PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=574322}

Jak wytresować smoka 2

How to Train Your Dragon 2
2014
7,7 178 tys. ocen
7,7 10 1 177582
7,3 46 krytyków
Jak wytresować smoka 2
powrót do forum filmu Jak wytresować smoka 2

Jakoś po kiepskim serialu nie potrafię się przekonać do obejrzenia kinowej kontynuacji, pomimo że pierwsza część filmu bardzo mi się podobała..

ocenił(a) film na 9
plooshack

To, że serial nie trzyma poziomu pierwszej części, nie znaczy, że z kontynuacją będzie tak samo ;)

Jakby nie było, serial jest na "słabym budżecie" robiony i tylko i włącznie dla hajsu. Natomiast wystarczy spojrzeć na plakaty, aby zobaczyć, jaki postęp w detalach zrobił DreamWorks odnoście sequelu. Nie chcę Ci oczywiście narzucać swojej opinii, ale może dasz Smokom 2 szansę?

ocenił(a) film na 10
Atrament3

Ja uwielbiam szczerbatka <3
Trochę przypomina Stitcha x)
Czy serial też robił DreamWorks czy jakaś wytwórnia na licencji?

ocenił(a) film na 9
plooshack

Nie, raczej tylko DreamWorks.

PS: Team Toothless Forever <3

Atrament3

Obejrzawszy trailer mam jakieś dziwne wrażenie, że to już nie będzie ten sam Szczerbatek, co w pierwszej części. Jest jakiś... inny. Ale to tylko wrażenie po trailerze. Na film czekam z niecierpliwością. Na pewno obejrzę, a zapowiada się ciekawie.

ocenił(a) film na 8
plooshack

Jak na ironię, "Jak wytresować smoka" zrobili ci sami goście co "Lilo i Stitch", więc porównanie jak najbardziej na miejscu;)

ocenił(a) film na 8
plooshack

Ja olałam serial, nie zobaczyłam nawet odcinka, natomiast na dwójkę czekam z utęsknieniem.

ocenił(a) film na 10
Irma100

Polecam obejrzeć serial morze jakiś super nie jest ale zły terz nie

ocenił(a) film na 10
Alfawolf

teŻ

ocenił(a) film na 10
ocenił(a) film na 10
Alfawolf

Nie przepraszaj, tylko uważniej pisz i poprawiaj błędy

ocenił(a) film na 8
Alfawolf

Jakoś nie mam ochoty. W ogóle seriale do mnie nie przemawiają, nie oglądam. Ale dzięki:)

ocenił(a) film na 10
Irma100

I nie oglądaj, bo psuje sympatię do filmu.
To zdecydowanie nie ta jakość co choćby 'Pingwiny z Madagaskaru' :)

plooshack

w 2015r,madagaskar 4 nie wiadomo w tym roku,przyjaciele z podwórka 11.10.2014r i 5 cz.epoki lodowcowej 29.07.2016r.

patka_25

po co to piszesz?

rita156

po to by ogłosić filmy zapowiedziane na cały rok

ocenił(a) film na 9
plooshack

Widziałam jeden odcinek i mówię już z całym, ale to CAŁYM przekonaniem - ten serial to zło. Przecież w HTTYD jest taka piękna animacja i w ogóle, czemu musieli stworzyć tę telewizyjną papkę?
Z czego wniosek, że do dwójki ABSOLUTNIE nie należy się zrażać na tak marnej podstawie, bo serial nie zasłużył na tyle uwagi. Za to polecam świąteczną krótkometrażówkę, jest przeurocza <3

ocenił(a) film na 9
Yennefer_22

Nie ma co porównywać filmu i serialu. Każda z tych produkcji rządzi się swoimi finansami.

ocenił(a) film na 7
Yennefer_22

Nie ma to jak stwierdzać na podstawie jednego odcinka, że serial jest do bani... To chyba logiczne, że skoro mieli mniejszy budżet, to animacja musiała być gorsza. Sami przecież o tym mówili. Tak jest z każdym animowanym serialem. Poza tym, wiele się dzieje w serialu, przynajmniej w 1 sezonie, ten 2 już trochę gorszy, ale ujdzie.

ocenił(a) film na 10
Yennefer_22

Kiedy to już nawet nie o animację chodzi, bo rozumiejąc cięcia terminowe i finansowe godzę się na jej uproszczenie, ale właśnie fabuła i poczucie humoru w tym serialu są po prostu głupie.
Bez urazy dla gustu fanów, ale właśnie treść odcinków mi się nie podoba.

