PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=574322}

Jak wytresować smoka 2

How to Train Your Dragon 2
2014
7,7 178 tys. ocen
7,7 10 1 177578
7,3 46 krytyków
Jak wytresować smoka 2
powrót do forum filmu Jak wytresować smoka 2

Wątek główny

ocenił(a) film na 10

Takie nietypowe pytanie. Jak myślicie? - co będzie wątkiem przewodnim w JWS2? W pierwszej części był podstawowy wątek - '' chłopiec i jego smok'' później ''relacja ojciec – syn'' oraz ''relacja Czkawka – Astrid''(znalazło by się jeszcze kilka jak np.; wojny ze smokami, smocze leże itd. ale to są te trzy podstawowe). Jakie wątki mogą być w JWS2? Piszcie jak najwięcej propozycji ;)

ocenił(a) film na 10
hasira

Jak widać w zwiastunie bedzie konflikt z tymi, którzy zastawiają pułapki na smoki. Na końcu bedzie wielki bitwa. Hiccup spotyka matkę (Valke), ktora bedzie jego mentorem co do smoków. Czkawka jest pod wielka presja, bo Stoick uświadamia mu o tym ze musi zostać przywódca Berk. Na Tumblrze sa spekulacje tez o części rozmowy Hiccupa z ojcem gdzie rozmawiają o rodzicielstwie. (Tak Hiccup i Astrid ^^) Jeśli chcesz więcej spojlerow i spekulacji napisz to Ci prześle link do posta, o którym mówiłam wcześniej. Bedzie to około 15. :)

ocenił(a) film na 10
bubblegum452

Tak, jeśli możesz to bardzo proszę ^.^

ocenił(a) film na 10
hasira

http://treepelta113.tumblr.com/post/77016394831/treepelts-httyd-2-guessing-game

ocenił(a) film na 9
bubblegum452

Ja to czułam - to było pewne. I na pewno stanie się to w środku walki i Czkawka zostanie sam ze swoim plemieniem i ze swoimi smokami.

ocenił(a) film na 10
hasira

Chciała bym jeszcze znać twoja opinie na temat tego posta. :)

ocenił(a) film na 10
bubblegum452

Jejku dziękuję ci bardzo, nie liczyłam na aż tyle, ale no właśnie.... Teraz już nie jestem pewna czy chcę dokończyć to czytać (skończyłam w momencie kiedy Czkawka miałby rozmawiać z ojcem, a przynajmniej tak wnioskuję po zdjęciu bo właśnie tego starałam się już nie czytać). Pomimo, że jestem strasznie ciekawa zakończenia to już wiem, że wolę mieć niespodziankę w kinie, tak jak wtedy kiedy oglądałam pierwszą część (byłam wtedy z klasą, a nawet nie wiedziałam na co idziemy ;D).
Co do samego posta - to co do tej pory przeczytałam wydaje się bardzo prawdopodobne, dobrze przemyślane i chyba przez to, że jest to tak świetnie złożone, bałam się doczytać do końca ;D Fajnie, że ktoś usiadł, przeanalizował wszystkie urywki i skleił z tego dość ciekawą całość. Naprawdę dobra robota!
Gdyby jednak coś mi się zmieniło i gdybym dokończyła to czytać to dam znać, bo coś myślę, że prędzej czy później i tak pęknę...

ocenił(a) film na 10
hasira

Teoretycznie możesz spokojnie przeczytać wszystko oprócz całego tekstu poniżej ostatniego zdjęcia. Jedno dwówyrazowe zdanie zniszczy wszystko (przynajmniej ja trochę żałuje, ze to przeczytałam) i co gorsza jest mocna wyeksponowane, wiec nie radzę sie tam zapuszczać.

ocenił(a) film na 10
bubblegum452

Przeczytałam ten tekst ( cały ) i mam nadzieje, że to nie jest prawda, chociaż ja odkąd zobaczyłam zwiastun, podejrzewam tą końcówkę ( żeby nie zdradzać )

ocenił(a) film na 10
bubblegum452

No jak tak to chyba spróbuję ;)

ocenił(a) film na 10
bubblegum452

Nie zwróciłam uwagi i przeczytałam to... Nie no, oby to były tylko teorie :(

hasira

Odnośnie tej końcówki widziałam fan animację z Valką na YT ...

ocenił(a) film na 10
rita156

Ja właśnie też ją widziałam, ale i tak jakby już to bym obstawiała Valkę

ocenił(a) film na 10
rita156

Możecie podlinkować? :)

bubblegum452

http://www.youtube.com/watch?v=8Zx-OSpk84w :)

ocenił(a) film na 10
rita156

Dziękuje bardzo :)

hasira

Na wiki pisze tak: Jak Wytresować Smoka 2 przedstawi Czkawkę i Szczerbatka, którzy będą pracować nad obroną przyszłości ludzi i smoków przed złym Drago. Astrid dołączy do sił zbrojnych u boku swojego chłopaka Czkawki i jej ziejącego magnezem smoka, Wichury, by pomóc w obaleniu Drago.