PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=574322}

Jak wytresować smoka 2

How to Train Your Dragon 2
2014
7,7 178 tys. ocen
7,7 10 1 177578
7,3 46 krytyków
Jak wytresować smoka 2
powrót do forum filmu Jak wytresować smoka 2

2 nowe scenki:

http ://www.berksgrapevine. com/2014/05/ two-new-dragons-2-clips-and-interviews.html

oraz BARDZO ważna informacja

Użytkownicy blogów Tumblr przestrzegają przed jedna stroną, na której jest (na szczęście już po edycji) spoiler ważny dla całej fabuły filmu. Proszą, żeby go nie czytać i szczerze powiem, że mają dużo racji (sama przez pomyłkę przeczytałam i teraz tego mocno żałuje).

ocenił(a) film na 10
Lila_Olo

To jest tekst czy video?

ocenił(a) film na 10
bubblegum452

Wideo spokojnie oglądaj :)

Nie czytaj tekstu. I tak nie jest zawarty w na tej stronie z linka powyżej.

Jeśli źle napisałam powyższą informacje i wprowadziłam w błąd to przepraszam :)

ocenił(a) film na 10
Lila_Olo

Wszystko jest ok. Tylko chciałam się upewnić. Filmiku i tak nie oglądam. Już za dużo tych klipów obejrzałam. WYSTARCZY!

Lila_Olo

A czego dotyczy ten spoiler?

ocenił(a) film na 9
Lila_Olo

Podpisuję się pod pytaniem rity156.

Chodzi o to, że SPOILER w filmie będzie retrospekcja z małym Czkawką (który jest na niej poniekąd niezwykle szkaradny)?

Atrament3

Słyszałam o tej retrospekcji... Podobno tam będzie wyjaśnione skąd Czkawka ma tę bliznę...

ocenił(a) film na 9
rita156

Mój "jasnowidzący umysł" przewiduje taką wersję:
Stormcutter porywa Valkę, Czkawka heroicznie rzuca się swojej matce na ratunek, a smok przejeżdża mu pazurem po twarzy. Koniec.

ocenił(a) film na 10
Atrament3

Uwierz mi nawet nie chcesz wiedzieć. Będziesz tego żałować (ja już tak mam), a ja nie zamierzam spoilerować. Tak dla dobra ogółu. Wpis na stronie jest już po edycji. W komentarzach tez była zawarta ta sama informacja, ale na szczęście użytkownik, który to napisał został usunięty tak jak jego wpisy. Poczekajcie na film to się przekonacie o co chodzi. Lepiej żeby was zżerała ciekawość niż potem wiedzieć co się stanie.

Nie, nie jest to retrospekcja z małym Czkawką (widziałam szkice i jak to dziecko - nie ładne i nie brzydkie)

Lila_Olo

No to chociaż napisz jakiej postaci to dotyczy...

ocenił(a) film na 10
rita156

Jak chcesz to mogę jedynie napisać Tobie o co chodzi poprzez prywatną wiadomość.

ocenił(a) film na 9
Lila_Olo

Znalazłam wpis użytkownika na berk's grapevine i... powiedzmy, że dotyczy on Szczerbatka i tego, skąd wzięły się jego blizny na głowie (ma masę takich jakby szprych).

Uwaga, a teraz MEGA WIELKI SPOILER, który pochodzi z wywiadu. Możecie się po nim poczuć trochę... dziwnie.

Znalazłam też informację od DreamWorksa na temat tego, dlaczego Pyskacz nigdy nie miał żony... I mam nadzieję, że niezbyt rozwiną ten temat w filmie, bo jednak dzieci raczej nie będą zachwycone parą boy x boy... A teraz wszyscy zadają sobie pytanie: WTF?!!!

Właściwie, już podczas robienia filmu "Droga do El Dorado" twórcy chcieli zrobić parę homoseksualną, ale stwierdzili, że dzieci źle mogą to przyjąć. Po paru latach ta obawa najwyraźniej im przeszła. Ciekawi mnie, kto będzie wybrankiem Pyskacza...

ocenił(a) film na 10
Atrament3

Też o tym słyszałam. I trochę mnie to zdziwiło, że wszyscy kogoś mają a Pyskacz nie. Kto będzie wybrankiem? Nie wiem, ale na pewno znajdzie ktoś kto go pokocha :)

Atrament3

Mam nadzieję, że nie będzie to za bardzo pokazane w filmie...

ocenił(a) film na 7
Atrament3

Serio....? Odbiło im czy co? Mam nadzieję, że to nieprawda.... ;/

paulin1

Ja też...

ocenił(a) film na 9
rita156

Ja tam nie mam nic przeciwko parom homoseksualnym, ale jednak to jest trochę dziwne...

ocenił(a) film na 7
Atrament3

Nie powinni tego robić w takim filmie, który będzie skierowany w całej mierze do dzieci. Nie mogą im robić wody z mózgu. Jak to by wyglądało w filmie ANIMOWANYM???

ocenił(a) film na 9
paulin1

Nom, dziwnie, jak już pisałam, dziwnie!

