PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=252023}

Jan Paweł II

Pope John Paul II
2005
6,2 17 tys. ocen
6,2 10 1 17395
4,8 10 krytyków
Jan Paweł II
powrót do forum filmu Jan Paweł II

to ma być film o paipeżu? gdzie jest ciepło? ten film jest suchy,może dlatego,że nie potrafili zrozumieć mentalności polaków,nie umeili odtworzyć tego kim i jaki był papież. JAk dla mnie to produkcja zrobiona dla kasy, ael nie mnie to oceniać. Nie polecam. To było zbyt duże zadanie, któremu oni nie podołali.

wesolutka002

Gdzie to ciepło? Film był suchy bo to jest film o człowieku, nie wnoszacym sie powyżej innych, zwykłym człowieku ktory czynił to co mu było przeznaczone. Wspaniały człowiek, to prawda, ale nie mozna zapominać że to był człowiek tak jak my. I film powinien własnie tak byc pokazany, że to był zwykły człowiek. Nie wierze w Boga, w ogole w nic nie wierze... prócz ludzi, a w tego człowieka warto było wierzyc.

użytkownik usunięty
BMF

Nie zgodzę się z tym, że film był "suchy". Dla mnie był on nieznośnie wręcz przesłodzony. Naprawdę, momentami miałem dosyć sztucznych, nadętych dialogów i bzdurnych, naciąganych scen (żegnający się ubecy, na litość boską...).
Zaletami filmu były pojedyncze sceny (zamach, scena w oknie kliniki), dobra gra Cary'ego Elwesa (w ogóle aktorstwo było na dobrym poziomie) i wspaniała, naprawdę wspaniała gra Jona Voighta.