PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=574322}

Jak wytresować smoka 2

How to Train Your Dragon 2
2014
7,7 178 tys. ocen
7,7 10 1 177578
7,3 46 krytyków
Jak wytresować smoka 2
powrót do forum filmu Jak wytresować smoka 2

Wiecie co. Kliknięcie na Filmweb na tym filmie "Chcę zobaczyć" a potem zaznaczyć "Umrę jak nie
zobaczę" jest bardzo adekwatne do tego jak się czuję.

Od pierwszej części mam na punkcie tego tytułu totalnego hopla!! I po prostu nie mogę się już
doczekać!!

A dla naprawdę zdesperowanych (takich jak ja) powinno być jeszcze dodatkowa opcja zaznaczania.
"ZABIJE jak ktoś będzie mi przeszkadzał w obejrzeniu tego filmu"

ocenił(a) film na 10
liluf

Mój człowiek.
Od czasu ukazania się traileru nie mogę przestać o tym filmie myśleć.
Czemu premiera jest dopiero za rok!

użytkownik usunięty
liluf

Jak dobrze, że będą 3 części JWS :D Nie wiem, co by musiało się zdarzyć, żeby 2 i 3 część mi się nie spodobała :P

Wszyscy giną z rąk grubasa :D Może trochę obraźliwie go nazwałam, ale nie pamiętam imienia :/

Crazy12

Albrehta (Albrechta?) Perfidnego? Nie było go w filmie,ale był w serialu,dlatego takie skojarzenie.
Na pewno nie chodzi Ci o Pyskacza,Stoicka itd,bo oni są "Ci dobrzy" ;P Ewentualnie może chodzić o smoka podobnego do Czerwonej Śmierci (tudzież Zielonej) :>
Też nie mogę się doczekać,ale zostały jeszcze 4 miechy :<

Lily_Black

No właśnie chodzi mi o tego dobrego :> Byłoby śmiesznie :P Nie no, żartuję.
Ach, cały rok zleciał jak jeden dzień, 4 miechy wytrzymamy :>

Crazy12

Ten czy ten:
Kandydat numer jeden:
http://static2.wikia.nocookie.net/__cb20130313073050/jakwytresowacsmoka/pl/image s/7/72/Gobber_The_Belch.png
Kandydat numer dwa:
http://static4.wikia.nocookie.net/__cb20100425053133/howtotrainyourdragon/images /c/c6/Stoick_The_Vast.png
A może chodzi Ci o....
http://static1.wikia.nocookie.net/__cb20140123175941/jakwytresowacsmoka/pl/image s/thumb/6/65/Fishlegs-httyd-2.jpg/125px-Fishlegs-httyd-2.jpg

Śledzika?
xD
A tak na serio będzie mi głupio jeśli Ty żartujesz a tu prawda haha.
Wczoraj obejrzałam jedynkę,bo leciał maraton serialu i mi się spodobało :D
Jakbym obejrzała to cztery lata temu (znowu ta czwórka) to bym nie wytrzymała. A tak: cztery miechy szybko zlecą :D
Ale Czkawka na serio zrobił się przystojny :>
Już o !7.40 drugi odcinek drugiego sezonu :>

Lily_Black

Chodziło o Śledzika xD No tak, wiem jak ma na imię, ale zapomnieć kiedy potrzeba owszem >.<
Sierialu nie oglądam, może w wakacje nadrobię. Bo wiesz, mi ferie się skończyły. Cała klasa narzeka a ja wpadam z moim zacieszem ;D

Crazy12

Też tak mam :D
Mi się ferie dopiero zaczęły (btw. to dzisiaj ).
Taaak długo czekasz? Toż to serial jest takim "przejściem" między pierwszą a drugą częścią :D
Dwójkę zobaczysz,a potem dwa (lub więcej)sezonów serialu? :D

ocenił(a) film na 10
liluf

Dokładnie! A Tego kto będzie próbował mi przeszkodzić w obejrzeniu tego filmu, poćwiartuję, przemielę a potem zakopię na ogródku!
Ten treaser śni mi się po nocach :-) Mam nadzieję, że ten nie cały już rok do premiery minie bardzo szybko :-)

