PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=574322}

Jak wytresować smoka 2

How to Train Your Dragon 2
2014
7,7 178 tys. ocen
7,7 10 1 177588
7,3 46 krytyków
Jak wytresować smoka 2
powrót do forum filmu Jak wytresować smoka 2

Chodzi mi tutaj o wasze ogólne zdanie o wytwórniach filmów animowanych.

ocenił(a) film na 8
WielkiMou

Pixar.

ocenił(a) film na 9
WielkiMou

Trudno powiedzieć (napisać). Z jednej strony czas wspaniałych animacji Disney'a, a zwłaszcza Pixara już się skończył, z drugiej DreamWorksa dopiero się zaczął (JWS, JWS 2, Strażnicy Marzeń), nie licząc oczywiście Mustanga z Dzikiej Doliny. Jednak, skoro mam wybór, to powiem głośno: DreamWorks, który dał nam piękną opowieść o wrażliwym chłopcu i jego nie-aż-tak-groźnym smoku, którzy w imię swej przyjaźni potrafią oddać dosłownie wszystko.

ocenił(a) film na 8
Atrament3

Nie skreślałbym jeszcze Disneya oni zawsze potrafią wyjąć asa z rękawa. Zresztą ostatnio wracają do formy (Zaplątani, Ralph Demolka, Kraina Lodu) z nimi zawsze trzeba się liczyć. Co do DreamWorks przeżyłem zbyt wiele rozczarowań aby od razu ogłaszać ich wielki sukces. Pixar to wytwórnia, która robiła świetne filmy, ale nigdy nie przygwoździły mnie one tzn. nie zrobiły na mnie dużego wrażenia owszem uwielbiam WALL-Ego czy Odlot, ale na zasadzie obejrzeć raz z przyjemnością i nie wracać, a o takich dziełach jak JWS czy Król lew mógłbym rozmyślać godzinami i oglądać je w kółko tego właśnie brakuje mi w Pixarze.

ocenił(a) film na 9
WielkiMou

Czyli, kto dla ciebie robi najlepsze filmy?

ocenił(a) film na 8
Atrament3

Szczerze nie wiem waham się między Disneyem (za całokształt), a DreamWorksem (za JWS).

ocenił(a) film na 10
WielkiMou

Branie Disneya pod uwagę, jest jak branie Pod uwagę Blizzarda, bo robili kiedyś dobre Diablo czy Warcrafty.
Disney tworzy chłam dla mas, co udowadniają tę całe jego kanały. Kiedyś mieli dobre animacje, teraz korzystaja tylko z renomy. Jedynie Frozen z ostatniego czasu mi się podobało.

ocenił(a) film na 8
marcin199518

Nie zgadzam się z tobą Disney może i tworzy chłam, ale tylko na swoje kanały (za to ich nienawidzę) jednak do kin wchodzą tylko dobre lub bardzo dobre produkcje.

ocenił(a) film na 8
WielkiMou

No więc tak :

niełatwo jest określić , która wytwórnia jest najlepsza ze wszystkich ,ponieważ każda wytwórnia ma jakiś wielki Hit , którego nie ma jakaś inna.

Disney : niewątpliwie http://www.designbolts.com/wp-content/uploads/2013/11/Frozen-Movie-Logo-HD-Wallp aper1.jpg

DreamWork : http://img1.wikia.nocookie.net/__cb20130715233703/howtotrainyourdragon/images/9/ 92/How_To_Train_Your_Dragon_2_poster.jpg

Pixar : http://img1.wikia.nocookie.net/__cb20110623031559/pixar/images/a/a0/Brave_disney _510.jpg

i wiele innych ale nie chce mi się ich szukać :P

ocenił(a) film na 9
kabaretyk

A dla mnie niewątpliwy HIT Disney'a to Król Lew, natomiast DreamWorksa Jak Wytresować Smoka (jedynka). To kwestia gustu ;)
PS: Ten plakat Brave jest dla ładniejszy od oryginału (Merida z rodzinką na niebieskim tle). Czy tylko dla mnie, czy ktoś się dołączy?

ocenił(a) film na 8
Atrament3

no bo ona ma to ,,coś,, :D

WielkiMou

Na animacjach Disney'a się wychowałam, ale bardziej mi odpowiada DreamWork. Ich animacje są mniej patetyczne a bardziej zabawne.

ocenił(a) film na 8
WielkiMou

Naprawdę ciężko powiedzieć :/ . Kiedyś faktycznie dla mnie wszystko to samo ale teraz...

1. DreamWorks - Za to że każdy film jest naprawdę wyjątkowy, potrafią robić kontynuację (wyjątek Shrek), no i oczywiście twórcy JWS (HTTYD) xD

2. Pixar - Za dobre koncepcje ale słabe rozwinięcia (wyjątek Wall-E)

3. Disney - Dziecinada, na której wyrosłem.

ocenił(a) film na 8
WielkiMou

Dla mnie zawsze DreamWorks. Ponieważ Shrek, Madagaskar i przede wszystkim JWS to moje ulubione bajki. Jest jeszcze Blue Sky i Ice Age, lecz Epoka to jedyny dobry wytwór tej wytwórni, dlatego DW :) Disney'a lubiłam tylko jak byłam mała teraz (Wyjątkiem są tylko Zaplątani) chodzę tylko na filmy DW.

WielkiMou

A po co wybierać? To nie zależy od wytwórni tylko od scenariusza, reżyserii i realizacji.