PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=165023}

Jednostka 731 - Laboratorium diabła

Hei tai yang 731 xu ji zhi sha ren gong chang
1992
5,4 1,1 tys. ocen
5,4 10 1 1088
Jednostka 731 - Laboratorium diabła
powrót do forum filmu Jednostka 731 - Laboratorium diabła

Dodano parę scen z nowymi eksperymentami, kilka odjęto, parę zostawiono bez zmian. W tle wojny i eksperymentów odbywa się troche inna historia tym razem. Przyznaje jednak, że jedynka zrobiła na mnie większe wrażenie. Nie, nie chodzi mi o efekty, lecz sposób przedstawienia Unit 731. Sceny z części 1 z zakopanym noworodkiem w śniegu, zwabieniem dziecka (pod pozorem zabawy) do sali gdzie żywcem przeprowadzono na nim autopsję, fanatyzm japońskich żołnierzy, czy też scena zdzierania żywcem rąk za skóry (obecna również w dwójce) robi wstrząsające wrażenie....Gra aktorska i epatujące z ekranu okrucieństwo stoi na wyższym poziomie w części pierwszej.

Od razu ostrzegam, że film ten nie jest dla wszystkich!!! Ponoc do kręcenia scen ze zwłokami itp. uzyto prawdziwych ludzkich trupów, mamy też dekapitację, spuszczanie całej krwi z żyjącego człowieka, ćwiartowanie mieczem samurajskim, wstrzykiwanie krwi wściekłych zwierząt ludziom i wiele innych 'przyjemnych' scen. Jesli ktos nie widział żadnej części, radzę obejrzeć jedynkę. A jeśli widział dwójkę może sobie odpuścić pierwszą część, no chyba że zasmakował w takim kinie:)

ocenił(a) film na 2
Man_Behind_The_Sun

Z tego co pamiętam to w "jedynce" dzieciaka najpierw uśpili przed autopsją.

Ceglas

Tak, uśpili. Ale do nagrania tej sceny użyli prawdziwych ludzkich zwłok niedawno zmarłego innego dziecka.

Man_Behind_The_Sun

O k*rwa. Nie wiem czy chce to oglądać dalej. Zajrzałem na filmweb, aby sprawdzić czy autopsja jest przeprowadzana na kukle, czy na nieboszczyku. Autorzy filmu przegięli.

uln

Mieli NISKI BUDŻET.