PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=574322}

Jak wytresować smoka 2

How to Train Your Dragon 2
2014
7,7 178 tys. ocen
7,7 10 1 177582
7,3 46 krytyków
Jak wytresować smoka 2
powrót do forum filmu Jak wytresować smoka 2

"Dwójki" rzadko kiedy satysfakcjonują. Bo nie ten sam klimat, bo o czymś innym, bo nudno...
Wybierając się na "Jak wytresować smoka 2" liczyłam się z tym, że spotka mnie być może takie
samo rozczarowanie jak przy "Autach 2". Nic bardziej mylnego! Historia, choć zupełnie inna od
jedynki, wciąga, nie pozwala na ani jedno ziewnięcie, ba! - czasem sprawia, że zapomina się
nawet o popcornie!
Film bardzo gra na emocjach widza, ciągłe zwroty akcji i zaskakujące - i te smutne i zabawne -
punkty scenariusza powodują, że po wyjściu z kina ma się prawdziwy mętlik w głowie (ale w
pozytywnym sensie).
Na osobną uwagę zasługuje też wspaniała muzyka. Już od pierwszych dźwięków można się
zachwycić!

Jeżeli ktoś spodziewa się obrazu podobnego do jedynki: spokojnego, w sumie
jednowątkowego, to czeka go duży szok, ale myślę że ostatecznie rozczarowany nie będzie.

ocenił(a) film na 10
tenebris69

Ostatnie zdanie to w zasadzie dobra puenta całej wypowiedzi, ale mam małe objekcje dotyczące ,,jednowątkowości" pierwszej części. Mimo tego jest to ciekawie napisana recenzja. :)

Pozdrawiam :)

tenebris69

Z tym popcornem się z tobą zgodze XD
Kupiłem sobie duży kubełek i w trakcie filmu zjadłem 1/4 zawartości XD

ocenił(a) film na 10
dawidkrzesniak12

ja w ogóle nie kupiłam popcornu XD.

ocenił(a) film na 10
tenebris69

Ja idac do kina na "dwojke" bylam pewna ze bedzie swietna, no i mialam racje - film przerosl moje oczekiwania.
Wlasciwie jedyna rzecza ktora mnie denerwowala to moje zamazane okulary xD ( te od 3D, nwm jak to nazwac )