4,6 10,0 tys. ocen
4,6 10 1 9993
5,7 3 krytyków
Jak złamać 10 przykazań
powrót do forum filmu Jak złamać 10 przykazań

Nie są to może szczyty szczytów i wyżyny wyżyn, jednak nie jest też źle. Dowcipy są momentami przyciężkie, jednak dla mnie ten typ poczucia humoru, momentami zbliżony do Wet Hot American Summer, daje radę. Oglądałam go z rok temu, więc nie pamiętam wszystkiego super dokładnie, ale niektóre momenty na długo zapadły mi w pamięć ("Vaaaaaaaahina"); ogólnie podoba mnie się ten opar absurdu, rywalizacja, kto będzie miał więcej tomografów, czy naga niedziela. Pozdrawiam sympatyków filmu :)

Endvira

Mi również się podobał. Przyznam, że nie uśmiałam się do łez, jak to zwykle bywa na totalnie głupiutkich komediach, ale humor był dobry acz nie do końca oczywisty. Uważam, że nie jest to dno, wręcz przeciwnie film kipi kontrowersją w dość zabawny i diaboliczny sposób ;> niektóre przykazania są absurdalnie zinterpretowane, chociażby "nie będziesz miał bogów cudzych przede mną", ale chyba właśnie o to chodziło twórcom. Czasami warto obejrzeć komedię odbiegającą od większości amerykańskich produkcji. Naga niedziela - jeden z lepszych gagów tego filmu ;)

ocenił(a) film na 7
IceQueen

po ocenie na filmweb przystąpiłem do tego filmu bez większych oczekiwań, oczekując co najwyżej rozczarowania jednak film zaskoczył mnie bardzo pozytywnie.

pomysł 10 historyjek baaardzo luźno ze soba powiązanych jest dość oryginalny

szczególnie rozbawiła mnie opowieść o nosorożcu, jednak inne też były b. dobre :DD:

KinoManiack

Bardzo często ocena na filmweb jest myląca, no ale wiadomo- dopóki nie sprawdzisz, nie będziesz miał pewności ;)

a historia o nosorożcu jakże zabawna i prawdziwa! ;D

ocenił(a) film na 9
IceQueen

Chyba muszę odświeżyć sobie film, bo nie pamiętam nosorożca zupełnie ;)

Endvira

Nie mów fałszywego świadectwa przeciw bliźniemu swemu, to do tego była z tego, co pamiętam ;D kreskówkowa, wszyscy się od niego odwrócili, bo rozsiewał plotki, a potem jak miał informację prawdziwą to nie wierzyli i jamniki sprowadziły zarazę ;P

ocenił(a) film na 10
Endvira

Zajebista komedia pelna swiezych pomyslow. Motyw z tomografami kapitalny, jak powiedzialem o nim kumplowi to poplakal sie ze smiechu:)

ocenił(a) film na 9
czakers

Dla mnie film zarąbisty ; D
Szczególnie żart z nożyczkami i tomografy ;D

ocenił(a) film na 7
Endvira

Niesamowicie zdziwiła mnie ta ocena. Przecież film jest naprawdę niezłą komedią! Wydaje mi się, że niektórzy mają po prostu mało dystansu do życia.

Endvira

Mi także podobał się ten film. Mieści się w granicach mojego humoru. Lubię czasem obejrzeć takie głupkowate komedie :) Wszystko ukazane przez dość kontrowersyjne absurdy, ale chyba o to chodziło :)
Więc też się zdziwiłam jak zobaczyłam jaka jest ocena tego filmu i że zdecydowana większość jest na nie.
I powiem więcej. Chętnie powrócę jeszcze do tego filmu! Bo niektóre historyjki były naprawdę śmieszne :D
Cieszę się, ze nie jestem wyobcowana w tej opinii =)