PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=574322}

Jak wytresować smoka 2

How to Train Your Dragon 2
2014
7,7 176 tys. ocen
7,7 10 1 176457
7,3 38 krytyków
Jak wytresować smoka 2
powrót do forum filmu Jak wytresować smoka 2

Czy możliwe jest, aby jedna z przedstawionych na nowych zdjęciach postaci mogła być matką
Czkawki, bo ja nie widzę żadnych podobieństw, a męczy mnie, dlaczego w książce jest mowa o
Valhalaramie, a w filmie nie. Chociaż nie są one dokładnie takie same, to kto wie?

liluf

To bajka i lekcja historii jest tu zbędna...

MellyKlaudia222

Ludzie... Włączcie sobie napisy w trailerze, a będziecie mieli wszystko czarno na białym pod względem tego co kto mówi!
(Jak już to ktoś zaproponował... Cóż... Nie chciało mi się tego wszystkiego czytać :D )

ocenił(a) film na 10
MellyKlaudia222

A ja mam małe pytanko. Kto napisał tę książkę i jak się nazywała? Bo ona ot tak nie mogła się nazywać "Jak wytresować smoka".
Moim zdaniem dziwny tytuł jak na taką książkę przygodową.
A wracając do Autora, a raczej autorki, bo z tego o ile pamiętam jej imię zaczynało się na C i jej nazwisko też na C.
Proszę podać ten tytuł, bo już naprawdę zapomniałem :D

ocenił(a) film na 10
mzelek_filmaniak

http://pl.wikipedia.org/wiki/Cressida_Cowell

To jest cressida cowell. Ale raczej nie znajdziesz tych książek po Polsku. (zostały wycofane z druku jeszcze przed HTTYD)
Poza tym jak już pisano wielokrotnie książki nie mają wiele wspólnego z filmem, a tak naprawdę PRAWIE nic nie ma wspólnego.

ocenił(a) film na 5
liluf

Potwierdzam. Jedyne co łączy książkę i film, to Czkawka, bo nawet smoki są kompletnie inne, nie wspominając o postaciach.

ocenił(a) film na 9
MellyKlaudia222

Mogła by być,przynajmiej zostanie wyjaśnione jak znikneła :)