PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=252023}

Jan Paweł II

Pope John Paul II
2005
6,2 17 tys. ocen
6,2 10 1 17395
4,8 10 krytyków
Jan Paweł II
powrót do forum filmu Jan Paweł II

Chciałem podkreślic , i poprawić administratora filmweb...w ciekawostkach napisał że specialnie dla polskich kin wersja aż 130 minut...śmiech na sali baahhhaaa........to ma bys spacjialna wersia???....Duża poprawka z mojej strony .Film w wersji orginalnej tzw. Włoskiej trwa 180min (3 godziny) ..I to jest cały film,,tak więc w kinach dużo ,ale to bardzo dużo was ominie.A Polscy widzowie zchęciom by obejżeli cała wersjie,,,a nie okrojona aż o 55minut...I czym ten administrator zachęca nas...rany DEBIL!!!POTĘŻNY!!!papa pozdrówki dla maniaków filmów Director Cut....

deepdish

Oh, przesadzasz nazywając administratora debilem :)

A że film okrojony- zgadzam się...

deepdish

Hmmm WŁOSKIEJ powiadasz??? HAHAHAH chyba pomyliło się Tobie z filmem "Karol. Człowiek, który został papieżem" lub "Karol. Papież, który pozostał człowiekiem", bo te filmy są faktycznie dłuższe od tego...

ocenił(a) film na 10
deepdish

Nic mu się nie pomyliło bo film "Jan Paweł II" zostal przygotowany w 3 wersjach , dwóch telewizyjnych (amerykańska i włoska) oraz wersji polskiej-kinowej. Która jest , jakby na to SPECJALNIE PRZYGOTOWANA DLA WIDZA POLSKIEGO (i nie będzie nigdzie indziej na świecie emitowana) ale autor tego tematu nie ma się czym bulwersować. Ta ciekawostka jest jak najbardziej prawidłowa.

deepdish

deepdish@. .. Mam pytanko. Kto dał tobie prawo oceniać w taki sposób ludzi. Znalazłeś pomyłkę, a nie pomyślałeś, że Administrator też człowiek. Twoje słowa są tyle warte ile ty sam.

deepdish

No cóz, może zbyt ostre słowa-zwłaszcza do admina FilmWeb, ale swoją drogą - bardzo TO CIEKAWE!!! Ponoć wszyscy "styropianowcy" tak mocno walczyli z CENZURA ;), a okrojenie o tyle!!?? i z tego co słyszałem-okrojono właśnie sceny "polityczne" !!!? Chyba w trosce o kinomanów - żeby mogli wcześniej wyjść - bo może nie wytrzymaliby te 3 godziny!! Władza - jaka by nie była - zawsze "myślała i decydowała" za swoich obywateli!! :P :P :P. A może ci decydenci dadzą swoje uzasadnienie TEJ decyzji!!??? Może być bardzo śmiesznie :D. Zbyszek

ocenił(a) film na 10
Zibi_Sol

Ale wy wszyscy jesteście ciemni. Jaka cenzura?? jakie względy polityczne?? Wycięto seny by skrócić ponad trzygodzinny film (a właściwie mini-serial) telewizyjny. A wycięto sceny w których amerykanów i włochów poniosla fantazja i potraktowali nasza historię po swojemu. Jakby ich nie wycięto to byście krzyczeli ile nieścisłości historycznych jest w tym filmie.

Innuendo_2

Powitac "oswieconego"!! :). Wolnosc slowa czy decyzji (w tym wypadku :), wyraza sie mozliwoscia wyjscia w dowolnym czasie i ..miejscu filmu. To ja chce decydowac- co jest niescisle, co jest zafalszowaniem, czy tzw "prawda literacka". Widac, ze tacy jak ty, sa w stanie osadzic za pozostalych, co i kogo ponioslo!! Wiec w takim razie - zachowaj umiar w obrazaniu kogokolwiek. Dziwne, ze wszystkich ponosi fantazja - i traktuja nasza historie po swojemu. A my dostajemy "samo sedno" tej historii - czyli po d***e- jak w wojnie, czy na kolanach - jak w takich obrazach. Skoro wiesz, to wyjasnij prosze jakie watki wycieto!!! A moze znasz i powod wyciecia wlasnie tych!!? Moze to byc dla ..wszystkich - bardzo pouczajace! Pozdrawiam!