Wybieram się do kina, bo jak wiemy film jest zarąbisty xP (przynajmniej mam nadzieje że taki
będzie) ale zastanawiam się czy takiego małego dzieciaka mógłby by zainteresować ten film, i czy
mam go zabrać ze sobą. Jak myślicie? :)
Zależy...
Film jest trochę "mocniejszy" niż pierwsza część. Jeśli twe dziecko widziało pierwszą część i nie bał / bała się to bardzo polecam.
Zależy ile dzieciak ma lat.
Ja byłem na filmie i widziałem, że na sali było 5 dzieciaków w wieku max do 7 lat i bardzo się nudziły. Po 30 minutach filmu kompletnie straciły nim zainteresowanie. Jedna mama z 2 wyszła. Pozostałe 3 chodziły po kinie do końca filmu..
Obawiam się, że pięciolatek zanudzi się straszliwie, a i jeszcze będzie się bał. Obok mnie siedziała w kinie około sześcioletnia dziewczynka i kompletnie nie mogła skupić się na filmie. Owszem, śmiała się z gagów itp, ale widać było, że zupełnie nie śledzi fabuły i nic z niej nie rozumie (co chwila zaczynała rozmawiać na jakiś od czapy temat).
To jest raczej film od siedmiu/ośmiu lat wzwyż, chociaż i tak fabularnie dość mocno skomplikowany (w porównaniu do innych filmów dla dzieci). Moja siostrzenica mając osiem lat bała się sama oglądać pierwszą część, a ta jest jeszcze bardziej mroczna, więc... Odradzam teraz. Lepiej kupić za jakiś rok na dvd i na spokojnie z dzieciakiem obejrzeć. :)
Jak ja byłam na filmie, to na sali była jakaś babcia z wnukami, jeden ok. 10 lat i spokojnie oglądał, a drugi jakieś 5-6 lat i po jakimś czasie najwyraźniej znudził się filmem bo zaczął gadać, tak że musieli go uciszać, a później sam przesiadł się gdzieś na drugi koniec sali z dala od nich ;p
Myślę, że to zależy od dziecka, jak reaguje na filmy, czy szybko się nimi nudzi czy nie.
Zależy od dziecka ;-) Jednak chyba lepiej będzie, aby owy pięciolatek obejrzał sobie ten film na DVD - na spokojnie, kilka razy. A jeśli będzie się bał, to obejrzy za dwa-trzy lata.
dzisiaj byłam z moim pięciolatkiem - bardzo przeżywał film (ale nie bał się) śledził fabułę i zdziwił się jak był koniec filmu - szybko minął..... i jak już były wcześniejsze wypowiedzi "jak widział pierwszą część" to nie masz się co zastanawiać tylko zabieraj go na drugą :-)
Jak byłam z 5-letnią siostrą :D
Z tym, że ona widziała 1 część, która jej się bardzo podobała i ogląda serial. Chyba już tydzień przed premierą odliczała dni, kiedy wreszcie pójdzie na to do kina, a jeszcze wcześniej cały czas pytała się za ile będzie 2 część. Nie wiem czy nadązyła za fabuła i czy wszystko zrozumiała, ale bardzo jej się podobało.
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi :) Mój pięcioletni siostrzeniec bardzo chce iść do kina, ale czy mu się spodoba? Nie wiem, spróbujemy. W razie czego wyjdziemy, nic się nie stanie ;P Tak więc, jeszcze raz bardzo dziękuję :D
Witam, ja byłam z 5latką, lubimy serial i pierwszą część, młoda podsumowała, że za krótko;-). Byliśmy na 2d. Inne dzieci w podobnym przedziale również dzielnie oglądały. Warto spróbować jak chłopak lubi tych bohaterów i ich przygody.