PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=629392}
6,8 76 tys. ocen
6,8 10 1 75544
6,2 28 krytyków
Jack Reacher: Jednym strzałem
powrót do forum filmu Jack Reacher: Jednym strzałem

Poziom płaczu na tym forum jest po prostu zatrważający , więc do tych wszystkich którzy tak
psioczą na Toma i na to jak nie pasuję do roli Jacka .. Kogo wy byście widzieli w roli Reachera ?
Słucham waszych propozycji.

ocenił(a) film na 6
casherek

książki nie czytałem,ale jeśli się wzorować na niej to jest masa aktorów,którzy by pasowali do tej roli.odnośnie Tomka to nic do niego nie mam....

ocenił(a) film na 6
aronn

Dolph Lundgren (po komputerowym liftingu), Ray Stevenson, Colin Fergusson, Mark Valley.

aronn

Tom Hardy, liam Neeson, Statham za niski jest

ocenił(a) film na 6
jaszczyk77

jeśli Statham jest za niski to Cruise musiałby być karłem :P

aronn

Statham ma 175 cm wzrostu, jakby na niego nie patrzeć koszykarzem nie jest...

ocenił(a) film na 6
jaszczyk77

dziwne myślałem,ze ma więcej.

casherek

Jason Statham oczywiście :)

ocenił(a) film na 6
Leothyr

to samo pomyślałem.

ocenił(a) film na 6
Leothyr

Tylko jeśli założy perukę :P
Lundgren 20 lat temu, imo idealny kandydat.

ocenił(a) film na 6
Leothyr

Jason Statham również jest stanowczo za niski (nie tak jak Cruise co prawda, ale jednak).

Leothyr

co wy z tym Stethamem ,ja nie widze go w roli detektywa który ma rozwiązac zagadke tylko w roli najemnika ,zabijaki bo grał wlasnie w takich rolach do tej pory a w tym filmie chodziło nie tylko o zabijanie ale o zbieranie dowodow a bójek bylo malo raczej Statham moim zdaniem nie pasowal by do tej roli ale sie pewnie ze mną nie zgodzicie :p

ocenił(a) film na 7
Ladyn

oczywiście ze Statham nie pasuje, totalnie nie ten typ, cwaniackiego zabijaki
książkę czytam wlasnie, 1 czesc, i mimo ze na początku mówiłam, ze jest tragiczna, zdania 4wyrazowe, lub nawet 1 ;) proste ze az tragiczne, to jednak jako kryminal i sensacja wciaga i teraz juz musze wiedzieć co dalej ;))
a co do Toma to nie przepadam, nijak sie ma do wygladu Reacher'a, i myslalam ze padne ze smiechu jak zobaczylam ze to on gra tą role, ale znajomi ktorzy wrocili z kina mowila ze nawet sie spisał, wiec... dam mu szanse, jak skończę ksiązke to obejrzę na pewno; pewnie przełożyli akcenty na inne cechy postaci niz wyglad, bo Cruise i Reacher maja raczej rozmiary z innych końców tabeli ;)))

Leothyr

zgadzam sie, pierwsze o kim pomyslalem w tej roli to Statham.

Leothyr

Stathamowi musieliby obroty przyspieszać jak tych całych Transporterach. :D

ocenił(a) film na 5
casherek

Ta rozprawa o aktorach teraz i tak nic nie zmieni, ale ja w głównej roli (oczywiście w następnej , lub "zrestartowanej" serii ) widział bym takich aktorów : Jim Caviezel , Gerard Butler , Alexander Skarsgård , Ryan McPartlin (mój absolutny faworyt) , Jensen Ackles .

ocenił(a) film na 4
konop87

Jim Caviezel - dobrze wygląda z zarostem, bez ma baby face - czy pasuje, nie mam zdania o nim. W filmach nie rzucał sie w oczy a w ostatnim serialu Person of Interest jakoś nie powala.
Gerard Butler - ok
Alexander Skarsgård - ojjjj NIE , w True blood może jest ok ale w filmach nie powala, nie miał chyba TEJ roli jeszcze.
Ryan McPartlin - o ile Jim Caviezel ma babyface po ogoleniu tak to tu to jest dziecko ;).
Jensen Ackles - musi mu przybyć pare lat by miał troche powagi, na razie to raczej do młodzieńczych rozrabiaków pasuje.

