Zastanawia mnie jedno. Podana tu długość filmu wynosi 20min. Seans na Polonii1 trwał ponad godzinę i składał się z kilku epizodów. Pierwszy dotyczył wspomnianego ślubu. Drugi przedstawiał Flipa i Flapa w sądzie, co też jeszcze pokrywa się z opisem. Kolejna część przedstawia pomoc pijanemu gościowi, który musi dostać się do domu, a gubi kluczyki w kanale, po czym akcja przenosi się do domu, gdzie pijak wraz z dwoma głównymi bohaterami trafia przez pomyłkę. Jest to dom sędziego, który wydał „wyrok” na Flipa i Flapa, więc nie jest to wątek oderwana od poprzedniego, a logiczna kontynuacja. Następnie akcja przenosi się w zupełnie inne miejsce. Flip i Flap mają coraz mniej majątku, posiadając jedynie samochód. Trafiają pod dach pewnej aktorki nie pierwszej młodości, prosząc o chleb. Okazuje się, że w jednym z pokojów trwają próby do filmu, a reżyserem, czy też jednym z aktorów jest ten sam aktor, który gra rolę ojca panny młodej w pierwszym epizodzie. Na dodatek Flip i Flap wspominają, że już nie jest tak kolorowo jak w apartamencie na ulicy Klasztornej, w którym układali puzzle przed ślubem, więc znowu wszystko wskazuje na to, że te epizody są ze sobą powiązane. Pytanie, czy Ulica Klasztorna to dwa, pierwsze epizody, które trwają 20min i znajdują kontynuację w filmie pod innym tytułem, czy też jest to jeden dłuższy film, a w związku z tym opis filmu nie jest pełny i czas się nie zgadza. Polonia1 ma takie zagrywki, że pod jednym tytułem wrzuca czasem kilka nowelek, bo czasu na projekcję mają tyle, a nie mniej i nie więcej, więc lepią kawałki z różnych filmów.