Kasia_Kol_2

A w ogóle mam wrażenie, że 2014 to będzie rok dobrych filmów, z tego co widziałam po trailerach :)

ocenił(a) film na 10
MeMarie

Wiesz, że ja też. Mam duże oczekiwania jeśli chodzi o przyszłoroczne filmy :-) Mam nadzieję, że się nie zawiodę :-)

Kasia_Kol_2

No to czekamy :)) rozpoczęcie maratonu filmowego 2014 już od grudnia :)) czyli Hobbit, potem Stracharz...ajj :) A Ty na co czekasz Kasia?

ocenił(a) film na 10
MeMarie

Yhym. Dokładnie. Ja najbardziej czekam na trzy premiery:
Kamienie na szaniec... Tak... Jestem sentymentalna. Jestem ciekawa co zrobili z tą książką :-)
Jak wytresować smoka 2- To chyba oczywista oczywistość :-D i na deser Fast & Furious 7 Lubię tą serię :D

No i jeszcze Hobbit oczywiście. :-)

Kasia_Kol_2

Hym, hym...ładnie, ładnie:)
Na Fast & Furious 7 też się skuszę:D Ostatnia część była bogata w akcję i...humor :)
A chyba żadnej bajki nie oglądałam tyle razy co JWS :) No chyba, że Pszczółkę Maję i Shreka ale to inne czasy były ;D

ocenił(a) film na 10
MeMarie

JWS to już jest prawie że, codzienny rytuał :-) Drugą moją produkcją animowaną z serii Best of The Best jest Król Lew... Mam taki sentyment do tego filmu, że naprawdę :-D

ocenił(a) film na 9
liluf

Jak ja się cieszę, że nie tylko ja mam totalnego bzika na punkcie tego filmu :D Jeszcze gdyby zrobili kolejną część(a najlepiej części) Strażników Marzeń, to już bym totalnie odleciała.

ocenił(a) film na 10
Oncall_

Nie jesteś sama :D Ja też

ocenił(a) film na 8
liluf

Podpisuję się pod tym.Dobrze,że teraz wychodzi serial Defenders of Berk.Będzie czym zabić ten czas oczekiwania na drugą część JWS ;]

ocenił(a) film na 9
liluf

Dokładnie, mam to samo :D Mam 22 lata a i tak ekscytuję się pierwszą częścią jak głupia :) Nie mówiąc już o tym, że mam fioła na punkcie Nocnej Furii.

ocenił(a) film na 10
julie7

A tak na marginesie... To trochę nie sprawiedliwe, że najładniejszym smokiem jest Nocna Furia. Ja osobiście Nie miałabym nic przeciwko gdyby inne smoki zyskały nieco na urodzie.

ocenił(a) film na 9
liluf

W moim przypadku to wynika z tego, że Nocna Furia jest jak kot, a ja koty lubię. Nawet w ciekawostkach piszą, że wzorowali się na kotach, gdy tworzyli Szczerbatka :) Może ludzie tak uwielbiają Nocną Furię, bo to właśnie ją najbardziej poznajemy w filmie. Widzimy cały rozwój relacji pomiędzy Czkawką i Szczerbatkiem i to w tym wszystkim jest najpiękniejsze.

Ciekawa jestem jak to wszystko będzie wyglądało w JWS II ;)

ocenił(a) film na 10
julie7

To jak tworzyli szczerbatka to wiem. :D Dodatkami specjalnymi i "za kulisami" to jest najlepsze, co mogli wymyślić producenci filmowi. Można się tam rożnych fajnych rzeczy dowiedzieć. :D
Gdym dostała możliwość pojechania i zrobienia sobie wycieczki po studiu Dreamworks. To chyba bym zeszła na zawał ze szczęścia. Spotkać tych wszystkich ludzi, którzy odpowiedzialni byli za tworzenie tych wszystkich genialnych filmów... To byłby prawdziwy zaszczyt.

ocenił(a) film na 8
liluf

W książce"The art of How to train your Dragon" jest dużo szkiców, jak pierwotnie Toothless miał wyglądać i szczerze, już bardziej wolę, by się wyróżniał obecnym wyglądem na tle innych smoków, aniżeli miał wyglądać tak, jak zakładano, na początku produkcji tego filmu :]

ocenił(a) film na 8
liluf

ha ha piona !