PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=574322}

Jak wytresować smoka 2

How to Train Your Dragon 2
2014
7,7 178 tys. ocen
7,7 10 1 177578
7,3 46 krytyków
Jak wytresować smoka 2
powrót do forum filmu Jak wytresować smoka 2

Dostałam siostrzeńca na tydzień i zastanawiam się czy iść z nim na to do kina. Waham się między "JWS" a "Czarownicą" z Angeliną Jolie. Dzięki za odpowiedź :)

ocenił(a) film na 8
Casablanca01

Idź na oba, ale jeśli musisz wybierać, polecam JWS.

Casablanca01

Zależy czy siostrzeniec oglądał pierwszą część. Jeśli tak i mu się spodobała, to szczerze polecam JWS 2 ;)

ocenił(a) film na 9
Casablanca01

Cóż, diametralna różnica - 'Czarownica' to film, a 'JWS' do animacja, klimaty różne, światy również.
To zależy od gustu. Po przeczytaniu mało szczegółowej recenzji obu produkcji, osoba ma jakiekolwiek pojęcia jaki film bardziej jej podpasuje - więc od tego bym zaczął.

Tasgall

Dzięki za odpowiedź ;)

Casablanca01

A w jakim wieku siostrzeniec? Bo to raczej animacja od 10 lat wzwyż. Nie brakuje w niej tematów poważnych i pewnej dozy przemocy.
.

ocenił(a) film na 9
Casablanca01

"JWS" jest chyba bardziej odpowiednim filmem dla dzieci. Na seansie "Czarownicy" na sali było zdecydowanie więcej dorosłych, z kolei jak byłam na "JWS" większość widowni stanowiły dzieciaki i z tego co widziałam były naprawdę zafascynowane filmem.

ocenił(a) film na 9
hiszpanka1

Stawką wiekową filmu sugerujesz się ilością dzieci/dorosłych na sali?
Pani podziękujemy.

By zrozumieć sens i przesłanie obu filmów, widz powinien mieć ponad 12-14 lat (subiektywnie oceniając).

ocenił(a) film na 9
Tasgall

Po pierwsze autorka tematu nie zaznaczyła ile lat ma jej siostrzeniec, po drugie dla mnie 12-14-latkowie to jak najbardziej dzieci, po trzeci Króla Lwa (do którego Jak wytresować smoka jest porównywany) obejrzałam po raz pierwszy mając około 5 lat, oczywiście nie byłam wtedy w stanie zrozumieć sensu i przesłania filmu, ale nie przeszkodziło mi to, żebym się wspaniale bawiła, bo taka jest tendencja w tworzeniu współczesnych animacji, żeby oglądając je zainteresowani byli wszyscy widzowie - i dzieci i dorośli.

ocenił(a) film na 10
hiszpanka1

Jak cos jest animowane, to wiele ludzi z góry postanawia nie oglądać. Jakbym zapytał kilka osób w rodzinie np. to niektórzy w ogóle omijaja filmy animowane, tak jak filmy fantastyczne. Kiedyś miałem tak samo, odnośnie filmów fantastycznych, ale głownie tych o tematyce superbohaterow (raz ogladnałem Thora, spodobał mi sie, potem oglądnałem Transformers: ZU, też fajne, najbardziej podobały mi sie filmy z serii Iron Man. Filmy fajne, aczkolwiek i tak czuje niechec do filmów typu Spiderman, Xmenów. Powiem, ze nawet oglądałem, ktoras czesc X-Menów, i w mojej ocenie to totalny shit :D).

ocenił(a) film na 10
marcin199518

Dokładnie większość osób jak tylko widzi animację to stwierdza że ,,tylko dla dzieci" a często jest to fałszywe mniemanie weźmy np. Persepolis, Grobowiec świetlików, Chico i Rita to filmy zdecydowanie nie dla dzieci a są filmami animowanymi. Pomijam ,,Romana Barbarzyńcę" który był wyświetlany w kategorii wiekowej dla wszystkich a nie powinny go oglądać dzieci.

ocenił(a) film na 10
Casablanca01

Polecam ci obie produkcje, na pewno na żadnej z nich się nie zawiedziesz :)