PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=574322}

Jak wytresować smoka 2

How to Train Your Dragon 2
2014
7,7 178 tys. ocen
7,7 10 1 177582
7,3 46 krytyków
Jak wytresować smoka 2
powrót do forum filmu Jak wytresować smoka 2

Okej...?

ocenił(a) film na 9

Za chwilkę spłynie na mnie fala hejtów,ale muszę się spytać, czemu ten film animowany ma 43
miejsce w rankingu? Serio?

ocenił(a) film na 7
Malinowak

Bo większość ocen wystawili fani pierwszej części którzy dadzą 10 wszystkiemu co zawiera jakiegoś smoka, lub za samo istnienie części drugiej.

ocenił(a) film na 9
fandisneya

Znam takie osoby...Jakieś 2 miesiące przed premierą JWS2 można było wystawiać oceny i co? Niektórzy się chwalili postawioną 10,jak zostali zapytani dlaczego,skoro nie oglądali,stwierdzili,że nie zawiodą się na drugiej części...Okej,może JWS2 nie jest tragicznie złe,ale stawiać 10 bez zastanowienia? Dziwię się czemu zwykła animacja ma wysokie miejsce,a film na tym samym poziomie czy nawet lepszym są o wiele dalej w rankingu(np.Kraina Lodu) lub nie łapią się w ten próg(np.Raplh Demolka).Nie wspominając już o wspaniałym Titanic'u. Wniosek? Ocena na Filmwebie nie zawsze zależy od faktycznym poziomie filmu,a raczej poziomie, lub wieku odbiorcy.

użytkownik usunięty
Malinowak

Ja nie postawilam 10 bez zastanowienia. Mam malo filmow ocenionych na 10. Zgadzam sie ocena Titanica to pomylka. Kraina Lodu jest dla mnie srednia-gorsza kopia Zaplatanych.

ocenił(a) film na 9

Okej,mi chodzi o osoby wpomniane powyżej ;)

ocenił(a) film na 8
Malinowak

Ja również znam takie osoby...

Nad swoją oceną zastanawiałem się dość i stwierdzam, że ten film zasługuje na 10. Kraina Lodu jest wspaniała, ale nieco gorsza, Ralph nie zachwycił mnie niczym. Titanic jest rewelacyjny, ale za JWS 2.

Malinowak

Dokładnie.

fandisneya

+1 Ta ich tępa logika - "Prawdziwi fani będą kochać serię na dobre i na złe" -_-

ocenił(a) film na 10
Jezus_drugi

Czemu tak strasznie obrażasz fanów smoków ? To już drugi temat, w którym widzę tego typu wypowiedź.
Co Ci do tego, że ktoś lubi smoki ? Od razu jest gorszy, trzeba go zjechać itp. ?

użytkownik usunięty
Malinowak

Ja tez sie zastanawiam czemu masa innch filmow ma takie a nie inne miejsce w rankingu. Chociazby Katedra.

ocenił(a) film na 8

Coz, to co nam sie nie podoba nie oznacza ze jest zle lub nie zasluguje na dane miejsce. Skoro iles tam ludzi ocenilo tak a nie inaczej to znaczy ze faktycznie nam cos przy ogladaniu umknelo. Ja nie znosze tytanika ale wydaje mi sie ze po prostu nie poczulam tej historii na tyle mocno by sie nia zachwycac.

użytkownik usunięty
Chinatsa

Nie twierdze, ze Katedra jest zla. Po prostu troche nie pasuje mi to, ze film 7-minutowy jest w rankingu z tymi 3-godzinnymi. Takie filmy powinny miec oddzielny ranking i wtedy postawilabym 9 a nie 7...ale co ja tam wiem...

ocenił(a) film na 8

Czy ja wiem czy oddzielne... animacja sintel niby krotka a genialnie poprowadzona.

