PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=574322}

Jak wytresować smoka 2

How to Train Your Dragon 2
2014
7,7 177 tys. ocen
7,7 10 1 177142
7,3 46 krytyków
Jak wytresować smoka 2
powrót do forum filmu Jak wytresować smoka 2

Nowa Alfa

ocenił(a) film na 5

Pod koniec filmu jak zresztą większość oglądających pamięta Szczerbatek broniąc Czkawkę pokonał wrogą Alfę i sam zapanował nad stadem smoków... Myślę że to dowodzi że Szczerbatek jest wyższy klasą (które nadaje im Śledzik) niż zwykłe smoki na wyspie Berk ... Moim zdaniem jest on najmniejszym przedstawicielem poziomu 10 (czyli najwyższego) .... Więc w przyszłości gdy rozwinie swoje atuty może być najsilniejszym smokiem w tej produkcji :)

ocenił(a) film na 7
piotrgajek

Oby było więcej części w takim razie :D

ocenił(a) film na 5
m_ca

Niestety przyjacielu :/ To jest trylogia :( Na podstawie książki xd

ocenił(a) film na 10
piotrgajek

Seria książek ma 12 tomów, autorka pisze ciąg dalszy, ale te książki są dosyć krótkie (a przynajmniej pierwsze trzy części).
Tyle, że książki mają tak niewiele wspólnego z filmami... Więc nawet gdyby Cressida Cowell napisała z 20 tomów, to i tak filmowe HTTYD będzie trylogią... :(
Żeby chociaż ostatnia część była dłuższa i miała tak epicką fabułę, jak jej poprzedniczki.

ocenił(a) film na 5
Ireth_Oakenshield

Spokojnie na pewno będzie miała xd Mam nadzieje że nocna furia odkryje swoje ukryte talenty :)

ocenił(a) film na 10
piotrgajek

Właśnie, masz jakieś pomysły co do nowych "supermocy" Szczerbatka (inne określenie nie przyszło mi do głowy)?
Jest jeszcze jedna sprawa: w filmie Czkawka wspomniał coś o innych Nocnych Furiach - może w trzeciej części pojawi się jakaś?

ocenił(a) film na 5
Ireth_Oakenshield

Nie niestety Walk powiedziała " o ostatni ze swojego gatunku..."
Myślę że nie będzie drugiej furii ale mam nadzieję że się pojawi :) A co do mocy to widziałeś w filmie te niebieską poświatę na ciele szczerbatka i to że kontrolował inne smoki... jest to dość ciekawy aspekt tego filmu :P

ocenił(a) film na 10
piotrgajek

Faktycznie... Ciekawe, co się z innymi Nocnymi Furiami stało. Wybili je łowcy?
Co do niebieskiej poświaty i mocy kontroli - myślę, że Furie miały to w genach, bycie "kimś ważniejszym".
Jedna uwaga: jestem dziewczyną :) Nick dosyć mylący, prawda?

ocenił(a) film na 5
Ireth_Oakenshield

Przepraszam cie za moją pomyłkę :'( Po Nicku ciężko się było domyślić :P Nocne Furie raczej nie zostały wybite.. Pamiętasz może w pierwszej części Czkawka ukradł księgę smoków by przeczytać coś na temat nocnej furii? było tam napisane że nie da się z nią walczyć ... Wątpię by byli ludzie zdolni pokonać na takiej wysokości Nocną Furię (w pełni sprawną (z ogonem)).... Najprawdopodobniej przez jakieś zdarzenie szczerbatek został przygarnięty przez smoki z leża(które zostało zniszczone)... Rodzice mogli zginąć przez czerwoną śmierć ... Dużo spekulacji mało dowodów :/

ocenił(a) film na 10
piotrgajek

Wiem :) Nic się nie stało.
Pisząc "łowcy" miałam na myśli osoby takie jak Drago, które mają dostęp do takich środków, jak np. "pomoc" alfy. Takich ludzi nie spotyka się codziennie, ale może są jeszcze jacyś szaleńcy z myślami o zabiciu wszystkich smoków... Moja teoria zupełnie się nie klei :)
Tak, to już są bardzo grząskie tereny spekulacji :/ No cóż, trzeba czekać na wieści dotyczące trzeciej części.

ocenił(a) film na 5
Ireth_Oakenshield

Ja tam czekam jeszcze na Kung fu Pande :/ Szkoda tylko że to nie zastąpi mi Smoczków :(

ocenił(a) film na 10
piotrgajek

Ooo, to ma być trzecia część?
Nie, Po nie zastąpi Szczerbatka :(

ocenił(a) film na 10
piotrgajek

Byc moze tez Szczerbatek gdy byl jeszcze mlody wymknal sie z gniazda (nwm jak to nazwac), zgubil sie a jedyne miejsce ktore znalazl bylo Smocze Leze. No ale jedno mnie dziwi: Czemu Szczerbatek nie sproboje poleciec razem z Czkawka w miejsce w ktorym sie urodzil? No bo raczej watpie ze zapomnial, albo moze nie chce wrocic? Eh... i tak narazie sie nie dowiem, trzeba czekac D:
PS sory za orto, mam telefon troche zrypany i trudniej mi sie pisze :/

ocenił(a) film na 5
Nike04

Ponieważ najprawdopodobniej był za mały by to pamiętać.. przecież gdyby wiedział gdzie się urodził to tęsknił by za tym miejscem i pokazał by je czkawce a co za tym idzie my ujrzelibyśmy je na ekranie...

ocenił(a) film na 10
piotrgajek

No ale wydaje mi się że ten temat morze być ukazany w kolejnych częściach bo też niewierze że jest ostatni

użytkownik usunięty
piotrgajek

Pokazał mu Smocze Leże, może tam się urodził!

ocenił(a) film na 9

Może pokazał je Czkawce, z względu na to, by zrozumiał, dlaczego smoki porywają ich jedzenie itd. W pierwszej części bardziej by to nawiązywało do fabuły.

użytkownik usunięty
hymanistka1234

Zjadłam tylko jednego.