PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=574322}

Jak wytresować smoka 2

How to Train Your Dragon 2
2014
7,7 177 tys. ocen
7,7 10 1 177088
7,3 46 krytyków
Jak wytresować smoka 2
powrót do forum filmu Jak wytresować smoka 2

Smok w 3D

ocenił(a) film na 8

Witam serdecznie.
Po bardzo pozytywnych wrażeniach z pierwszej części wybrałem się na drugą część smoczych
wojaży :) Nie chciałbym jednak pisać o tym jak niesamowita jest to animacja lecz o
rozczarowaniu związanym z wersją 3D.
Ostatni raz w trój wymiarze oglądałem Avatara i było to coś niebywałego, piękne kolory i głębia.
W przypadku Smoka obraz był bardzo rozmazany i ciemny, mało wyrazisty.
Film oglądałem w Cinema City i zastanawiam się czy to nie wina kina lub sali kinowej. Może to
problem samego filmu?
Czy wy ostatnimi czasy byliście na filmie 3D gdzie jakość była przynajmniej dobra? Jeśli tak w
jakim kinie i jakim mieście?
Pozdrawiam serdecznie Wanat44

Wanat44

Ja jestem bardzo zadowolona z efektów 3D. :) Byłam w Heliosie.

ocenił(a) film na 9
Wanat44

Moje okulary 3D ciągle były zaparowane, więc to dopiero był koszmar. Poszłam je nawet wymienić, ale to i tak nic nie dało.
Byłam w Multikinie w Szczecinie, w sali 7.

ocenił(a) film na 8
Atrament3

Mnie Multikino w Szczecinie rozczarowywało efektami 3D za każdym razem (łącznie trzy filmy). Kino 2D - jedyne słuszne kino ;)

ocenił(a) film na 8
squirrelina

Niestety na razie też skłaniam się ku 2D, szczerze żałuję że wybrałem się na JWSmoka2 w 3D, ale wynagrodzę sobie Blue- rayeam którego kupię w dniu premiery :) Ta bajeczka ciągle siedzi mi w gowie! :)

ocenił(a) film na 8
Atrament3

W Heliosie (kupiec),w Szczecinie również niewiele lepiej było z okularami.

ocenił(a) film na 9
Wanat44

Myślę, że to wina kina, a nie filmu. Czytałam, że podobno sam reżyser Avatara, J. Cameron, pobłogosławił, że tak powiem, HTTYD 2 twierdząc, że to film z jednymi z najlepszych efektów 3D jakie kiedykolwiek zrobiono. Ja dla porównania jeszcze wybiorę się do IMAX (jeśli będą tam puszczać), żeby zobaczyć sobie aktywną technologię 3D :)

ocenił(a) film na 10
Wanat44

Ja zawsze jeżdżę do Cinema city w Rybniku i nigdy nie ma problemów z 3D :)

ocenił(a) film na 9
Blue_eyedLioness

No właśnie w byłam wczoraj w CC w Rybniku na pokazie przedpremierowym, żadnych problemów.

ocenił(a) film na 10
Inuyashka

Właśnie wróciłam z seansu i potwierdzam. Zero problemów, jakość nieziemska :)

ocenił(a) film na 10
Wanat44

Ja byłam w Heliosie (Bielsko - Biała) i efekty były całkiem fajne :)