ocenił(a) film na 8
Malinowak

Osoby oceniajace dany film przed premiera to tylko male grono, czy to fani czy antyfani, obydwoje tak samo szkodliwi. Jezeli chodzi o moja ocene nie sadzilam ze dam full. Szczerze to po ogladnieciu, juz po paru dniach pomyslalam czy by nie dac mniej ze zgldu na szacunek do pierwszej czesci ale wyliczylam zalety filmu i naprawde wyszlo full. Policzmy:
1) szczerbatek i pozostale smoki. Wciaz maja swoj urok z pierwszej czesci.
2) bohaterowie pozostali tacy sami. A jezeli ktos mowi ze astrid sie zmienila to chyba ze wzgledu na ogladany serial ale tu rozmawiamy o kinowej wersji.
3) fabula. Moze nie odkrywcza i nowatorska ale przyjemna w odbiorze. Pierwsza czesc tez taka byla, schemat za schematem a jednak pelna magii.
4) muzyka. Jezeli ktos jej tu nie slyszy lub mowi ze nie wyroznia sie niczym to, no coz, cos jest nie tak. Nie trzeba kochac powella zeby slyszec idealna kompozycje w jego utworach.
5) dramat i watek komediowy wciaz zgrabnie sie przeplata.
6) mimika postaci i ich ruchy. Juz w pierwszej czesci zakochalam sie w ich realistycznych ruchach a w drugiej tylko sie przekonalam ze mozna to zrobic jeszcze lepiej. Te postacie naprawde zyja a ch ruchy, mimika sa genialne.
7) animacja. Bajka dla oczu. Piekna, pelna detali i kolorow.
8) wiecej watku humorystycznego niz w pierwszej czesci. Dobrego humoru.
9) smierc jednego z bohaterow. Taka mocna smierc. Bez przesadnego i wciskanego na sile dramatyzmu.
10) wspaniali nowi bohaterowie, logiczne wyjasnienia ich postepowania.
To moja ocena ale przynajmniej nikt nie bedzie mial prawa powiedziec ze rzucam fulla tylko dlatego ze kocham animacje ale nawet jesli to chyba to wlasnie nazywa sie sukcesem studia prawda?

Chinatsa

1) Tylko Szczerbatek. Reszta spłycona.
2) Bohaterowie zostali spłyceni do prostych cech. Strasznie czarno-biali i schematyczni. W pierwszej części było więcej szarości.
3) Fabuła nudna, przez cały film wrażenie, że dopiero zaraz się rozkręci.
4) Muzyka przeciętna. Utwory dobre, ale kiepsko wpasowane. Jedynka to majstersztyk.
5) Dramat spłycony, a wątki komediowe suche.
6) Mimika uproszczona na potrzebny bardziej czarno-białego przedstawienia bohaterów.
7) Prawda
8) Właśnie kiepskiego humoru, wsadzonego na siłę
9) Naciągana, pompatyczna śmierć. Żadne "wow".
10) No właśnie nielogiczne. Oni chyba byli chorzy psychicznie.

ocenił(a) film na 8
Jezus_drugi

To twoje zdanie.
Oprocz szczerbatka tak naprawde nie poznalismy innych smokow dokladnie wiec nie mozemy mowic ze sa splycone. Sa takie jak w pierwsej czesci.
Bohaterowie maja ten sam charakter jak w pierwszej czesci nie ma zadnych drastycznych zmian i o to mi chodzilo.
Fabula jest rozna dla kazdego.
Jezeli muzyka jest przecietna to podaj mi przyklad nieprzecietnej.
Nie widzialam by byl splycony. Sprostuj.
Mimika uproszczona? Chyba ogladalismy dwie inne animacje.
Humor byl tam gdzie trzeba. Bez przesadyzmu.
Jaka pompatyczna. Jak wedlug ciebie powinna wygladac?
Logiczne. Drago mal motyw by walczyc a valka by nie wracac.

Malinowak

Nad tym samym się zastanawiam za co te 43 miejsce .......