PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=574322}

Jak wytresować smoka 2

How to Train Your Dragon 2
2014
7,7 177 tys. ocen
7,7 10 1 176518
7,3 38 krytyków
Jak wytresować smoka 2
powrót do forum filmu Jak wytresować smoka 2

Przez ten spoiler w którym Szczerbatek zabija Stoika... Egh ;__; *płacze*
Widziałam oficjalny obrazek na którym był Czkawka no i Szczerbek w oddali. Czkawka trzymał na tym obrazku
topór i wyglądało to tak jakby celował nim w swojego smoka... Jak myślicie, Czkawka po tym co się wydarzy
będzie chciał zabić Szczerbatka? :C

ocenił(a) film na 7
Blue_eyedLioness

Nie chce mi się wierzyć, że to prawda. Ja jednak nadal chcę wiedzieć, czy to prawda, że Pyskacz ma być... gejem. Błagam żeby to była fikcja... Nie mogą aż tak zniszczyć tego filmu. To by była kompletna porażka.

ocenił(a) film na 10
paulin1

Jak dla mnie to nie będzie to przeszkadzać o ile wątek gejostwa Pyskacza nie będzie się walał po całym filmie ;__; Jakby nie patrzeć np. w Happy Feet 2 pojawiła się para homo kryli i była to z racji przedstawienia jedna z przyjemniejszych z scen w filmie.

ocenił(a) film na 7
paulin1

A dla mnie to jest niedopuszczalne. Gejostwo w filmie animowanym??? No blagam.. Jak na to beda patrzec dzieci? Jesli w tym filmie bedzie ten watek to niestety ale popsuje mi po częsci odbiór tego filmu i opinię jaką mialam wczesniej o Pyskaczu... Co im do glowy strzelilo?? To ma byc kampania promujaca tolerancję homoseksualizmu czy co? :\

ocenił(a) film na 7
paulin1

Lub tez kampania promująca nie tolerancję lecz samo gejostwo..

Blue_eyedLioness

Gdzie widziałaś ten obrazek?

ocenił(a) film na 8
rita156

O co chodzi? Kto napisał, że Szczerbatek zabije Stoika?

ocenił(a) film na 5
Irma100

To jest okładka książki "The Art of the How To Train Your Dragon 2". Dla mnie wygląda, jakby Czkawka unosił ten topór w geście zwycięstwa, a nie celował w Szczerbatka ;)

ocenił(a) film na 5
trollka21

Heh, to miało byc pod postem niżej..

ocenił(a) film na 9
Irma100

To było na berk's grapevine, jakaś fanka to napisała pod dwoma najnowszymi klipami, a potem ktoś to potwierdził fragmentem z jakiegoś bloga...

ocenił(a) film na 10
rita156

W samym centrum Mordoru-tumblrze po wpisaniu w wyszukiwarkę "httyd 2 spoilers toothless"
W każdym razie chodzi mi o to h t t p s : / / f b c d n - s p h o t o s - f - a . a k a m a i h d . n e t / h ph o tos-ak-frc3/t1.0-9/p403x403/10330510_10152327811380020_888296 1 8 2 0 59 1 6 2 0 7 1 8 _ n . j p g (przepraszam za tyle spacji ale inaczej się nie dało :/)

ocenił(a) film na 9
Blue_eyedLioness

No właśnie, czy to był fragment filmu, czy narysowany obrazek?

ocenił(a) film na 10
Atrament3

To nie był fragment filmu anie nie rysunek, że rysunek tylko wygląda jak te normalne zdjęcia i plakaty dotyczące filmu (link u góry)

ocenił(a) film na 10
Blue_eyedLioness

To nie jest ten obrazek, prawda :
http://howtotrainyourdragon.tumblr.com/post/84931315100/dive-into-the-world-of-b erk-with-the-art-of-how-to

ocenił(a) film na 10
MySzA00

Jak ty wkleiłaś link o:
Tak to ten, ale pod kątem ostatnich spoilerów...

