PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=574322}

Jak wytresować smoka 2

How to Train Your Dragon 2
2014
7,7 178 tys. ocen
7,7 10 1 177582
7,3 46 krytyków
Jak wytresować smoka 2
powrót do forum filmu Jak wytresować smoka 2

Muzyka

ocenił(a) film na 8

Według mnie utwory przy śmierci Stoicka to prawdziwy majstersztyk godne konkurowania z muzyką
do Króla Lwa. Są piękne, a wy co sądzicie.

użytkownik usunięty
WielkiMou

Muzyka w obu czesciach jest niesamowita.

ocenił(a) film na 7
WielkiMou

A ja jakos bardziej gustuję w muzyce z 1 częsci. Dlatego, że była bardziej różnorodna (Forbidden friendship, Test drive, See you tomorrow czy Romantic Flight). W 2 części... Cóz, mam wrażenie, że wszystkie utwory opierają sie na jednym motywie, a także są nawiązania do poprzedniej częsci. Nie ma jakiś róznych tematów muzycznych, jest tylko jeden, przesłuchałam sobie po kolei każdy utwor z soundtracku i tak jest. Ale przyznaję, utwór Stoick's ship jest przepiękny! Wyróznia się tak jak For the dancing and dreaming.

ocenił(a) film na 8
paulin1

Mam na myśli 2 utwory:
Stoick saves Hiccup - Zawsze gdy to słyszę płaczę to jedyny utwór ,w którym widać jak na dłoni zwycięstwo zła nad dobrem
Stoicks Ship - Scena pogrzebu jest po prostu przepiękna, ale Stocik saves Hiccup jest piękniejsze.

Na ogół zgadzam się, że muzyka z części pierwszej jest lepsza, jak i cały film, ale te dwa utwory są lepsze od tych z części pierwszej.

ocenił(a) film na 7
WielkiMou

No, Stoick's ship jest moim ulubionych oprócz Forbidden friendship. Zawsze sie wzruszam, kiedy go słucham :

ocenił(a) film na 7
paulin1

Zresztą, ogólnie uważam, ze Stoick's ship najlepiej oddaje klimat żałoby. Jeden z najlepszych utworów ze wszystkich animacji.

ocenił(a) film na 8
paulin1

Mój ranking 5 najlepszych piosenek:
1. Stoick saves Hiccup
2. Stoicks Ship
3. Forbidden Friendship
4. Test Drive
5. Romantic Flight

ocenił(a) film na 10
WielkiMou

Ja osobiście uwielbiam soundtrack z obu części <3 moje ulubione to:
- Coming Back Around (zwłaszcza od momentu gdzie wchodzi ten motyw główny melodii)
- Stoick's Ship
- Stoick Saves Hiccup
- Forbidden Friendship
- Battle Of The Bewilderbeast