PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=574322}

Jak wytresować smoka 2

How to Train Your Dragon 2
2014
7,7 178 tys. ocen
7,7 10 1 177582
7,3 46 krytyków
Jak wytresować smoka 2
powrót do forum filmu Jak wytresować smoka 2

Smutek :c

ocenił(a) film na 9

Jakoś się w ogóle nie spodziewałam tego, że ojciec Czkawki umrze i płakałam na tym filmie bardziej niż moja 6-letnia siostra... A mam wrażenie że jakoś nikogo to tu nie poruszyło.

ocenił(a) film na 8
sereek77

Ja też straszliwie płakałem.

ocenił(a) film na 9
sereek77

U mnie wszyscy w kinie płakali, nawet mój tata... :c

ocenił(a) film na 9
Atrament3

Hmm, więc może to tylko w moim miejscowym kinie byli tacy bezduszni ludzie :d

ocenił(a) film na 8
sereek77

Król Lew już ich zahartował.

sereek77

U mnie w kinie też się jakoś nikt specjalnie nie wzruszył ale faktycznie nie spodziewałam się takiego obrotu spraw. Ale film i tak był dobry ;)

ocenił(a) film na 9
GreenSneaky

byłam na tym filmie razem z przyjaciółką, my - 20 lat, na sali oprócz nas dwie dorosłe kobiety i masa dzieci.
gdy przyszło co do czego to oczywiście my płakałyśmy, dzieci nie były poruszone :v

ocenił(a) film na 10
arla94

heh mi też łza poleciała i kto by pomyślał że w wieku 20 lat da się wzruszyć w kinie :D

ocenił(a) film na 8
arla94

Bo tak naprawdę w środku jesteśmy bardziej dziecinni od naszych małych pociech :) .
U mnie w kinie też nie zauważyłem jakiegoś ogromnego poruszenia ale ta mała łezka każdemu po cichu gdzieś tam w środku spływa.
Wiem to bardzo dobrze ;)

Earther

A ja myślę, że to dlatego, że jesteśmy bardziej wrażliwi, współczujący i empatyczni ;) Dzieci dopiero się tego uczą.

ocenił(a) film na 8
sereek77

Ja uważam że BBC maczało palce w scenariuszu. Oni też lubią łamać serce...No bo dostaliśmy wspaniałe reunion rodziców, wspólna ryba i śpiew a tu nagle...bach, kiedy już wszystko zaczęło się układać :D Ale przyznam, że się wzruszyłam w kinie :)

lovegood

Właśnie, hmm... trzeba zbadać czy BBC nie miało z tym nic wspólnego ;D

ocenił(a) film na 8
sereek77

Dla mnie gorszy był drugi seans. Płakałam od spotkania Stoicka z Valką do samego końca :< Płakałam jak dziecko, aż się chłopak zaczął o mnie martwić.

ocenił(a) film na 9
squirrelina

Też myślę, że smutniejsze to będzie za drugim razem. Kiedy masz świadomość, że ich szczęście będzie trwało tak krótko... :c

ocenił(a) film na 8
sereek77

rację macie, że nas starszych jakoś to bardziej poruszyło niż dzieciaki. ale nie mam z tym problemu. może są jakoś tak naturalnie oswojone ze śmiercią, bo cały ten XXI wiek jeszcze nie zdążył je nastraszyć? mimo wszystko uważam, że to fantastycznie. nie zrozumcie mnie opacznie: bardzo lubiłam tę postać, ale dzięki temu że umarł, bajka ta nie jest taka cukierkowo-przesłodzona. to taka podobna sytuacja do tej, gdy Czkawka stracił nogę. końcówka gorzko-słodka. jak życie ;) i to mi się chyba właśnie najbardziej podoba w tym filmie animowanym. że płaczemy, by zaraz się śmiać etc. ciekawe czym nas zaskoczą w 3 ;))