Czy ktoś z was, kupuje może gazetę z programem telewizyjnym "Kropka TV"?
Jak pewnie wiecie, w sobotę o 20:00 na TVN, będzie można obejrzeć pierwszą część "Smoków"!
W owej gazecie znajduje się krótki "zarys" fabularny, który nie dość, że jego wartość merytoryczna
woła o pomstę do nieba, to jeszcze nazwali wioskę "Berg"! Normalnie ręce mi opadły, a tego
szmatławca zbierałem z ziemi... Oczywiście, z całym szacunkiem do redakcji Kropka TV - żeby
nie było! Żeby tego było mało, to nazwisko głównego reżysera filmu zapisali tak "Deblois". Czy
czasem nie winno być tak: "DeBlois"?!
PS: Ci co zaczęli oglądać serial pt. "Wikingowie"! Nie radzę czytać "zapowiedzi" dwóch nowych
odcinków! Owa zapowiedź jest niczym innym, jak czystym streszczeniem obu odcinków. Całą
przyjemność z oglądania szlag trafił! Nigdy więcej Kropka TV... Myślicie, że zbyt przesadnie się
czepiam?
W Tele Tygodniu to samo.... "Berg" i "Deblois"...
Nazwę wyspy można jeszcze przeboleć - w końcu redaktorzy nie są wszechwiedzący. Ale przekręcenie nazwiska reżysera to jak dla mnie lekka przesada. -,-
Redaktor nie jest wszech wiedzący ale chyba rozum do czegoś słurzy i mógł go wykorzystać i sprawdźić jak to się pisze
No, właśnie! Jak nie był pewny, to mógł sobie "wygooglować"! Widzę, że ktoś powiela masowy wręcz błąd. Ciekawe w ilu gazetach jeszcze jest tak napisane?
Cóż, może w filmie usłyszeli "Berg" (bądź co bądź, ja też na początku tak myślałam, dopiero później wsłuchałam się i usłyszałam to "k") i uznali za pewnik, że ta wyspa faktycznie tak się nazywa :/