PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=574322}

Jak wytresować smoka 2

How to Train Your Dragon 2
2014
7,7 178 tys. ocen
7,7 10 1 177578
7,3 46 krytyków
Jak wytresować smoka 2
powrót do forum filmu Jak wytresować smoka 2

albo coś przegapiłem w 1 ale co się stało z nogą głównego bohatera? O.o

ocenił(a) film na 7
Dobrzan92

Czkawka stracił ją pod koniec filmu w walce z tym dużym smokiem. Nie było pokazane jak, może być wiele przyczyn np.: Szczerbatek mógł ją odgryźć aby go ratować czy może ogień mógł ją strawić.

paulin1

no okej widać niedokładnie oglądałem końcówkę :P

użytkownik usunięty
Dobrzan92

Bardzo niedokładnie, bo to było dość wyeksponowane w ostatnich minutach filmu.

Dobrzan92

Na samym końcu jak pokonali tego potworka to Czkawka (głowny bohater) spadł w płomienie powstałe w wyniku zderzenia mostrum z gruntem, ale jego smoczuś go uratował, z tym że nogi uratować nie zdążył.

ocenił(a) film na 10
Exelsio

a może... Szczerbatek złapał go za tę nogę? I mu to niechcący zrobił... Ale czym jest noga do całego życia...

użytkownik usunięty
Kasia_Kol_2

Mógł mu ją odgryźć ratując dzięki temu życie ;) Ale nie sądzę, byśmy kiedykolwiek się tego dowiedzieli...chyba że Szczerbuś cudownym trafem przemówi w wigilijną noc ;D

ocenił(a) film na 10

Dokładnie :) Masz rację. może zdzarzy się cud i Szczerbuś przemówi :) Ciekawe czyim głosem... Jakieś typy? :)

użytkownik usunięty
Kasia_Kol_2

Mimo tego, że wyobraźni mi nie brakuje...głosu Szczerbataka niestety wyobrazić sobie nie umiem :D

ocenił(a) film na 10
Dobrzan92

No przecież stracił ją podczas pojedynku z Czerwoną Śmiercią (Red Death). Prawdopodobnie strawił ja ogień. Na końcu filmu jest pokazane jak zamiast niej ma protezę. co prawda w książce wyszedł z tej walki bez szwanku, ale film i tak ma z nią nie wiele wspólnego.

ocenił(a) film na 10
SweetNightmare

To ten film jest na podstawie książki?

ocenił(a) film na 10
kasiadabrowa1

Oczywiście, że na podstawie książki. Ale historia jest zupełnie inna.
Film nie jest do końca adaptacją książki, a raczej bazuje na niej i przekazuje inną historię.

ocenił(a) film na 9
Dobrzan92

Mi się wydaje, że utrata nogi mogła być mocno powiązana z faktem, że to była ta noga, która tkwiła w tym metalowym strzemieniu do "zmieniania biegów" (jak ja to mówię :P)