PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=574322}

Jak wytresować smoka 2

How to Train Your Dragon 2
2014
7,7 178 tys. ocen
7,7 10 1 177578
7,3 46 krytyków
Jak wytresować smoka 2
powrót do forum filmu Jak wytresować smoka 2

Poszłam na wersję w 3D, ale trochę się zawiodłam. Ale może wszystko od początku. Ja
generalnie jestem wielkim haterem 3D, ale kiedy tak zaczęli zachwalać i po tych wszystkich
zapewnieniach ze strony wytwórni, że to efekty na najwyższym poziomie, skusiłam się i poszłam.
I, żeby było jasne, absolutnie nie twierdzę, że efekty były marne, wręcz przeciwnie, jedne z
najlepszych jakie widziałam, ale to niestety nadal 3D, przez które obraz staje się niewyraźny, niby
trochę rozmazany i (największy moim zdaniem mankament) JEST OKROPNIE CIEMNY! Trzeba
wytężać wzrok, żeby cokolwiek zobaczyć w nieco nawet ciemniejszej kolorystyce i przez to
uciekają szczegóły. Czyli tym, którzy lubią 3D, polecam. Niech idą, bo efekty są naprawdę godne.
A tym, którzy ogólnie za 3D nie przepadają, a są ciekawi, tak jak ja, czy naprawdę w tym filmie
może ich powalą, to nie polecam, serio NIE WARTO. Tak jak mówiłam: efekty, owszem, są nieźle
zrobione (w odróżnieniu do wielu ostatnich produkcji w 3D), ale zakłócają ogólny odbiór filmu i
odbierają radość oglądania, jak to już niestety jest z tym 3D.
Ps. No chyba, że będą grać w IMAX. Nie wiem, jak to jest z tą technologią aktywną.

ocenił(a) film na 9
AliceBrandon

Ja słyszałem że nawet James Cameron pochwalił efekty 3d w tym filmie. No ale chyba sam musze się wybrać na film żeby się przekonać.

AliceBrandon

Efekty 3D w filmie bardzo dobre. Podobały się. Myślę, że to po prostu kwestia nastawienie: jeżeli czegoś nie lubimy, zawsze będziemy skupiać się na tej rzeczy złych stronach. Polecam, naprawdę świetnie się bawiłem. To dzieło zasługuje na niejednego Oskara. : )