PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=235677}

Jęk czarnego węża

Black Snake Moan
2006
7,0 13 tys. ocen
7,0 10 1 13404
6,8 4 krytyków
Jęk czarnego węża
powrót do forum filmu Jęk czarnego węża

RECENZJA

ocenił(a) film na 7

7/10.Dobry film z Christiną Ricci w roli Rae,dziewczyny z małego miasteczka,która po wyjeżdzie swojego chłopaka Ronnie'ego do wojska, w tej roli świetny Justin Timberlake do wojska zaczyna się prostytuować z chłopakami z miasteczka...Nie ma żadnych zahamowań,jest taką typową wiejską dziwką,która myśli tylko o seksie...Na jej drodze staje Lazarus,w tej roli REWELACYJNY Samuel L.Jackson,który po tym,jak jego zdradziła i zostawiła żona postanowił zmienić Rae i wyciągnąć ją z bagna...,nie jest to wcale proste zadanie,ponieważ kobieta ma zaburzenia emocjonalne,jest uzależniona od seksu i mężczyna jest zmuszony do przykucia jej łańcuchami do grzejnika,żeby kobieta nie uciekła z domu;jednak pomimo,to i tak znajdzie się ktoś,kto i tak ją posiądzie:),natury i pożadania nie oszuka:),jest nawet gotowa robić to ze swoim opiekunem,takie ma silne poczucie pożadania...;sprawy zaczynają sie komplikować,jak do miasteczka wraca jej chłopak Ronnie,który dowiaduje się o zdradzie dziewczyny;pomimo to siła łączącej jej miłości jest w stanie przetrwać wszystko i doprowadzić ich do ślubnego ołtarza...Film jest BARDZO smutną i przejmującą historią o miłości,zaufaniu,zdradzie...POLECAM!!!Na koniec chciałbym chciałbym zamiescic w tej recenzji troszkę prywaty:)Film jest odzwierciedleniem mojego życia niestety:)W moim życiu również była taka Rae,która była,jest i zawsze będzie największą miłościa mojego życia,jednak ja nie byłem tak wspaniałomyślny,jak filmowy Ronnie i postanowiłem zakończyć ten toksyczny związek,ponieważ uważam,że sama miłość nie wystarczy,aby wybaczyć komuś zdradę;jak ktoś ma kurewstwo we krwi,to nigdy sie nie zmieni,więc lepiej,niech to wychodzi na jaw,jak najszybciej,bo po ślubie będzie już za póżno...Po prostu uważam,że każdy facet powinien się szanować,a jeżeli kobieta go zdradziła,to znaczy,że nie była jego warta i należy,jak najszybciej zakończyć tą znajomość,tu nie ma miejsca na wybaczanie,naprawę błędów;jak ktoś już zdradził raz,to nie poprzestanie na tym jednym razie,jeżeli,to zaosało tolerowane przez partnera,to daje to przyzwolenie dla grugiej osoby na kolejne zdrady,ponieważ będzie czuła sie bezkarna,wierząc w to,że ta osoba będzie jej wybaczać,czekać,w imię miłości,a tak być nie może!!!POLECAM film!!!Ma Świetny klimat i GWIAZDORSKĄ obsadę aktorską:)