Napiszcie jakie są wasze ulubione animacje i dlaczego chciałbym poznać uzasadnienia.
Jak wytresowac smoka 1 i 2- animacja, muzyka, fabula, ciekawi bohaterowie, roznorodnosc,wartosci,przekaz,ciekawe motywy ( kalectwo,smierc,utrata najblizszych)
Spirited away- pelno tajemnic,skomplikowana fabula, ciekawi bohaterowie, muzyka, nic nie jest takie, jakie sie wydaje
Mustang z Dzikiej Doliny-muzyka, brak glosu u zwierzat, wspaniala i trudna technika wykonania tego filmu
Jak wytresować smoka - ogólnie uwielbiam całą tą serię (filmy, dodatki, serial) Ma genialną muzykę i animację, ciekawa fabuła, świetni bohaterowie, piękne smoki, zakończenie nie jest do końca szczęśliwe (kalectwo Czkawki, śmierć Stoicka)
Krudowie - ma dużo humoru, świetna grafika i ścieżka dźwiękowa, można się i pośmiać, i wzruszyć, ciekawe postacie, bardzo dobre przesłanie
Mój brat niedźwiedź - oryginalna i świetna fabuła, genialne łosie, ogólnie wszyscy bohaterowie są świetni, magiczny klimat, wspaniałe piosenki (np. "Już nic, już nikt")
Król lew - piękny film, nwm za bardzo jak mogę uzasadnić ten wybór :D
Zaplątani - dla mnie jeden z najlepszych filmów Disney'a, jest zabawny, ma ciekawe postacie, finałowa scena, gdy Julek umiera jest po prostu piękna
Wszystkie psy idą do nieba - bajka mojego dzieciństwa, bardzo piękny film, Charlie i Apsik są świetni!
Balto - film mało popularny w Polsce, a szkoda. Oparty na prawdziwej historii, można z niego dużo wynieść (mp. że nie można się poddawać, nie ważne kim jesteś, ważne co robisz)
- Nowe Szaty Króla - dla mnie najśmieszniejszy film animowany :D
I jeszcze kilka filmów które bardzo lubię, ale nie mam siły pisać uzasadnień xD
- Shrek
- Mustang z dzikiej doliny
- Auta
- Kung Fu Panda
- Epoka Lodowcowa
- Mulan
Jak Wytresować Smoka 1 i 2 - wspaniała animacja i muzyka, genialna fabuła i bohaterowie, bardzo dużo gatunków smoków i motywy, które nie często są pokazywane w animacjach (kalectwo, śmierć itp.), piękne pokazanie przyjaźni człowieka ze zwierzęciem
Kraina Lodu - piękna animacja, świetni bohaterowie, genialne piosenki, zabawny, oryginalna fabuła
Mój Brat Niedźwiedź - ciekawa fabuła i bohaterowie, niesamowite piosenki (jedne z najlepszych jakie słyszałam w filmach animowanych, w szczególności "Great Spirits"), wspaniały klimat
Król Lew 1 i 2 - wspaniałe piosenki (w szczególności "Circle of Life" i "He Lives in You"), piękne przesłanie, piękna animacja, genialna fabuła
Jak Wytresować Smoka 1 i 2 - fabuła,muzyka,ciekawe postacie,przepiękne smoki,malownicze krajobrazy
Merida Waleczna - fabuła,muzyka,postawa Meridy jako księżniczka :D,malownicze krajobrazy,
Kraina Lodu - fabuła,MUZYKA GŁÓWNIE :D,Olaf,
nie wiem czy liczą się takie filmy pol animowane pół nie np. alvin i wiewiórki, ale jeśli tak to:
Alicja w Krainie Czarów (z 2010 roku) - Wspaniała fabuła <3, piosenka ,,Alice" w wykonaniu AVRIL LAVIGNE !,piękna kraina czarów,mroczny klimat (ja lubie takie rzeczy :D )
Jak wytresować smoka 1 - genialny pomysł na animację, twórczość zwycięża. Ciekawa fabuła, ciekawi bohaterowie, piękne krajobrazy, brak nudnego, żenującego humoru. Cudeńko!
Zaplątani - cudni bohaterowie, miła fabuła, przepiękne piosenki! Ani na chwilę nie byłam znudzona podczas seansu.
Nowe szaty króla - zawsze poprawia mi humor :)
Odlot - wzrusza do łez. Pokazuje prawdziwe realia życiowe, od których nie da się uciec. Bardzo pouczająca animacja.
Piotruś Pan - bajka dzieciństwa, nigdy się nie znudzi.
Gdzie jest Nemo? - co tu mówić, świetna animacja dla każdego. Ciekawa, zaskakująca, innymi słowy: bardzo dobra!
Inne takowe ulubione: 12 prac Asterixa, Mustang z dzikiej doliny, Jak ukraść księżyc, Herkules.