Jak dla mnie rewelacja
super film
ciesze sie ze utrzymali poziom
na prawde dobra rozrywka
polecam
Właśnie teraz wróciłam z kina i uważam, że film jest po prostu epicki. Fakt faktem zwykle sequele są gorsze niż pierwsze części, ale tutaj masz rację, że utrzymał poziom. Głos Drojewskiego mi tam zwisał (najgorsze sceny w jego wykonaniu to początek i koniec, w pozostałej części wyrabiał). Raz się śmiejesz raz płaczesz. Efekty 3D były niesamowite. Również daję 10/10 :)
To zależy. Jeżeli kino posiada dobrej jakości okulary, to z pewnością się opłaca.
Jeżeli nie .. odbiór seansu będzie zdecydowanie gorszy.
Ja osobiście wole 2D ;)
Wrociłam własnie z kina...REWELACJA!
Naprawdę bardzo mi sie spodobal: śmierć Stoicka, pokonanie Alphy, ten taniec Valki i Stoicka (*O*) itp.
A najbardziej mnie rozwalilo jak Szczerbatek sie ocknąl po tym jak zabil Stoicka, podszedl do niego a Czkawka go odepchnąl (plakalam wgl na tej scenie ;-;)
10/10 koniec i kropka.
Film rewelacyjny. Jeśli ktoś z użytkowników jest rodzicem, nie ma co się obawiać, że dziecko będzie się nudzić. Dorośli nie mają co się obawiać ,że na seansie zasną. Film jest po prostu genialny. Znakomita historia, postacie zapadające w pamieć. Fajnie ,że akcja dzieje się 5 lat po wydarzeniach, ponieważ postacie są już dorosłe i ciekawiej się ogląda ich przygody. Oczywiście całą historię kradnie Sczerbatek. Tak dobrze wykreowanej postacie dawno w animacjach komputerowej nie widziałem. To jak twórcy przedstawili jego więź z Czkawką naprawdę zachwyca. Jest to pokaz bezgranicznego oddania zaufania. Było to już widoczne w 1 części, ale w 2 jest to widoczne jeszcze bardziej. Za to ogromny plus dla twórców. Oczywiście Czkawka ma także swoje perypetie. Jego związek z Astrid rozkwita i ma swój wielki moment pod sam koniec filmu. Inne postacie także dają radę. Jednakże to co mnie najbardziej zszokowało to różnorodność wyglądu smoków. Tutaj po raz kolejny chylę czoła przed twórcami.
Tak naprawdę ciężko mi znaleźć jakąś wadę tego filmu. Wszystko jest na swoim miejscu, każdy wątek nie jest eksploatowany zbyt długo.
Nie zamierzam zdradzać żadnych szczegółów w fabule. Sami idźcie i się przekonajcie. Szkoda, że 3 część dopiero w 2016.