Jan Paweł II

Pope John Paul II
2005
6,2 17 tys. ocen
6,2 10 1 17395
5,0 9 krytyków
Jan Paweł II
powrót do forum filmu Jan Paweł II

wole kino akcji a papież swoim życiem pkazał wszystko co chciał po h.. jeszcze 200 filmów o tym

hussstla

moze po to zeby nie wydac kasy na kolejny film akcji?

hussstla

przecież nikt cie nie zmusza do oglądania tego filmu skoro nie chcesz. A swoją drogą o naszym papieżu to dopiero 2 film i mówiący o innym okresie życia nież poprzedni więc nie rozumiem cie troche....

_Dark_Prophet_

drugi film człowieku filmów dokumentalnych o papierzu były setki jak nie tyssiące stąd sie wzieło powiedzonko że to był najbardziej medialny pontyfikat

ocenił(a) film na 6
hussstla

Oj oj do udzielania się na forum potrzeba jednak trochę wiedzy najbardziej medialny dlatego, gdyż Jan Paweł II był jak żaden inny papież wcześniej tak otwarty dla mediów.

Rimmi87

Nie miałem na myśłi dokumentalnych filmów tylko kinowych. Sry wyraziłem sie nie jasno

hussstla

Sadziłem ze człowiek który porusza jakiś temat ma choć odrobine zielonego pojęcia o tym co pisze.Dokumentów o pontyfikacie J.P II jest dużo,poniewaz był pierwszym papierzem który opuszczał Watykan i zaczoł podróżowac po całym świecie,i za to ludzie go pokochali.Co do filmów ,oby dwa sa dobre (według mnie ) .Zeby wszystko było jasne nie jestem fanem kleru.

neron

Fakt jest sporo filmów dokumentalnych jak również pierwszy opuścił Watykan i ruszył w świat, ale zastanówmy sie nad poczynaniami tego "wielkiego" człowieka. Film jest filmem i chodzi jak zwykle " jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o ............) a jeśli ma to związek z kościołem ??????? Zainteresujcie sie bliżej tym tematem to szybko zmienicie zdanie. Jest sporo materiałów o papieżu i wcale nie najbardziej pochlebnych. Są nawet opinie, że wiecej swoim postępowaniem przyniósł wiecej złego jak dobrego. Film zaś jest kolejną próba pokazania go w dobrym świetle, oczywiście nie w Polsce ale na Świecie. W Polsce wiadomo nie wolno złego słowa powiedzieć.

neron

okej wiesz też bardzo szanuje tego człowieka tylko nielubie przesładzania i ogólnie przesady

hussstla

Skoro go szanujesz, to naucz się poprawnie pisać słowo PAPIEŻ!