JCVD

2008
6,3 4,9 tys. ocen
6,3 10 1 4929
6,9 7 krytyków
JCVD
powrót do forum filmu JCVD
ocenił(a) film na 6
prof_mateusz27

Nie potwierdzam, lecz też nie zaprzeczam. Powiem Ci dlaczego. Może Van Damme zagrał tu dobrze względem aktorskim, mnie ten film się nie podobał z osobistych i dotąd ukrytych względów, ale wiesz, są filmy, w którym JCVD zagrał dużo lepiej, niż w tym filmie. Dobrym przykładem na moje słowa są Film z 1993r. pt. "Uciec, ale dokąd?". Jest to moim zdaniem połączenie melodreamatu i romansu, Van Damme oczywiście w roli głównej. Tam wg mnie pokazał swoje umiejętności z kilku powodów: nie napie*dalał się jak przypuśćmy w Krwawym Sporcie, czy też w Lwim Sercu, tylko zaprezentował się aktorsko, jako uciekinier z więzienia, walczący jednocześnie o przetrwanie, jak i o swoją nową rodzinę. Drugim filmem, w którym Jean-Claude dobrze dał o sobie usłyszeć pozytywnie jest film z 2007r. pt."Aż do śmierci". Jest to historia policjanta Stowe'a zamieszony w narkotyki, postanawiający zmienić swoje dotychczasowe życie. Dla mnie ten film jak na Van Damma względem aktorskim jest prawdziwym arcydziełem, gdyż(podobno) Van Damme nie musiał się ściśle przygotowywać do tej roli, gdyż miał problemy z narokotykami. Trzecim super potwierdzającym me skromne zdanie jest film reż. Ringo Lama pt. "Maksimum Ryzyka". Jest to z pewnością jeden z moich ulubionych filmów z JCVD. Opowiada on o dwóch braciach, jeden z nich umiera, kolegując się z mafią, która go w pierwszych scenach filmu zabija. Drugi zaś przyjeżdża do miejscowości brata, by go odnaleść (nie wiedział że zmarł). Lecz niestety było za późno. Jest to jeden z lepszych filmów z van Dammem, gdyż on w tej produkcji imponuję zdolnościami aktorskimi na dość formalnym poziomie, oraz jest akcja, jak to zawsze z Van Dammem. Podsumuwując uważam, że film JCVD jest dobry względem gry aktoskiej, ale nie najlepszy, co udowodniłem powyżej.
Dziękuję bardzo za przeczytanie mej informacji, pozdrawiam serdecznie.

AdamBayern01

Powiem ci szczerze mi tam nigdy zbytnio nie zależało na grze aktorskiej aktorów ważne żeby się fajnie film oglądało, chyba że aktor gra jak drewno :)
Również pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 6
prof_mateusz27

Trochę się rozpisałem, sorry, moze Ci zająłem cenny czas ;)

AdamBayern01

nic nie szkodzi Adam akurat teraz nie mam nic do roboty jak chcesz to pisz :)

AdamBayern01

tak ap ropo oglądasz Blade na Tvn ???

ocenił(a) film na 6
prof_mateusz27

Ja na działce jestem, brak tv, ale internet jest xD

AdamBayern01

to trochę lipa ale dobre chociaż to :)
po co jechałeś ?

ocenił(a) film na 6
prof_mateusz27

a remont na działce, jutro do pracy się zabieram, teraz chyba sobie obejrzę Double Impact z Van Dammem :)

AdamBayern01

no to życzę ci powodzenia z remontem i miłego seansu :)