Dlaczego?
1) Reżyser filmu podobno dostał kolejny projekt "Without Remorse", bo decydentom podobało się to, co dotychczas zmajstorwał przy "Jack Reacher".
2) Film ma trwać ponad 2 godziny. Zazwyczaj film trwa od 1:30 do 1:50. Tak żeby widz wysiedział. Dłuższe tylko w przypadku dobrych filmów (wiem, że "Bitwa pod Wiedniem" też trwa ponad 2 godziny, ale to jest film historyczny).
Pewnie. Ale powiedz to tym ślepym i głuchym hejterom, którzy za samo obsadzenie Cruise'a w roli Reachera zmieszali ten film z błotem. Zresztą, historia lubi się powtarzać- "Wywiad z wampirem", i Crusise kompletnie nie pasujący do książki (nawet Anne Rice wyśmiała obsadzenie go w roli Lestata), a tworzy jedną z najlepszych kreacji w swojej karierze. Pożyjemy, zobaczymy, a nawet więcej- dotychczasowe trailery napawają mnie optymizmem :)
Pozdrawiam.
Dlatego napisałem "kompletnie nie pasujący do książki". Tak samo jest w tym przypadku ;)
Osobiście przeczytałem zaledwie 2 książki o Reacherze (w każdej na pierwszej stroni były jego "wymiary")- Tom, gdyby byłby wyższy, byłby idealny. No ale niestety, natura mu tego poskąpiła... Na całe szczęście jest to forum filmowe- nie ocenia się tego, w ilu procentach film pokrywa się z książką, a to, co zaprezentują nam twórcy.
To nie jest ślepy i głuchy hejting, jak tego nie rozumiesz to znaczy że te dwie książki przeczytałeś i za 5 minut o nich zapomniałeś. Nie utożsamiasz się z Reacherem jak niektórzy z jego fanów. Także nie wiesz co jest z Crusiem w tej roli nie tak.
>>tórzy za samo obsadzenie Cruise'a w roli Reachera zmieszali ten film z błotem.
ja nie mieszałem od razu, byłem sceptyczny ale wierzyłem że może nie będzie tak źle, bo Cruise'a bardzo sobie cenię, ale po tych dwóch trailerach już wiem, że na trzeźwo tego na pewno nie obejrzę
mi się nie podioba obsadzenie Tomka w roli Reachera - nie pasuje do postaci stworzanej przez Lee. poza tym z chęcią obejrzę film, bo podoba się twórczość tego pisarza
Fakt , może być z tego niezły film , ale na pewno będzie to kiepska adaptacja książki.Ja gdy dowiedziałem się, że ekranizują książkę Childa liczyłem że Reacher zagości na ekranach kin w serii przynajmniej 3 filmów. Z Tomem jest to raczej nie możliwe (on już ma swoją serię MI , często mówi się o powrocie to Top Gun). Cruise faktycznie nie dobrym aktorem , ale właśnie przez swoją posturę i wzrost na pewno nie zagra Reachera tak , jak opisał go autor w książkach .
A argument , że film będzie długi i przez to dobry jest po prostu śmieszny , tak z ciekawości w pospiechu wygrzebałem kilka filmów przeczących tej teorii : "Batman i Robin" , "Wiedźmin" , "Zmierzch"(każda część) , "Bitwa o Ziemię" , "Dungeon Siege" i pewnie jest jeszcze cała masa ponad 2 godzinnych badziewnych filmów.