Jak wytresować smoka

How to Train Your Dragon
2025
7,8 14 tys. ocen
7,8 10 1 14404
7,0 16 krytyków
Jak wytresować smoka
powrót do forum filmu Jak wytresować smoka

No już bardziej dowalić nie szło.

Puczysta

Taka jakaś blada ta murzynka. Tak, wiem, matka jej matki była z Zimbabwe, ale tak właściwie to po prostu brytyjska aktorka. W ten sposób, to żaden Brytyjczyk nie mógłby zagrać wikinga. Też nie lubię wybierania Afroamerykanów tam, gdzie nie powinno ich być (vide czarnoskóra Anna Boleyn), ale tu?

alistair80

bo ją ze zwiastuna na zwiastun wybielają komputerowo xDD Ogólnie to beka bo wszyscy aktorzy przypominają oryginał tylko nie Astrid ...

Samperos

Astrid i Śledzik w oryginalne są blądynami, bliźniaczka Szpadka po drodze chyba wszamała jakiegoś smoka w całości. No i ujeżdżanie dwugłowego smoka z długimi szyjami przez takiego "bąbla" powinno chyba podpadać pod znęcanie się nad zwierzętami. ;) Były też postacie drugoplanowe, które ewidentnie jakiś smok w poprzednich potyczkach ostro okopcił na czarno... XD

manieKMP

Blądynami? Kurva.

Samperos

w imię poprawności politycznej... tfu...

alistair80

Wystarczy jedna kropla krwi. Poczytaj o tej zasadzie.

BillTheButcher

Mnie to ni ziębi, ni grzeje. Oglądam człowieka, a nie zastanawiam się czy 10 pokoleń wstecz miał przodka Murzyna.

alistair80

To tak jakby Nicolas Cage miał zagrac Martina Luthera Kinga. I zaczęło by się wycie pewnych środowisk, bo w drugą stronę nie można.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
lmlm_fw

Patrząc na twoją pisownię, to mamy jeszcze większego debila.

jeykey1543

A co w niej jest konkretnie nie tak?

lmlm_fw

Primo, samo to, że zwróciłem ci uwagę, a ty nawet nie sprawdziłeś co może być nie tak, jest już problemem. Secundo, spację piszemy po znaku interpunkcyjnym, a nie przed lub w ogóle. Tertio, starajmy się jednak używać polskich znaków, jeśli piszemy po polsku, a zdanie kończmy kropką.

jeykey1543

Problemem niestety na tym portalu jest to ,że z niewiadomych przyczyn nie mogę opublikować komentarza,ze względu na jakiś link zewnętrzny, którego w komentarzu nie ma

lmlm_fw

Odpowiadając na to co napisałeś też musiałem to zrobić i jeszcze dodatkowo podzielić odpowiedź na 3 częsci bo znowu miałem ten sam problem. Więc to nie moja wina tylko durnego Filmwebu.

jeykey1543

Dlatego muszę usuwać rózne znaki interpunkcyjne,żeby w ogóle komentarz wstawić.

lmlm_fw

Ale ty mogłeś swoim komentarzem.

Redgard

Ale co mogłem?

lmlm_fw

Teraz to Twój wpis został jak widzisz zablokowany, bo nie umiesz rozmawiać i obrażasz ludzi myśląc, że jesteś anonimowy w internecie. A tak nie jest. I zawsze są konwencje. Mądremu nie trzeba tłuamczyc, a głupi nie zrozumie.

