PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=479716}

Jądro wieczności

Into Eternity
2010
7,2 1,3 tys. ocen
7,2 10 1 1307
Jądro wieczności
powrót do forum filmu Jądro wieczności

niesamowity klimat

ocenił(a) film na 7

Oczami wyobraźni widzę jak za 10 000 lat naukowcy będą badali obiekt kultu jakim wtedy będzie się zdawał Onkalo.

ocenił(a) film na 8
k54j

Ja widzę wiele opcji w wyobraźni! Za 10000 tysięcy lat nie będzie cywilacji w takiej nieinteligentnej formie jaką znamy, a jeśli będzie coś zbliżonego, to będą otwierać Onkalo, bo to co będzie w środku, będzie im potrzebne... Nie wierzę znowu w wersję, że ktoś będzie badał je jako obiekt kultu jako bóstwa. Prędzej jako obiekt kultu pieniądza i wojny! Jeśli ludzie przetrwają do tego czasu będą wiedzieli jak zacofani i głupi byliśmy, tak jak my znamy błędy w rozumowaniu dawnych cywlizacji...

ocenił(a) film na 7
oczywazki

niezłe...

ocenił(a) film na 9
oczywazki

10 tysięcy lat to jeszcze okres gdzie może być tak jak mówisz... ale ta budowla będzie kluczowa dla bezpieczeństwa istot żywych przez 100 000 lat. Nadal jest pewne jedno - to tylko finlandia. Pozostałe kraje nie mają takich inicjatyw i przechowują te odpady w basenach. Istoty chodzące po powierzchni tej planety za 80 tysięcy lat mogą być zupełnie różne od nas, ale prawdopodobne jest, że będą się trzymały z daleka od wszystkiego co im się skojarzy z "przedwiecznymi", bo to nie będzie pierwszy skład odpadów radioaktywnych na który się natkną...

Najdłużej po nas zostanie to co w sposób niewidzialny i nieodczuwalny zabija... dlatego "rewelacyjny" dla filmu, bo to pierwszy jaki widziałem, który mówi o tym tak dosadnie i naprawdę jestem pod wrażeniem.