Nie oglądałam jeszcze filmu. Nie śledzę też specjalnie materiałów, tylko co jakiś czas zaglądam na FW. Czy ktoś mógłby mi odpowiedzieć na następujące pytania:
1. Dlaczego Valka opuściła Czkawkę i Stoicka?
2. Miała smoka. Dlaczego wobec tego nie wróciła?
3. Kim jest Eret?
Nie oglądałam serialu, jedynie pierwszą część.
Będę wdzięczna:)
W filmie wszystko się wyjaśnia więc to bez sensu, żebyś znała odpowiedzi. Nie będzie takiej frajdy. Cała fabuła się w okół tego kręci.
1. Valka próbowała przemówić Vikingom do rozsądku, że smoki nie są groźne, ale nikt jej nie słuchał. Podczas napadu na Berk te 20 lat temu do domu wpadł jeszcze mały Cloudjumper i matka Czkawki zobaczyła, że te zwierzęta nie robią nic złego. Zrozumiała, że nie pasuje do tego świata i Cloudjumper ją porwał, ale tak jakby za jej zgodą.
2. Uważała, że Vikingom nie da się wytłumaczyć, że zwierzęta nie są złe, dlatego nie wracała, co było poparte wieloletnimi zmaganiami z tym stereotypem
3. Eret pracuje dla Drago i łapie smoki do smoczej armii tego drugiego
Oczywiście jeśli chciałabyś znać odpowiedzi mimo tego to pisz tutaj, a ja szybciutko odpowiem.
________________________________________________________________________________ ___________________________
SPOILER
________________________________________________________________________________ ___________________________
Stoicka zabija Szczerbatek, mogę podać szczegóły jeśli chcesz wiedzieć więcej, ale ja zaczekałbym do seansu.
SPOILER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Alpha to smok, który ma kontrolę nad innymi smokami i każe Szczerbatkowi zabić Czkawkę gdy zbiera on płomień Stoick odpycha Czkawkę i wpada pod plazmę .