2 nowe scenki:
http ://www.berksgrapevine. com/2014/05/ two-new-dragons-2-clips-and-interviews.html
oraz BARDZO ważna informacja
Użytkownicy blogów Tumblr przestrzegają przed jedna stroną, na której jest (na szczęście już po edycji) spoiler ważny dla całej fabuły filmu. Proszą, żeby go nie czytać i szczerze powiem, że mają dużo racji (sama przez pomyłkę przeczytałam i teraz tego mocno żałuje).
Wideo spokojnie oglądaj :)
Nie czytaj tekstu. I tak nie jest zawarty w na tej stronie z linka powyżej.
Jeśli źle napisałam powyższą informacje i wprowadziłam w błąd to przepraszam :)
Wszystko jest ok. Tylko chciałam się upewnić. Filmiku i tak nie oglądam. Już za dużo tych klipów obejrzałam. WYSTARCZY!
Podpisuję się pod pytaniem rity156.
Chodzi o to, że SPOILER w filmie będzie retrospekcja z małym Czkawką (który jest na niej poniekąd niezwykle szkaradny)?
Mój "jasnowidzący umysł" przewiduje taką wersję:
Stormcutter porywa Valkę, Czkawka heroicznie rzuca się swojej matce na ratunek, a smok przejeżdża mu pazurem po twarzy. Koniec.
Uwierz mi nawet nie chcesz wiedzieć. Będziesz tego żałować (ja już tak mam), a ja nie zamierzam spoilerować. Tak dla dobra ogółu. Wpis na stronie jest już po edycji. W komentarzach tez była zawarta ta sama informacja, ale na szczęście użytkownik, który to napisał został usunięty tak jak jego wpisy. Poczekajcie na film to się przekonacie o co chodzi. Lepiej żeby was zżerała ciekawość niż potem wiedzieć co się stanie.
Nie, nie jest to retrospekcja z małym Czkawką (widziałam szkice i jak to dziecko - nie ładne i nie brzydkie)
Jak chcesz to mogę jedynie napisać Tobie o co chodzi poprzez prywatną wiadomość.
Znalazłam wpis użytkownika na berk's grapevine i... powiedzmy, że dotyczy on Szczerbatka i tego, skąd wzięły się jego blizny na głowie (ma masę takich jakby szprych).
Uwaga, a teraz MEGA WIELKI SPOILER, który pochodzi z wywiadu. Możecie się po nim poczuć trochę... dziwnie.
Znalazłam też informację od DreamWorksa na temat tego, dlaczego Pyskacz nigdy nie miał żony... I mam nadzieję, że niezbyt rozwiną ten temat w filmie, bo jednak dzieci raczej nie będą zachwycone parą boy x boy... A teraz wszyscy zadają sobie pytanie: WTF?!!!
Właściwie, już podczas robienia filmu "Droga do El Dorado" twórcy chcieli zrobić parę homoseksualną, ale stwierdzili, że dzieci źle mogą to przyjąć. Po paru latach ta obawa najwyraźniej im przeszła. Ciekawi mnie, kto będzie wybrankiem Pyskacza...
Też o tym słyszałam. I trochę mnie to zdziwiło, że wszyscy kogoś mają a Pyskacz nie. Kto będzie wybrankiem? Nie wiem, ale na pewno znajdzie ktoś kto go pokocha :)
Ja tam nie mam nic przeciwko parom homoseksualnym, ale jednak to jest trochę dziwne...
Nie powinni tego robić w takim filmie, który będzie skierowany w całej mierze do dzieci. Nie mogą im robić wody z mózgu. Jak to by wyglądało w filmie ANIMOWANYM???
Nom, dziwnie, jak już pisałam, dziwnie!
Od takich rzeczy są fanfiction dla spragnionych związków homoseksualnych dziewczyn, a nie animacje!
Moment... Przecież w "Wiking do wynajęcia" Pyskacz śpiewał "Żonę wziąłem raz, brzydką aż strach" To ja już nic nie rozumiem ;-;
Em... Może jest bi, a nie homo? Nie wiem, mam nadzieję, że nie zepsują tym filmu.
Okej... "I się poczułam dziwniej niż dziwnie"
Co do Szczerbatka - znalazłam ten komentarz. I mam szczerą nadzieję, że ten, kto to pisał to troll.
Chyba że...
*siada w kącie ciemnego pokoju, obejmując kolana ramionami, patrzy tępo w jeden punkt* Żeby to nie była prawda, żeby to nie była prawda ;-;
Pod tym z dwoma nowymi klipami i masą wywiadów, trzeba parę razy odświeżyć stare komentarze, żeby to znaleźć (to jedyny komentarz, który został usunięty). Napisała go niejaka "Eun-Bi Kang".
Dobra już znalazłam... Ale wątpię, żeby to była prawda... Słyszałam, że coś się stanie na końcu, ale wątpię żeby coś takiego...
Jeśli ja myślę o tym samym o czym ty napisałaś to jest niestety prawda
Moja reakcja
http :// media.tumblr. com/5583e9f4446359e513e2ae5d85e8d04f/tumblr_inline_n5hiiugNi H1salyiw.gif
Było to napisane przez profesjonalnego recenzenta
NIE! To nie może być prawda :-(
Błagam, nie mówcie, że to prawda!
Ja wcześniej nie brałam tego na poważnie, ale teraz... Przecież Czkawka nigdy tego Szczerbatkowi nie wybaczy!
Em, to znaczy? Że Wiadomo-Kogo coś opęta i będzie chciał skrzywdzić bliską Szczerbatkowi osobę (staram się jak najbardziej nie spoilerować)?
Tylko zamiast odgryzienia nogi swojemu jeźdźcowi... TO wobec NIEGO?
Nie no, tragedia, masakra, płaczę na klawiaturę, zaraz mnie kopnie prąd...
Chodziło mi bardziej o moment na arenie, w którym Szczerbatek ratuje Czkawkę przed Hakokłem... Co ciekawe jeden z utworów z soundracku nazywa się "Stoick Saves Hiccup"....
h ttp://www.reactiongifs.com/wp-content/gallery/no/1062.gi f
Idę płakać do swojej ciemnej, wilgotnej samotni ;-;
Dobra, po kilkunastokrotnym odsłuchaniu "Where No One Goes" już mi lepiej... Choć wciąż czuję się dziwnie...
Rano dwa klipy, plakat, muzyka z filmu, recenzja... Teraz to... ZA DUŻO EMOCJI JAK NA JEDEN DZIEŃ! ZA DUŻO!
Mam nadzieję, że choć jedna informacja z podanych wyżej okaże się nieprawdziwa...
Moja reakcja po tym spoilerze...
media.tumblr.co m/6a0dec0347736 0bbe0e71f238d0 7d241/tumblr_inli ne_mory1nV9cd 1qz4rgp .gif
Ktoś se żartuje w animacji dla dzieci homoseksualiści bzdura to pewnie jakiś żart i tyle, i z łaski swojej nie należy używać określeń gej takich ludzi to może krzywdzić choć są gorsze określenia. A z innej beczki oco chodzi z tym super strasznym spoilerem że niby Czkawka Szczerbatkowi nie wybaczy czy jakoś tak jak dla mnie ich przyjaźń wszystko zniesie bo w serialu były z nimi trudne momenty ci co oglądali wiedzą np: z małym Tajfumerangiem albo z Szeptozgonem.
PS: Nie zalerzy mi na tym żeby wiedzieć co to za spoiler tylko czy jest taki straszny jak mówią