7,3 137 tys. ocen
7,3 10 1 136967
5,7 45 krytyków
Jak zostałem gangsterem. Historia prawdziwa
powrót do forum filmu Jak zostałem gangsterem. Historia prawdziwa

Dziwne skrajności zderzają się na forum tego tytułu. Mam wrażenie, że rozgrywa się tu swojego rodzaju bitwa trolli 10/10 vs. 1/10. Ludzie, wrzućcie sobie na luz, no chyba, że to taka praca...
Osobiście uważam ten film za dobry. Historia jest ciekawa, nie ma większych dziur logicznych. Oczywiście, że nie wyjaśnia wszystkiego dokładnie i zawsze można się przyczepić do paru szczegółów, ale w ogólnym rozrachunku nie było to złe.
Natomiast chciałbym zwrócić uwagę, że twórcy zdecydowanie bardziej mogli się pochylić nad szczegółami ubioru. Niestety, ale główny bohater w żadnym stopniu nie przypominał mi człowieka "tamtych" czasów, podobnie jak jego willa (wesele w niej), a także część spośród innych grających. Pamiętam, że w latach 90-tych i początkach dwutysięcznych inaczej się noszono. M. Kowalczyk na tle tego wygląda, jakby go ktoś przeniósł z przyszłości. W opozycji do tego daję wielkiego plusa za to jak wyglądał pokój Magiego (J. Chabior) - ten wiszący zegar na ścianie! Prosto w punkt!
A, i na Miłość Boską! Kto w tamtych latach tytułował kawalera per "singiel" (scena przy billardzie)!

ocenił(a) film na 7
Halconnegro

Odniosłem identyczne wrażenie, wchodzę na forum a tu albo 10 albo 1. Znalezienie normalnej opinii graniczy z cudem. Nikt nie napisał nic sensownego na temat filmu, bo wszyscy piszą sponsorowane opinie albo się burzą, że inni piszą sponsorowane opinie \_(ツ)_/¯

ocenił(a) film na 7
IdiotOfSuburbia

Recenzent ze mnie żaden, ale starałem się swoim komentarzem dyskusję trochę odczarować :-D.