PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=574322}

Jak wytresować smoka 2

How to Train Your Dragon 2
2014
7,7 178 tys. ocen
7,7 10 1 177578
7,3 46 krytyków
Jak wytresować smoka 2
powrót do forum filmu Jak wytresować smoka 2

Jestem bardzo ciekawa jakie szczegóły zauważyliście w filmie. Chciała bym, żeby tu był taki spis
detali, które wam nie umknęły

Z mojej strony to poruszające się źrenice u bohaterów (Valka, kiedy sprawdza czy serce Stoicka
bije)

ocenił(a) film na 10
bubblegum452

Najbardziej zapamiętałam włosy (np, dwa małe warkoczyki u Czkawki, albo kilka siwych pasemek u Valki).

bubblegum452

Mimika postaci oraz ich ruchy były bardzo wiarygodne.

bubblegum452

Cienie padające na twarze, na pewno włosy, dopracowane nawet w najmniejszym stopniu... naprawdę, jestem pod wrażeniem. *Ukłon dla twórców*

ocenił(a) film na 9
bubblegum452

Mnie osobiście ujął całokształt animacji .. ale jeśli miałbym wybierać .. mimika twarzy postaci, szczególnie - o dziwo - Szczerbatka jest genialna i brawa za to.
No i oczywiście loty smoków - miodzio :)

bubblegum452

Mnie się w oczy rzuciła zmiana uczesania brody Stoika (od której, nawiasem mówiąc, oczu oderwać nie mogłam) ;P
Mam jeszcze wrażenie, że źrenice u Szczerbatka trochę zmieniły kształt względem pierwszej części - są takie jakby nieco bardziej... hmmm... kwadratowe?

bubblegum452

MIĘŚNIE ERETA! :D Mimika Czkawki, mimika ogólnie, postacie kobiece nie są po prostu skopiowane jedna z drugiej, każda jest inna. Ogólnie cudo, nie mogłam się napatrzeć. Jestem świeżo po seansie, ale coś czuję, że w poniedziałek przejdę się raz jeszcze :D

ocenił(a) film na 8
bubblegum452

Mi najbardziej utkwiła w pamięci pojedyncza łza spływająca po twarzy Czkawki podczas jego przemowy,która miała miejsce po (by nie spojlerować ) spaleniu i zatonięciu pewnego statku.

ocenił(a) film na 10
bubblegum452

Świetana animacja
To co zapamietalam broda zmarnieta lodem u stoika, łza na policzku u Valki , łzy u czkawki kiedy ..., ogólnie mimika twarzy, włosy po prostu wszystko

ocenił(a) film na 10
bubblegum452

Ogólnie animacja była świetna, jedna z lepszych jakie widziałam. Sceny z ogniem w jaskini wgniatały w fotel. Do tego naprawdę świetne arty na napisach końcowych. Razem z moim 6letnim siostrzeńcem odmówiliśmy wyjścia z sali dopóki wszystkie nie przeleciały. :v