7,3 249 tys. ocen
7,3 10 1 249177
6,7 49 krytyków
Iron Man 3
powrót do forum filmu Iron Man 3

akurat mieszkam za granica i niedługo wybieram się do polski przy okazji do kina zajdę i mam
pytanie czy iron man 3 jest pokazywany z lektorem czy napisami ? słyszałem tez coś o dubbingu
ale dubbing w takim filmie to katastrofa

ocenił(a) film na 7
mrwidearmandos

Nie ma lektora w kinie, więc napisy lub dubbing. Masz rację: dubbing w filmach jest okropny p;

Misericordiam

dziekuje ci bardzo ;)

mrwidearmandos

NIGDY nie widziałem filmu z lektorem w kinie, NIGDY. albo dubbing albo napisy. p.s. dubbing jest dla dzieci, dobry dla kreskówek ;]

maciekozi

Po pierwsze: dubbing nadaje się nie tylko do kreskówek, ale też do fabuł, tyle że musi go robić odpowiednio doświadczona i rozumiejąca film ekipa, a nie Pan Władek w garażu Wujka Staszka czy Studio Sonica. Do dokumentów czy rialitiszołów jakoś nie bardzo. Po drugie: w zeszłym roku w polskich kinach był film z lektorem – zwał się „Bitwa pod Wiedniem”. Lektor był dlatego, że dystrybutor chciał wydać go tylko z napisami, ale kiniarze na tydzień przed premierą zażądali polskiej wersji, więc dystrybutor na chybcika dograł lektora i w takiej wersji wypuścił toto do kin...

Pottero

no to w szoku jestem jeśli chodzi o te Bitwe... ciekawe info :) dzięki

maciekozi

Tak prawdę powiedziawszy, to „Bitwa pod Wiedniem” była pierwszym filmem wyświetlanym z lektorem w dystrybucji kinowej, ale nie pierwszym filmem, który w kinie można było oglądać z lektorem. Dawniej popularną praktyką było, że na przeglądach i festiwalach lektor czytał film na bieżąco – siedział sobie ze skryptem na sali i czytał dialogi. Dzisiaj to jest rzadkie, ale czasem się jeszcze zdarza.

mrwidearmandos

Tylko i wyłącznie napisy wchodzą w grę!!! Niestety przez nie dopatrzenie oglądałam z dubingiem- koszmar !!! Zepsuł mi cały film