ocenił(a) film na 10
Blue_eyedLioness

Po pierwsze : sama się zdziwiłam jak udało mi się wkleić. Po drugie : to jest art, dokładnie masz tutaj napisane ( http://www.amazon.com/The-Art-Train-Your-Dragon/dp/0062323350 ) .

ocenił(a) film na 10
MySzA00

A więc sprawa wyjaśniona z tym obrazkiem :)
W każdym razie pomijając to, jeśli info o śmierci Stoika jest prawdą to pozostaje pytanie, jak na to Czkwaka zareaguje?

ocenił(a) film na 10
Blue_eyedLioness

Jeśli to nie jest plotka, to najwcześniej dowiemy się tego w dopiero w kinie ( WĄTPIĘ, żeby dodali klip z takim spojlerem ) .

ocenił(a) film na 10
Blue_eyedLioness

To, co piszesz, to prawda! http://fc00.deviantart.net/fs70/f/2014/137/b/5/bzbz_by_speedstinger-d7iqhh1.png oto pierwotny wygląd okładki TAOHTTYD!

ocenił(a) film na 10
Amakusy

Niemożliwe Szczerbatek zabiłby Stoicka sorry ale bzdura ten obrazek został przerobiony on wcześniej trzymał miecz a nie topur jak dlamnieto mylna informacja niewierze w to

użytkownik usunięty
Alfawolf

No, to właśnie zabił Stoicka.

ocenił(a) film na 10
Amakusy

Wzięte prosto z czatu jak wytresować smoka wiki ;)

ocenił(a) film na 10
Chirra76

Eh, ja jestem Speed Stinger :P Więc doskonale wiem, że z czatu JWS wiki :)

ocenił(a) film na 10
Amakusy

Myślisz ,że ja nie wiem kto ty jesteś Speedy? :P

ocenił(a) film na 10
Amakusy

Toż to cud świat! Gdzie z tym na okładkę soundtracku, trzeba tym obkleić wszystkie ściany w studiu Dream Works!

Blue_eyedLioness

Jakoś nie chce mi się wierzyć, że to jest prawda. Po jednym arcie nie ma czego wnioskować, zresztą, jakoś to nie byłoby zbyt logiczne, przynajmniej dla mnie. Między innymi tutaj dragons-and-angst. tumblr. com/post/846 16621122/my-heart jest ten gif ze Szczerbatkiem i Czkawką. W tyle widać scenerię Berk, ludzi ze smokami i lód, więc wnioskuję, że jest to scena już z końca filmu. Jakoś żadne nie wygląda, jakby było po aż tak traumatycznych przeżyciach. Chociaż sama śmierć Stoika... Jest dosyć prawdopodobna. Pożyjemy, zobaczymy.

ocenił(a) film na 10
Hikke

Tak szczerze, to bardziej bym obstawiała śmierć Valki, bo ona jakoś mi nie pasuje w serialu lub później. ( chyba, że serial będzie się dział przed drugą częścią filmu )

MySzA00

Taka opcja też jest możliwa :)

Bo szczerze mówiąc, jeśli chodzi o ten gif, to Czkawka jest raczej takim pacyfistą który wybacza wszystko i wszystkim, ale gdyby Szczerbatek naprawdę zabił ojca swojego najlepszego przyjaciela, nawet, jeśli nie miałby na to wpływu, to wątpię, żeby stał tak sobie spokojnie i "miział" się z Czkawką.

ocenił(a) film na 10
Hikke

...HTTYD2 touches on how complex the emotional bond between a person and an animal can be. This is brought home with exceptional nuance in what’s arguably the film’s most powerful scene, when Toothless accidentally kills someone and Hiccup struggles with feelings of anger and the recognition that Toothless, poor bad dragon, can’t help his nature....

Szczerbatek nie chciał nikogo zabić, nie miał nawet tego w zamiarze. Czkawka walczy z emocjami, bo z jednej strony smok zabójca, a z drugiej strony wierny i najlepszy przyjaciel.