Redgard

astrid z jak wytresować smoka, fantastycznej bajki o stereotypowych, kompletnie nieakuratnych fejkowych wikingach to postać historyczna tak jak Luther King, dokładnie XDDDD

Redgard

Świetny ten przykład z Nicolasem Cage, bo tak istotnie jest że rasizm dziś działa tylko w jedną stronę i to jest totalnie chore biedne negusy rzygać się chcę

alistair80

Może dlatego, że czarnoskórzy nie byli nigdy naszymi oprawcami. Ze względu na historię nie jest to dokładnie to samo jak się odwraca rolę

olgaLG1

a Maurowie w Hiszpanii?

alistair80

nie ma co się zastanawiać

alistair80

dobrze

Puczysta

A smok? Jest gejem?

ocenił(a) film na 1
eltoro10000

Nie podobają mi się woke filmy i dałem 1

ocenił(a) film na 8
KacperPtaszek

xddddddd

KacperPtaszek

ten "ptaszek" w nicku to pewnie tak mały jak i mózg

ocenił(a) film na 7
KacperPtaszek

Woke byłby, jakby Czkawka był czarny albo był Azjatą, a ponadto gejem

Puczysta

ojojoj, rasistowski prawakoid się spłakał, bo zobaczył w filmie osobę innego koloru skóry niż biały. żenua :(

Ush

joojoj lewakoid się spłakał hahahahhahaa

Ush

Jestem zdrowym człowiekiem, a nie spapranym sekciarsko idiotą, który wszystko bierze bez krzty krytyki czy własnej opinii.

ocenił(a) film na 8
Puczysta

jedyni spaprani sekciarsko idioci szukają teraz czarnych wikingów na granicach i przy okazji nabijają się ze śpiewania hymnu. I jak widać nudzi im się, bo znajdują czas na prawackie komentarze w internecie xD

ocenił(a) film na 7
Ush

Choć jest się czego czepiać, to mam generalnie gdzieś, jaki kolor skóry mają aktorzy, ale twój komentarz jest tak typowo "lewacki" (plujący na ludzi odmiennych od ciebie), że aż prosisz się, aby ci oddać XD Po co robicie takie zaczepne, podżegające komentarze, jak to nawet nie pomaga w budowaniu tolerancji w społeczeństwie. Wręcz przeciwnie, skłócacie ludzi, którzy wcześniej mieli gdzieś te sprawy. To niewiarygodne, że nawet rozsądni ludzie po lewej stronie nie lubią takich jak ty.

Puczysta

nie jest tak źle

Puczysta

słabo to wygląda

Puczysta

Jakim trzeba być smutnym klocem, aby oburzać się na to, że w filmie dla młodzieży nakręconym w stanach gra osoba o nieprawilnym kolorze skóry. Mam nadzieję, że dożyje czasów gdy ksenofobia zacznie być w końcu uważana za frajerstwo i obciach. Wszędzie widać podobne komentarze, prawicowy populizm wyprał wam mózgi.

Puczysta

i jeszcze te smoki...

Puczysta

W wielu firmach dodają osoby o kolorze, czy ogolnie wyglądzie nie pasującym do realiów. Ale to chyba pierwszy film gdzie w miare logicznie uzasadnili obecność innych ras niż "klasycznych" blond wikingów.

michall_1939

Zgadza sie. Mi to wytlumaczenie bardzo podeszlo. Bylo ok.

Puczysta

E tam filmy w tych czasach to i tak efekciarskie badziewia, w które nie sposób się wczuć, niczego nie zmieniaja tego rodzaju współczesne lewackie zabiegi mające na celu przeprojektowanie ideologiczne społeczeństwa. Część wkurza część przyzwyczaja. Filmy nie mają edukować mają dawać rozrywkę, za dużo wymagamy

Puczysta

Biedne masz życie, że takie rzeczy ci przeszkadzają.

ocenił(a) film na 7
Puczysta

Gdybym jej nie znał z innych produkcji i gdybym nie wiedział kim jest jej matka to nawet bym nie wiedział, że to murzynka.
Jej matka już była mulatką, a ta dziewczyna jest jeszcze jaśniejsza. Jej dziadek i ojciec są biali.

ocenił(a) film na 7
Puczysta

Swoją drogą multi kulti w tym filmie zostało całkiem nieźle wyjaśnione. Wikingowie z wyspy Berg po prostu ściągali łowców smoków z całego świata do pomocy.

Więc tu przynajmniej nie jest "BO TAK"