przypadła mnie"

ocenił(a) film na 8
Benedykt17

Ja lubię sobie to tłumaczyć tak, że nikt nie miał po prostu czasu, żeby mu pomóc. Thor i Kapitan mieli swoje zmartwienia. Chociaż nie widziałem sequeli ich filmów, to przypuszczam, że działy się w podobnym czasie co Iron Man 3. Bruce w sumie w filmie był i myślę, że nie widział dla siebie roli w tej historii. Może nie chciał się denerwować? :D Hawk Eye i Czarna Wdowa, jak już ktoś stwierdził byliby bezużyteczni. Jedyne co mogliby zrobić, to postrzelać do wrogów. A od tego Tony miał Rodes'a, którego potencjał jest na prawie tym samym poziomie, zwłaszcza gdy teoretycznie może używać War Machine.

ocenił(a) film na 6
Benedykt17

Jeśli chodzi o komiksy ,Marvela to mamy mnóstwo róznych Uniwersów ale fakt faktem większość znanych i popularnych historii rozgrywa sie w ,,naszym'' rzeczywistym współczesnym uniwersum