Ktoś to fajnie podsumował: Stoick przetrwał najazdy smoków, a zginął z ręki przyjaznego smoka (o ironio)

ocenił(a) film na 10
Hikke

Poprawka, znalazłam zdjęcie, które trochę zdaje się potwierdzać to co niby ma zrobić Szczerbatek : https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1393580414200227&set=a.1381473538744248. 1073741828.1381472845410984&type=1&theater

MySzA00

Mnie się wydaje, że to zdjęcie jest ze spotkania Czkawki z Drago...

ocenił(a) film na 10
MySzA00

Nie wygląda na aż tak bardzo wkurzonego. Ja już nie wiem co o tym mam wszystkim myśleć. I tak nie wiemy z jakiej dokładnie sceny pochodzi powyższe zdjęcie. Możemy się tylko tego domyślać.

Coś co się stanie prawdopodobnie pod koniec filmu:

https : //fbcdn - sphotos - e - a . akamaihd. net /hphotos-ak-prn2/t1.0-9/q71/s720x720/10359529_1392992934258975_28078083221575756 18_n.jpg

ocenił(a) film na 10
Lila_Olo

To wiem :) Jakiś czas temu to przeczytałam

ocenił(a) film na 10
MySzA00

Ja tam wole poczekać na film a nie spekulować bez sensu pukico nie wierze w to co przeczytam

ocenił(a) film na 9
Lila_Olo

Hmmm, czyli... TO WYKLUCZA ZABICIE STOICKA PRZEZ SZCZERBATKA!!!!!!!!!

JJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEESSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSTTTTTT TTTTTTTTTTTTTTTT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Uf, przez ten "spoiler" wypłakałam roczny zapas łez... Ciesze się, ze nie jest prawdziwy!

ocenił(a) film na 5
Atrament3

TAK TAK TAK TAK TAAAAAAK!!!!

Mam przynajmniej taką nadzieję... ;-;

ocenił(a) film na 10
Atrament3

Płacz jest zdrowy oczyszcza organizm może to wyjdzie ci na dobre :-)

Atrament3

stoik NIEZYJE!! szkoda ,tak zabila go nocna furia ,dlaczego? ponieważ szczerbatek był pod kontrolą alfy

Lila_Olo

tamto też jest długie

MySzA00

ale długi link

użytkownik usunięty
Blue_eyedLioness

No proszę przecież widac że Czkawka nie celuje w Szczerbatka tylko podnosi topór w geście zwycięstwa

użytkownik usunięty
Blue_eyedLioness

Czkawka nie zabił Szczerbatka bo wiedział że inny władca smoków kontrolował taki jeden Drago bla bla bla... a Szczerbatek najpierw był zmuszony do zabicia Czkawki ale ojciec go uratował popychając Czkawkę i... ZGINĄŁ A WSZYSCY SZYBKO TO WYBOLELI I WSZYSCY SIĘ CIESZYLI.

ocenił(a) film na 10

No co ty .__. Temat został założony 17 maja a sama poszłam do kina na to 15 czerwca więc odpowiedź już dawno dostałam.

ocenił(a) film na 9
Blue_eyedLioness

Tak to jest jak się czyta fora i komentarze na temat filmu którego się jeszcze nie obejrzało. Ja unikałam tych rzeczy jak ognia, by móc pójść na film z czystym sumieniem że nic o nim nie wiedziałam (prócz paru clipów zapowiadających, ale one zdradzały tyle samo co zwiastun) i z pewnością, że film mnie zaskoczy. I tak też się stało.
Ale skoro każdy już tu spojleruje to dodam, że to co się stało ze Stoikiem było naprawdę smutne, nie wiem czemu ale jakoś trudno uwierzyć że to się stało, to był naprawdę fajny gość. Będzie go brakowało w kolejnych częściach.

ocenił(a) film na 8
Blue_eyedLioness

Jak ja tęsknię za tymi czasami...

Pamiętam jak to przeczytałem i byłem trzymany w niepewności aż do zobaczenia końcówki HTTYD 2 :)

ocenił(a) film na 10
Blue_eyedLioness

chyba cię powaliło ja tak niechce a pozatym to czkawka by niedorzucił toporem XD

ocenił(a) film na 8
materek21

Ty wiesz, że to jest o HTTYD 2. I tyle wtedy wiedzieliśmy... Spokojnie