PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=574322}

Jak wytresować smoka 2

How to Train Your Dragon 2
2014
7,7 178 tys. ocen
7,7 10 1 177578
7,3 46 krytyków
Jak wytresować smoka 2
powrót do forum filmu Jak wytresować smoka 2

Ten film ma wszystko co 1 część i znacznie więcej według mnie jest to szczyt animacji i jeśli ten film
nie otrzyma oscara to będzie wiadomo, że te nagrody są ustawiane (wiem, że jest dopiero połowa
roku, ale nie tworzy się dwóch filmów na miarę Króla Lwa rocznie)

WielkiMou

Zgadzam się.

ocenił(a) film na 8
WielkiMou

Pewnie zgarnie, bo Pixar w tym roku nic nie wypuszcza. Nagroda, w każdym razie, będzie zasłużona.

WielkiMou

jestem prawie pewna, że Oscara zgarnie LEGO. Nie nastawiajcie się na statuetkę dla smoków.

Blaxi

LEGO?! xD

rita156

Tak, LEGO. Nie oglądałam tego filmu, ale zarobił masę hajsu, ma same pozytywne recenzje i w ogóle jest jednym z największych hitów tego roku.

Blaxi

Ja go oglądałam i powiem szczerze, że gorsze od Toy Story.

rita156

Dla mnie nie może być nic gorszego od Toy Story. ._.

Blaxi

._.

ocenił(a) film na 9
Blaxi

Kur*a Rio 2 zgarnęło więcej kasy od tych twoich Legusiów a i tak nie dostanie na pewno Oscara(no może za muzykę).

maladzonaga

Ale trzeba od razu z taką agresją?

ocenił(a) film na 9
Blaxi

Bo denerwują mnie takie argumenty że film zarobił dużo kasy to na pewno zdobędzie jakąś tam nagrodę.

ocenił(a) film na 10
Blaxi

Myślę, że JWS2 właśnie zgarnie Oscara.
W końcu większość ludzi czekała na niego 4 lata, a wielu wybiera sie ponownie do kina :) Czyli jest to pożądany kąsek.
A no i nie wiem czemu, ale JWS2 wydaje się naturalniejszą animacją do obejrzenia przez odbiorców w każdym wieku, więc pewnie więcej dorosłych wybierze się na JWS2 do kina :]

Szanata

Tylko wiesz. To nie widzowie przyznają Oscary, a krytyków mało obchodzi kto, dlaczego i ile chodzi do kina. ;P

ocenił(a) film na 10
Blaxi

Wiem, wiem :) Na temat Oscarów można długo rozmawiać. Czy nagrody są ustawiane można polemizować, ale jeśli JWS2 nie zgarnie Oscara, to pewnie wiele fanów będę zawiedzionych ;/ (w tym ja)

Kto wie, może w takiej sytuacji jakiś masowy bunt na świecie będzie : ]

Szanata

Zgadzam się ;)

ocenił(a) film na 9
WielkiMou

Było by miło. Film przyjął się bardzo dobrze: fabułą, postaciami i przede wszystkim genialną animacją znajduje się u mnie na pierwszym miejscu filmów animowanych. I raczej długo tam pozostanie.
Co prawda, społeczeństwo sceptycznie podchodzi do tego typu produkcji, mylnie nazwanych "bajkami dla dzieci" i nie każdemu podchodzi to pod gust.

Co do LEGO .. JWS2 zdecydowanie góruje ;)

ocenił(a) film na 10
WielkiMou

Najlepsza bajka/animacja jaką na oczy widziałem. Popłakałem się jak małe dziecko... Czekam na kolejną część i liczę na nagrody dla tego filmu.