ocenił(a) film na 9
Yennefer_22

Okej, odwołuję i proszę o wybaczenie, bo jestem w trakcie oglądania i przyznaję, że wcale tragedii nie ma. ;D

ocenił(a) film na 10
Yennefer_22

Merytorycznie faktycznie tragedii nie ma. Bo jeśli chodzi o treść i przesłanie całej tej produkcji, to jest ona bardzo dobrze dopracowana :) Wątki mają porządek przyczynowo skutkowy i wszystko trzyma się kupy :) Postacie nie są mętne, lecz wyraziste ich charaktery w niczym nie odbiegają od oryginału. Zachowania zwierzaków też są dopracowane tam nic nie powstało przez przypadek :)

ocenił(a) film na 10
plooshack

Serial produkował DreamWorks samodzielnie. Jest to też pierwsza produkcja nie wyemitowana na Nickleodion tylko CN. Może graficznie serial nie powala. Sama mam do tego duuuuuuuuuuże ale.. Tylko chodzi o fabułę. Jest ona pomostem łączącym pierwszą część z drugą. Na etapie serialu poznajemy pozostałe smoki... Rozwój przyjaźni bohaterów. powiedzmy sobie szczerze, że w drugiej części już nie będzie czasu na tłumaczenie co działo się przez te pięć lat. Po to powstał właśnie ten serial.

ocenił(a) film na 10
Kasia_Kol_2

Właśnie zgadzam się całkowicie ale 2 sezon jest lepszy niż pierwszy

ocenił(a) film na 10
plooshack

Ja obejrzałem film i serial i jak dla mnie oba są świetne. Oczywiście film to arcydzieło ale serial niewiele mu odstępuje (oczywiście jeśli o fabułę) bo chyba raczej wiadomo że budżet gra największa rolę, ale jeśli chodzi o kontynuację przygód bohaterów i filmu to jest to najlepsza rzecz jaką DreamWorks mógł wykonać. Choć tak naprawdę nie dodali żadnych dodatkowych informacji, które wpływałyby na fabułę drugiej części filmu, aby nie zmuszać nikogo do obejrzenia serialu. A jeśli ktoś by się jednak przekonał do tego to polecam serial z napisami a nie z dubbingiem, gdyż amerykański dubbing wdg mnie jest bardziej barwny niż polski

ocenił(a) film na 10
bogdan96

Jakto żadnych informacji np o matce Czkawki o nowych smokach wystarczy się przyjrzeć odcinkom z osobna i same wychodzą informacje

ocenił(a) film na 10
Alfawolf

Prawda. Tylko nie jest to mówione na wprost! Wszystko jest ładnie owinięte w słowa oraz inne metody przekazu. Niemniej jednak, serial zasługuje na pochwałę i na pewno jest nieco staranniej przygotowany, niżeli Pingwiny z Madagaskaru. Chociaż ten ostatni był przygotowywany pod nieco innym kontem. Mówicie, że graficznie serial odstaje od oryginału. Rzecz jasna, budżet jest niższy przy tego typu produkcjach, zatem może się ona nieco gorzej prezentować. Przykładem mogą być wspomniane Pingwiny. Tak czy siak, nie mogę doczekać się obejrzenia trzeciego sezonu seriali, który niestety ukarze się dopiero po premierze HTTYD2 :/ Jak to mówią? Cierpliwi zostają wynagrodzeni? ;)

ocenił(a) film na 10
sebstos

Lub ,,cierpliwość jest cnotom" takrze czekam na trzeci sezon ale narazie bardziej na 2 część filmu

ocenił(a) film na 10
Alfawolf

Alfawolf, tak między nami. Ile ty masz wiosen na koncie? Nie chcę być ani wścipski, ani chamski, ale coś Ci chyba słabo idzie z ortografią. ;-) Mam nadzieję, że nie będziesz miał tego mi za złe?

ocenił(a) film na 10
sebstos

Ortografia mi idzie kiepsko bardzo,bardzo kiepsko mam jakieś podejrzenie dysleksji czy coś,tak wogule to mam 18 na końcie.
Spoko niemam tego za złe upomńenia są ważniejsze niż pochwały.

ocenił(a) film na 10
Alfawolf

Ok. Rozumiem. Każdy ma jakieś problemy, ale ważne by z nimi zawzięcie walczyć. Bowiem, ten kto walczy, nigdy nie jest pokonanym! ;) Za młody miałem również problemy z ortografią, ale pomogła mi z tym walczyć pewna polonistka i problem został zażegnany. Wystarczy dużo chęci i drobna pomoc, a stawisz czoła każdemu wyzwaniu. Powodzenia Ci życzę!

ocenił(a) film na 10
sebstos

Walcze z tym dzięki

ocenił(a) film na 10
plooshack

Serial to dramat, przynajmniej dla "większego" widza. Telewizyjne perypetie smoków to typowa bajka dla dzieci z o wiele gorszą animacją i grafiką. Ja odpuściłem po pierwszym odcinku między innymi dlatego, żeby sobie nie psuć smaku po genialnym filmie. Już zacieram rączki na polską premierę :)

ocenił(a) film na 10
sokoov

Narzekanie ja widziałem i film i serial i podoba mi się jedno i drugi serial troche mniej to jasne ale nie wiele mniej i także czekam niecierpliwie na drugą część