casherek

myślałam o Hugh Jackmanie, napewno nie byłbby idealny, ale jak poćwiczy to kawał z niego faceta :)

ocenił(a) film na 6
casherek

Gratuluję, wszyscy wyżej wymienieni przez was aktorzy, może oprucz Gerarda Butlera, nie umieją grać,a właśnie o to chodziło w tym filmie. Nie o to żeby główny aktor był sobowtórem Reacher'a a o to żeby dobrze zagrał w filmie.

ocenił(a) film na 5
borys33

Uwierz, że nie chodzi mi tutaj o to, aby aktor był sobowtórem Reachera. Jednak coś musi być w tym, że aż tylu ludziom
nie podoba się obsadzenie tej roli. To były tylko przykłady, które moim zdaniem wypadły by lepiej. Jak chcesz masz jeszcze
parę nazwisk z które moim zdaniem były by lepsze : Matthew Fox, Clive Owen, Josh Holloway, Eric Bana, Liev Schreiber,
David Morrissey,Paul Walker,Karl Urban(jak ktoś się uprze to jeszcze z 20 się znajdzie). Aktorów o talencie zbliżonym do Cruisa co lepiej by pasowali do roli jest na prawdę wielu.A wybór Toma to jakby Morgan Freeman grał Gandalfa, Jack Black został nowym Bondem lub Helena Bonham Carter jako Larą Croftt. Książki Childa idealnie nadają się , by zrobić z nich dobrą serię filmów, ale jak widać zabrali się za to strasznie słabo i może lepiej dla tych, którzy polubili Reachera, że raczej nie doczekamy się kontynuacji.

ocenił(a) film na 6
konop87

Zauważ, że w swojej poprzedniej wypowiedzi nie pochwaliłem wyboru Cruise'a. Sam uważa, że znalazło by sie kilku aktorów którzy by to lepiej zagrali (moim faworytem jest Brad Pitt). Jedyne co chcialem pokazać to to, że aktorzy typu Dolph Lundren zrobili by z tego durny film akcji, a nie o to tu chodziło.

ocenił(a) film na 6
borys33

Durny film akcji? Adaptacja i w ogóle film zależą w głównej mierze od scenariusza, aktorzy mogą jedynie źle zagrać (choć często, acz nie w kinie akcji, a przecież ta powieść Childa jest, jak prawie każde jego inne dzieło, literaturą sensacyjną), acz przyznaję, że nieraz kładą przez to na łopatki cały film. Ale czy większość mięśniaków nie występowało głównie w filmach o (z założenia lub nie z założenia) głupich fabułach?

ocenił(a) film na 6
Shiloh

Czyli rozumiem, że według ciebie jest to film o głupiej fabule, a Cruise to "mięśniak"?

ocenił(a) film na 6
borys33

Żle czytasz. Fakt, że z powieści Childa, przez wszystkie zmiany film ma głupią fabułę. O Cruise'ie jasko o miśniaku słowem nie wspomniałem (ani w tym temacie w ogóle), mięśniacy bez większego talentu to goście typu Van Damme, Seagal, Norris czy właśnie Lundgren (choć ten ostatni do roli Jacka Reachra pasowałby jak nikt, o czym już nieraz pisałem, także na jego forum, a przy takim "Rozjemcy" z 1997 roku można się nieźle bawić), zaś Cruise, oprócz tego, co (słusznie) mnóstwo użytkowników zarzucało twórcom filmu nie ma w sobie nic z fizjonomii Reachera i nie tylko (co dobitnie udowodnił wcielając się w tę postać).

ocenił(a) film na 6
Shiloh

Zgadzam się z Tobą, że przez te zmiany film naprawde ucierpiał, jednak widze, że nadal nie rozumiesz, że z Lundgrena żaden aktor i skopałby ten film jeszcze bardziej...

ocenił(a) film na 6
borys33

To prawda, z Lundgrena żaden aktor. Ale pod względem wyglądu zewnętrzngo przypmina Reachera jak nikt.

ocenił(a) film na 6
Shiloh

No ok z tym się zgodze, ale ogłądalem wywiad z Lee Child'em, w którym mówił, że musiał wybrać pomiędzy kimś kto będzie podobny do Reacher'a, a kimś kto tą role dobrze zagra. Wybrał 2 opcje jak widać.

ocenił(a) film na 6
borys33

I dokonał złego wyboru. Ja też oglądłem ten wywiad. I moim zdaniem Dolph Lundgren mimo swojego braku zdolności aktorskich zagrałby Reachera bezbłędnie.

ocenił(a) film na 6
Shiloh

Ok każdy ma swoje zdanie i po części się z Tobą zgadzam. Uważam, że dalsza rozmowa na ten temat nie ma sensu.