Od takich rzeczy są fanfiction dla spragnionych związków homoseksualnych dziewczyn, a nie animacje!

ocenił(a) film na 5
Atrament3

Moment... Przecież w "Wiking do wynajęcia" Pyskacz śpiewał "Żonę wziąłem raz, brzydką aż strach" To ja już nic nie rozumiem ;-;

ocenił(a) film na 9
trollka21

Em... Może jest bi, a nie homo? Nie wiem, mam nadzieję, że nie zepsują tym filmu.

ocenił(a) film na 5
Atrament3

Okej... "I się poczułam dziwniej niż dziwnie"

Co do Szczerbatka - znalazłam ten komentarz. I mam szczerą nadzieję, że ten, kto to pisał to troll.
Chyba że...
*siada w kącie ciemnego pokoju, obejmując kolana ramionami, patrzy tępo w jeden punkt* Żeby to nie była prawda, żeby to nie była prawda ;-;

ocenił(a) film na 9
trollka21

Wiesz, chyba też tak sobie siądę jeśli to o Szczerbatku okaże się prawdą...

trollka21

A pod, którym postem jest ten komentarz?

ocenił(a) film na 9
rita156

Pod tym z dwoma nowymi klipami i masą wywiadów, trzeba parę razy odświeżyć stare komentarze, żeby to znaleźć (to jedyny komentarz, który został usunięty). Napisała go niejaka "Eun-Bi Kang".

Atrament3

A możesz go skopiować i wysłać mi go na PW? :)

ocenił(a) film na 9
rita156

Proszę bardzo, tylko nie miej potem pretensji!

Atrament3

Dobra już znalazłam... Ale wątpię, żeby to była prawda... Słyszałam, że coś się stanie na końcu, ale wątpię żeby coś takiego...

ocenił(a) film na 10
trollka21

Jeśli ja myślę o tym samym o czym ty napisałaś to jest niestety prawda

Moja reakcja
http :// media.tumblr. com/5583e9f4446359e513e2ae5d85e8d04f/tumblr_inline_n5hiiugNi H1salyiw.gif

Było to napisane przez profesjonalnego recenzenta

ocenił(a) film na 9
Lila_Olo

NIE! To nie może być prawda :-(
Błagam, nie mówcie, że to prawda!

Ja wcześniej nie brałam tego na poważnie, ale teraz... Przecież Czkawka nigdy tego Szczerbatkowi nie wybaczy!

Atrament3

A może Szczerbatek będzie musiał to zrobić?

ocenił(a) film na 9
rita156

Em, to znaczy? Że Wiadomo-Kogo coś opęta i będzie chciał skrzywdzić bliską Szczerbatkowi osobę (staram się jak najbardziej nie spoilerować)?

Atrament3

Mniej więcej tak jak w pierwszej części...

ocenił(a) film na 9
rita156

Tylko zamiast odgryzienia nogi swojemu jeźdźcowi... TO wobec NIEGO?

Nie no, tragedia, masakra, płaczę na klawiaturę, zaraz mnie kopnie prąd...

Atrament3

Chodziło mi bardziej o moment na arenie, w którym Szczerbatek ratuje Czkawkę przed Hakokłem... Co ciekawe jeden z utworów z soundracku nazywa się "Stoick Saves Hiccup"....

ocenił(a) film na 9
rita156

Prześlę ci moją wersję, żeby nie spoilerować na Filmwebie.

ocenił(a) film na 5
Lila_Olo

h ttp://www.reactiongifs.com/wp-content/gallery/no/1062.gi f

Idę płakać do swojej ciemnej, wilgotnej samotni ;-;

ocenił(a) film na 5
trollka21

Dobra, po kilkunastokrotnym odsłuchaniu "Where No One Goes" już mi lepiej... Choć wciąż czuję się dziwnie...
Rano dwa klipy, plakat, muzyka z filmu, recenzja... Teraz to... ZA DUŻO EMOCJI JAK NA JEDEN DZIEŃ! ZA DUŻO!

Mam nadzieję, że choć jedna informacja z podanych wyżej okaże się nieprawdziwa...

Lila_Olo

nie wychodzi

Atrament3

Moja reakcja po tym spoilerze...
media.tumblr.co m/6a0dec0347736 0bbe0e71f238d0 7d241/tumblr_inli ne_mory1nV9cd 1qz4rgp .gif

rita156

tamto też nie wychodzi

ocenił(a) film na 10
Atrament3

Że WTF?! już 2 gejów w tej samej animacji mi wystarczy.... (Wiadro i Gruby)

ocenił(a) film na 10
Chirra76

Ktoś se żartuje w animacji dla dzieci homoseksualiści bzdura to pewnie jakiś żart i tyle, i z łaski swojej nie należy używać określeń gej takich ludzi to może krzywdzić choć są gorsze określenia. A z innej beczki oco chodzi z tym super strasznym spoilerem że niby Czkawka Szczerbatkowi nie wybaczy czy jakoś tak jak dla mnie ich przyjaźń wszystko zniesie bo w serialu były z nimi trudne momenty ci co oglądali wiedzą np: z małym Tajfumerangiem albo z Szeptozgonem.

PS: Nie zalerzy mi na tym żeby wiedzieć co to za spoiler tylko czy jest taki straszny jak mówią

ocenił(a) film na 10
Alfawolf

Jurz wiem i nie wierze temu spoilerowi

ocenił(a) film na 10
Lila_Olo

Mógłby ktos mi wyslac prywatnie ten link do tego spoilera o tym szczerbatku i blizniej