Ten film miał być inny, niż rzeczywiście był.
1. Gdzie scena po napisach w który Stark miał dostać sygnał z kosmosu od Guardiansów?
2. Po cholerę był Iron Patriot? Nie dosyć, że nie mógł (bo nie mógł) być nim Norman Osborm
to jeszcze nic nie wniósł do filmu.
3. Gdzie był KU.RWA! MANDARYN? i jego pierscienie
4. Czemu Pepper nie miała zbroi Rescue?
5. Obiecywano, że w filmie pojawi się dlaczego żaden innych bohater nie pomoże
Starkowi..NIE BYŁO!
6. EXTREMIS...TAA. Było zajebiste, ale czemu Stark go nie używał? Też miał go mieć! Nawet na
zwiastunie to chyba była jak mieli mu go wstrzyknąć...chociaż... to było chyba ta scena jak
wyjmuja mu odlamek...nie wazne. Niby sobie wstrzyknął...niby, ale gdzie było to pokazane?
NIGDZIE! Nigdzie....niby wiadomo, że wstrzyknął, bo sobie wyjął to coś, bo inaczej by nie mógł.
Odłamek mógł wyciągnąc tylko mając extremis.
7. Kurna, ale to się odnosi do extremis u starka...szkoda ze nie było jak strzela z ręki plazmą
dzięki extremis.
I kilka innych pomniejszych rzeczy.
Daję 10/10 i do ulubionych, bo coś mi nie pozwala inaczej. Jednak mocno się zawiodłem!
pod względem żartów było naprawdę nieźle, uśmiałem się jak na żadnej ostatniej komedii, ALE... to przecież nie miała być komedia tylko film przygodowy ze śmiesznymi przerywnikami. Powiem tylko jedno zdanie "Za mało Iron Mana w Iron Manie"
Co do punktu 5 to się mylisz, bo Black w wywiadach na długo przed premierą (i chyba nawet w czasie okresu zdjęciowego) mówił, że nie będzie żadnego cameo bohaterów z Avengers.
aa, to będzie raczej w CA:WS i Thorze 2 (nie pamiętam podtytułu). Pierwszy dzieje się zaraz po Avengers a drugi rok po A.. Akcja IM3 rozgrywa sie kilka miesięcy po walce z kosmitami i Lokim. W sumie wyjaśnienie czemu Thor nie pomógł, to nie problem bo wiadomo, że jest w swoim świecie. Zobaczymy co wymyślą z kapitanem hameryką i SHIELD
trochę dziwnie że premiery zaplanowali jak zaplanowali. skoro akcja kapitana dzieje się zaraz po avengers to film pierwszy powinien mieć premierę. chyba że jakoś ładnie to wyjaśnią. trochę szkoda że hawkeye nigdzie nie wepchnęli. chociaż wciąż mam nadzieję że będzie mieć małe cameo w kapitanie :)
Nazewnictwo godne fanboya DC, "hameryką" =D
Może ktoś podać dokładny czas dzielący Avengers i IM3? O tym w filmie chyba nic nie mówiono a myślę, że te kilka miesięcy to trochę za mało jeśli chodzi o zbudowanie żelaznego legionu.
Akurat z całego składu filmowego Avengers to tylko właśnie postać Kapitana hAmeryki mnie drażni (no i może Sokole Oko - ale dam jeszcze szanse Renner'owi, żeby się wykazał). No niestety nic na to nie poradzę :<
ps. nie jestem żadnym fanboyem DC - niektóre postacie np. w Trylogii Batmana autorstwa Ch.Nolana też są do bani --> dobry przykład Miranda Tate :(
K*rwa, aż tak źle? Czytałem naprawę wiele negatywnych opinii o tym filmie, zwłaszcza ludzi, którzy są obeznani z komiksowym uniwersum i muszę przyznać, że mnie to trochę martwi. Kiedy przeczytałem spoiler dotyczący Mandaryna, to o mało nie dostałem zawału. To jeden z najfajniejszych wrogów Iron Mana. Kiedy usłyszałem, że w reszcie pojawi się Mandaryn to normalnie podskoczyłem radości. Teraz niestety wiem, że w kinie nie ujrzę takiego Mandaryna [ http://www.cinemablend.com/images/news/37402/_1367939307.jpg ], tylko to [ http://1.bp.blogspot.com/-BajrQYEofO8/UAFVPlqR1QI/AAAAAAAAAkw/fa6UHwtplPQ/s1600/ uwaga_ostre_rozebrana_mandaryna.jpeg ]. Oby w "MoS" Zod nie okazał się aktorem :).
P.S. Dałeś 10/10 tak dla zasady? Oż w mordę, zajebiście hardcorowy z Ciebie fan, że mimo wymienionych wyżej błędów dałeś najwyższą ocenę. Ja mam zamiar być bardziej surowy i już za Mandaryna film stracił u mnie jedną gwiazdkę. Muszę się osobiście przekonać, czy to rzeczywiście obraz nędzy i rozpaczy jak go niektórzy opisują, czy też może dać mu szansę. Pozdro.