użytkownik usunięty
borys33

Żaden aktor, bo? Zdefiniuj zdolności aktorskie... Jak dla mnie Lundgren gra kapitalnie, choćby w Expendables (choć moim faworytem do Reachera nie jest w żadnym wypadku) ale zdolnosci aktorskie to też wszystko kwestia subiektywna - może są jakieś podręczniki z wytycznymi czym jest dobra gra aktorska, tyle że mnie to nie obchodzi zupełnie, bo kieruję się tym co czuję (to tak jak z muzyką, a w zasadzie to ze wszystkim...). A że uwielbiam Stallone'a, Arniego, Seagala, Stathama, itd itp, to dla mnie oni są znakomitymi aktorami. I do czego dążę - każdy czytelnik wyrobił sobie pewien obraz Reachera i takie gadanie, że ten by nie pasował bo nie ma zdolności aktorskich jest jak dla mnie pozbawione sensu, po obejrzeniu byłoby wiadomo, Cruise pewnie wg Hollywood i ekspertów (czy znających się na zdolnościach aktorskich) jest świetnym aktorem tylko co z tego? Nie pasuje na Jacka ani wyglądem, ani zachowaniem, ani poruszaniem się, ani sposobem mówienia, właściwie niczym.

ocenił(a) film na 6

Serio Segala? Tego żałosnego grubsa który udaje, że umie sie bić? Nie załamuj mnie człowieku...

użytkownik usunięty
borys33

udaje, że umie się bić? gratuluję wiedzy... poczytaj sobie o jego młodości i osiągnięciach oraz tym co porabiał będąc w Japonii... Seagal by poskładał wszystkich twardzieli kina razem wziętych jednym palcem, może jedynie z Van Dammem mógłby zmierzyć się jak równy z równym

ocenił(a) film na 6

Gratuluje... Widze, że znasz się na sztukach walki tak samo jak ja na gotowaniu...

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 6

Po Twojej odpowiedzi wnioskuje, że już sam nie masz argumentów.

ocenił(a) film na 6
casherek

Scott Adkins.

ocenił(a) film na 6
duch91

Jak odpaliłem kilka miesięcy temu "Ostry poker w małym Tokio" i zobaczyłem Reachrea w Lundgrenie sprzed 20 lat.

http://www.google.pl/imgres?q=showdown+in+little+tokyo&um=1&hl=pl&sa=N&tbo=d&biw =1257&bih=614&tbm=isch&tbnid=yFnJJZJv-7VppM:&imgrefurl=http://www.listal.com/vie wimage/1123997&docid=pZHSRGFS-IHvBM&imgurl=http://i2.listal.com/image/1123997/60 0full-showdown-in-little-tokyo-screenshot.jpg&w=600&h=385&ei=XQr9UJyDE8jOhAfu0oH wCw&zoom=1&iact=hc&vpx=319&vpy=331&dur=1063&hovh=180&hovw=280&tx=169&ty=86&sig=1 11884843146282258622&page=1&tbnh=142&tbnw=226&start=0&ndsp=19&ved=1t:429,r:15,s: 0,i:126

ocenił(a) film na 6
tejon7

ew. http://www.filmweb.pl/person/John+Cena-315723, tylko on jest zbyt mało znany do rozpropagowania nowej serii, musieliby mocno obsadzić film na drugim planie.

to samo z http://www.filmweb.pl/person/Joe+Manganiello-45639, chociaż on jest zbyt ładny, jak na Reachera, aczkolwiek wzrost i budowa idealna. Zrobiliby mu korektę włosów, trochę zmarszczek i jak znalazł. :)

ocenił(a) film na 7
tejon7

John Cena idealnie pasuje do mojego wyobrażenia o tym jak powinien wyglądać Reacher :)

casherek

Jack w książce ma ponad 190cm jest postawnym facetem. Cruise zupelnie nie pasuje do tej roli. Vin Diesel by sie nadawal :)

ocenił(a) film na 7
kica1990

Czytałam książke oraz dwie inne z postaciom Reachera . Filmu narazie nie widziałam ale jakoś Cruise mi nie pasuje do tej roli . Pewnie dlatrgo że po przeczytaniu 3 książek mam już swoje wyobrażenie tej postaci i jak dlamnie pasował by do tej roli idealnie Dwayn Johnson .

użytkownik usunięty
casherek

Scjentolog jakoś nie pasuje do tej roli ;)

ocenił(a) film na 8

Po prostu kocham ten argument -_-

użytkownik usunięty
casherek

Hugh Jackman
Christian Bale
Brad Pitt - ja bym go w każdej roli obsadzał bo to geniusz.