PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=574322}

Jak wytresować smoka 2

How to Train Your Dragon 2
2014
7,7 177 tys. ocen
7,7 10 1 177088
7,3 46 krytyków
Jak wytresować smoka 2
powrót do forum filmu Jak wytresować smoka 2

Cześć.Ostatnio oglądałem ten film i nie rozumiem jednej rzeczy...Dlaczego niby bohater jest GEJEM ?

serek89_filmweb

Siemka. Reżyser przyznał, że Pyskacz, czyli najlepszy przyjaciel Stoika, jest gejem, a w filmie objawia się to tylko i wyłącznie w ten sposób, że, tu cytuję, powiedział: "to dlatego nigdy się nie ożeniłem. I jeszcze z innego powodu." Koniec gejozy. ;) Choć nie wiem, co sądzić też na temat Ereta, który niejako z obrzydzeniem odsuwał się od macającej go Szpadki, ale może było to podyktowane czymś innym :) Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 8
tommeek

"Choć nie wiem, co sądzić też na temat Ereta, który niejako z obrzydzeniem odsuwał się od macającej go Szpadki, ale może było to podyktowane czymś innym"

No dobrze, a jakby do Ciebie się taka Szpadka zaczęła na chama przystawiać, na pewno byłbyś wniebowzięty :D

Irma100

Heheheh, gdyby była taka opcja, dałbym Ci lajka :P

ocenił(a) film na 8
tommeek

Ja myślałam, że ten inny powód to chodzi o to, że żadna go nie chciała ;)

Apodyktycznaa

Piątka! Ja też. W sumie, to pewnie większość dzieciaków prawdopodobnie tak samo pomyślała.

ocenił(a) film na 8
Apodyktycznaa

ja bym też tak myślał :D gdybym nie przeczytał wywiadu o geju w bajce dla dzieci ;/

ocenił(a) film na 8
tommeek

mówili coś o tym że w 3 części ten temat zostanie rozwinięty , ale to chyba nie potwierdzone :P

ocenił(a) film na 10
tommeek

Ja myślałam, że to chodzi o Szczerbatka, bo przed obejrzeniem filmu przeczytałam kontem oka, że któryś z bohaterów będzie gejem, ale nie chciałam czytać spoilerów więc nie wgłębiałam się w ten temat. Oglądając dzisiaj ten film pomyślałam, że mogło to chodzić o Szczerbatka, ponieważ na tej wyspie te wszystkie smoki się do niego przystawiały. Dopiero teraz czytam, że to miał być niby Pyskacz..... hmm....

serek89_filmweb

Podobno w trzeciej części ten temat ma być poruszony i nieco bardziej rozszerzony. Ciekawe czy odważą się coś takiego zrobić. :>

Blaxi

O kurde.Taka opcja dla nich będzie nieco kontrowersyjna :) Pierwszy coming-out w serii filmów animowanych (bajek) :O

serek89_filmweb

Nie byłby to pierwszy gej w filmach animowanych.

MojeGBA

Gdzie jeszcze był?

Frozen się nie liczy. :<

Blaxi

Podobno w Paranormanie. Nie wiem, nie potwierdzam, nie oglądałam całego.

Blaxi

W paranormanie był.

Blaxi

Spoiler!!! Pod koniec filmu, chłopak siostry głównego bohatera przyznaje się że ma chłopaka.

ocenił(a) film na 8
Blaxi

hmm , frozen to oni się czepiali , że niby tam jest mnóstwo homoseksualistów , to co powiedzą o 3 częsci gdzie ten temat zostanie rozwinięty :O

kabaretyk

No popatrz, a ja we Frozen się nie dopatrzyła żadnego. ;<

Blaxi

Kiedy Oaken pokazuje Annie swoją rodzinę w saunie są tam sami chłopacy :)

lolmiki

Dla idiotow tyle wystarczy.

ocenił(a) film na 8
HAPPY_CHLOE_fw

no w sumie racja :D nigdzie nie było że to jego ,,cała,, rodzina :P może mama była w sklepie czy coś :P

kabaretyk

Możecie mi jakoś dokładnie opisać tą scenę z Oakenem.Nie wiem czemu ale nie zauważyłem tej sceny :)

ocenił(a) film na 8
serek89_filmweb

https://www.youtube.com/watch?v=B3BLB31xN5s - to chyba cała scenka :P

lolmiki

To akurat o niczym nie świadczy. :<

ocenił(a) film na 8
Blaxi

dokładnie

ocenił(a) film na 9
serek89_filmweb

Właściwie... ja na przykład gdy Pyskacz powiedział te słowa, w ogóle nie skojarzyłam tego z tym że może być gejem. A to dlatego, że nie czytałam spojlerów bardzo zależało mi na tym filmie i chciałam mieć niespodziankę co do fabuły, żadnych spoilerów.. prócz paru clipów zapowiadających.
Jednak gdy powiedział ".. i jeszcze z innego powodu" wydawało mi się że zerknął jakby na Czkawkę i skojarzyło mi się to z tym, że musiał pomagać opiekować się Czkawką przez co nie miał czasu na randki. W końcu Stoik był wodzem i więc był często zajęty. Ale skoro jest gejem, to spoko, jego sprawa :P

serek89_filmweb

A ja mam teorię, że oprócz ręki i nogi, smoki odgryzły mu jeszcze coś ^^'

ocenił(a) film na 10
totill

Dokładnie to samo pomyślałem ;)