Iron Sky. Inwazja

Iron Sky: The Coming Race
2019
5,0 7,3 tys. ocen
5,0 10 1 7298
5,0 7 krytyków
Iron Sky. Inwazja
powrót do forum filmu Iron Sky. Inwazja

...1818 roku emerytowany kapitan piechoty Cleves Symnes twierdził że ziemia jest w środku pusta i my właśnie tam żyjemy. To samo zresztą powtórzył w 1870 roku Read Teed, który nawet skupił wokół siebie 4000 wyznawców i wydawał pismo "Ognisty Miecz". Pod koniec 1 wojny światowej niemiecki lotnik Bender też w to uwierzył i założył stowarzyszenie "Hohl Welt Lehre". Ruch ten zdobył w 3 rzeszy pewne wpływy, co zaowocowało założeniem tajnej bazy badawczej na wyspie Rugia. Miała ona za pomocą aparatury radarowej potwierdzić tę teorię i przy okazji śledzić ruchy Brytyjskiej floty na Atlantyku.

LeoRex

Kiedyś widziałem wywiad, gdzie jeden bardzo stary Niemiec wypowiadał się, że w 1920r Niemiecka literatura pisała o tym fakcie, tzn. że znaleźli wejścia na biegunach, do środka ziemi, i było tam jądro ziemi, które wyglądało na słońce. Zaznaczył jednak, że po jakimś czasie wymienili te książki na nowe, które nie miały już o tym wzmianki. Wydało mu się to bardzo dziwne, że dokonali takiej edycji, stąd o tym mówił.

blufan

aż mnie ciary przeszły ;)

ocenił(a) film na 8
blufan

Symzonia: A Voyage of Discovery (1820)

ocenił(a) film na 7
LeoRex

Jeśli żylibyśmy wewnątrz Ziemi, to zap*******libyśmy szybciej niż światło, bo w końcu okrążalibyśmy bezkresny wszechświat podróżując z jednego kontynentu na drugi. Oczywiście cała ta teoria to pierdoły, co potwierdza stream z kamer na ISS czy choćby nagranie ze skoku Baumgartnera.

dracon2002

stream z iss to cgi sredniej klasy a nagrania ze skoku baumgartnera wykonane za pomocą kamer gopro z obiektywem rybiego oka - które nawet z andżeliny z obcietymi syskami biuściaastą zrobią - tkże tego na takich dowodach to pierdzie w pasiaki nie pójdziesz, czy ziemia jest pusta w srodku czy płaska to nieistotne najważniejsze że coraz wiecej osób zaczyna rozkminiac że coś tu grubo sie nie zgadza a nauka zamiast to rozpatrzy tylko zamiata pod dywan i udaje nowożytną religię której dogmatów nie można podważac

ocenił(a) film na 7
tatraplan

Powiedz mi, że robisz sobie ze mnie w tej chwili jaja.....

dracon2002

nie, to cały system edukacji zrobił sobie z nas jaja.całe życie tyrał w hucie a do huty dokładali parafrazując

tatraplan

Dawno się tak nie uśmiałem jak przeczytałem Twój post. Wprawdzie mam jednego znajomego płaskoziemca, ale nie spodziewałem się, że znajdę jeszcze jednego.
Tu masz filmiki, które naukowo Ci przedstawią błędy Twojego rozumowania!
https://www.youtube.com/watch?v=YdfNuwMhMg4 - część pierwsza
https://www.youtube.com/watch?v=SC9ybxMDGlE - część druga
miłej zabawy

emu_

Oczywiście, że żyjemy wewnątrz ziemi. Chcesz niepodważalny dowód? W pogodną noc wyjdź na dwór i spójrz w niebo. Te światełka co widzisz to światła miast w Ameryce.

BaniaPFDQ

Ooooo, looollu!!! :DDDDD

tatraplan

Nawet tu się dostali :\

ocenił(a) film na 3
Notoryczny_filmowiec

i tacy ludzie maja głos w wyborach bezmózgi powinni ponownie przejść edukacje podstawową

tatraplan

Udowodnij :)

użytkownik usunięty
tatraplan

Chyba coraz więcej głąbów jest na świecie, a dostęp do internetu po prostu to pokazuje. Żeby podważać kulistość Ziemi i podstawy osiągnięć nauki, trzeba być po prostu kompletnym nieukiem i debilem ("debil" w sensie medycznego określenia).

Za bardzo się ludzie emocjonujecie. Najprawdopodobniej piszą tak, aby właśnie nakłonić słabych emocjonalnie do irytacji i wcale tak nie myślą...

użytkownik usunięty
Kamileq02

Uwierz mi, myślą. :)) Wiem, ciężko w to uwierzyć. :)

LeoRex

BUENO

LeoRex

Tak na marginesie: Bender skończył w obozie koncentracyjnym i był chyba jedyną ofiarą "pustej ziemi ".

LeoRex

To tylko dowodzi, że można być kompletnym idiotą i "dochapać" się wysokiej pozycji społecznej (np. kapitan w wojsku).

LeoRex

jak widać nie taka fikcja daleka od rzeczywistości ;) skoro niektórzy podjeli pracę, by sprawdzić tę teorię :)