Doradzcie prosze, gdyz nie wiem, czy moge wziac potomka na ten film.. nie chce ryzykowac wypaczenia :-) aha. mlody
uwielvia Spongeboba, Pingwiny i cala serie Indiana Hones. dziekuje!
Ok. pytam bo nie ufam klasyfikacjom wiekowym od kiedy widzialem "dziewczyne z tatuazem" ze scena gwaltu, klasyfikacja od 15 lat :-( szok
Tak, było kilka bardzo brutalnych scen ale jednak film ciężko zakwalifikować pod +18, nie uważasz ? 15latek nie jest już takim dzieckiem jakby sie wydawało. Czasy sie pozmieniały, ja mam teraz 19 lat a pamiętam że mając 15 miałam na swojej liście pozycje gorsze niż Dziewczyna z tatuażem.
Uważam, że własnie ta jedna scena w "Dziewczynie.." powinna decydować o kwalifikacji 18+. Osoba która ma 15 lat jest DZIECKIEM i powinna być chroniona przed tego typu bodźcami. Nieważne, że ktoś mógł już widzieć w necie 1000 razy to czy tamto. To jest ODPOWIEDZIALNOŚĆ instytucji ustalających limity. Ale - jak poiwiedział nżej emek_filmaniak - liczy się kazasa. I to jest naprawdę smutne.
film powinien być przynajmniej od 15 lat cofając się o 10 lat, tylko że dzisiaj liczy się kasa więc niedługo takie filmy będą bez ograniczeń wiekowych. A znając życie to gorsze gó.... w necie widział. Pozdrawiam