PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=574322}

Jak wytresować smoka 2

How to Train Your Dragon 2
2014
7,7 178 tys. ocen
7,7 10 1 177578
7,3 46 krytyków
Jak wytresować smoka 2
powrót do forum filmu Jak wytresować smoka 2

Serial

ocenił(a) film na 8

Mam pytanie, czy jeżeli nie oglądało się serialu ,,Jeźdźcy smoków'' to można mieć braki w zrozumieniu 2 części, lub czy przed obejrzeniem 2 części konieczne jest obejrzenie serialu (z wcześniejszych wydarzeń) ?? Pomóżcie, bo nurtuje mnie to pytanie :/

ocenił(a) film na 10
ellum9119

Serialu miałem okazji oglądać, a "dwójkę" oglądałem i problemów żadnych ze zrozumieniem treści nie miałem ;) Serial opowiada chyba inne historie nie związane z głównym wątkiem fabularnym z filmu.

ocenił(a) film na 9
Slash_Izzy

Serial przedstawia dalsze losy bohaterów po pierwszej części.

ocenił(a) film na 10
maladzonaga

Ach, w takim razie wybacz. Ale chyba większego wpływu na fabułe nie ma. Mogę się mylić, bo tak jak pisałem nie oglądałem serialu, ale w drugiej części JWS wszystko rozumiałem.

ocenił(a) film na 9
Slash_Izzy

W ogóle nie ma wpływu na fabułę drugiej części.

ocenił(a) film na 10
ellum9119

Myślę, że raczej nie :)
Ja nie oglądałam i wszystko zrozumiałam : ]

ocenił(a) film na 9
ellum9119

Pierwszy i drugi sezon "Jeźdźców Smoków" przedstawia perypetie i przygodny bohaterów z filmu po pierwszej części (dla sprostowania, dokładnie po tym, jak nasz Czkawka stracił nogę i uratował wikingów przed Czerwoną Śmiercią).
Historie, które odbywają się w każdym odcinku, mają POŚREDNI związek z drugą częścią filmu, czyli w zasadzie dość niewielki.

Dla ciekawości: przyszły sezon trzeci serialu będzie już czasowo po drugiej części filmu, także ogromny plus dla twórców.

ocenił(a) film na 8
Tasgall

Dzięki wszystkim, mimo co jak będę miała okazje to sobie serial obejrzę :)