PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=93761}

Jeniec: Tak daleko jak nogi poniosą

So weit die Füße tragen
2001
7,8 76 tys. ocen
7,8 10 1 76039
7,2 4 krytyków
Jeniec: Tak daleko jak nogi poniosą
powrót do forum filmu Jeniec: Tak daleko jak nogi poniosą

Jak świetnie wytresowano pokolenie "polskich" polonofobów. Tutaj zachwyty nad jakością tego filmu ,gdzie biedny niemiaszek ,co tylko wykonywał rozkazy ucieka z sybiru i jeszcze goni go jak opętany ruski oficer. Pod filmem "Niepokonani" który jest znacznie bardziej realistyczny i wierniejszy rzeczywistości ,czyta się 2 na 3 tematy o tym jaki to film dla polskiego patriotyzmem zacietrzewionego zaścianka i jaki to nudny i w ogóle do dupy.
Widać efekty tej ciężkiej pracy jaką wykonali niemcy i ruscy ,mordując całą naszą Narodową elitę i prawdziwą inteligencję. Majstersztyk! (że tak z niemiecka powiem)

ocenił(a) film na 6
Ottiss14

Społeczeństwo polskie jest zniszczone przez komunizm i telewizje. Tylko w Polsce patriotyzm jest wyśmiewany,umniejszany. Jeszcze wiele pokoleń musi się przewinąć by był to normalny kraj.
Tego filmu jeszcze nie oglądałem - na pewno to zrobię niedługo, ale sądząc po zwiastunie to nie mam co się nastawiać że choć do pięt dorastało Niepokonanym.

ocenił(a) film na 8
Boskigrom

Znam dobry dowcip, ale powiem ci jak obejrzysz te dwie pozycje.

ocenił(a) film na 6
alcapone1973_filmweb

Obejrzałem w końcu. Myliłem się mówiąc że nie będzie dorastało do pięt Niepokonanym, choć jednak i tak znacznie gorszy. Teraz opowiedz dowcip :)

ocenił(a) film na 8
Boskigrom

1945 rok, dowódca obozu pod Berlinem pyta na apelu zebranych jeńców niemieckich. - No to jak faszystowskie świnie, kto chce jechać dzisiaj do gułagu na sybir?. Zgłosiło się dwóch głupich niemiaszków. Dowódca skomentował - dobra pozostali pójdą na pieszo .

Boskigrom

Mały offtop,ale widzę ,że kolega fan Fallout'a ,no proszę. Zapraszam na mojego bloga: http://samodzielniemyslacy.blogspot.com/
a i do znajomych ,kto wie może na Old Townie się kiedyś zobaczymy. Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 6
Ottiss14

Bractwo Stali ma wszędzie swoje macki :)

Boskigrom

Komentowanie własnych postów zatacza coraz szersze kręgi. :/

pantehniczny

A może obaj mamy te same poglądy polityczne bystrzaku?

ocenił(a) film na 8
Boskigrom

Problem w tym, że ludzi jakoś specjalnie nie obchodzi kto stoi na czele komercyjnych telewizji i te czystki w TVP wdrażane przez partię rządzącą. Jakoś niespecjalnie się społeczeństwo zainteresowało sytuacją polityczną po 89, dziś mamy efekty wiary w ludzi po zawodówkach, komuchów i zwolenników "grubej krechy". Ludziom wmówiono, że w demokracji to media będą niezależne, tymczasem manipulują na potęgę. Dobrze by jeszcze było, żeby ograniczało się to tylko do szmatławców i serwisów informacyjnych...

ocenił(a) film na 6
zielak1908

Gdyby to PiS robił to co teraz klika PO wyprawia w TVP i KRRiT to ogłoszono by zamach na wolność słowa. Komercyjne stacje trąbiły by o tym od rana do wieczora co najmniej dwa tygodnie, a Miecugow wychodził by z siebie. Tymczasem mamy ciszę i ignorowanie tematu. Do takiego absurdu doszło, że społeczeństwo zaakceptuje każde brudy obecnie rządzącej partii.

Boskigrom

Jak się o czymś nie mówi to tego nie ma, tak jest w telewizji. A ostatnio kolega uprzejmie mi doniósł ,że na tvn wspominali o tym ,iż PJN idzie w kierunku prawicowym i chce dołączyć do Kongresu Nowej Prawicy i komentarz był coś w stylu "tylko czy im coś da łączenie się z innymi słabeuszami?" ,a przy tym pokazany JKM. Cenzura przybiera wręcz groteskowe formy szczególnie w programie "szkło kontaktowe" polecam pooglądać na YT.

ocenił(a) film na 6
Ottiss14

Tak, oglądam na bieżąco ciekawe urywki na YT, a w szczególności to co wkleja Nikczemnik. Na żywo nie oglądam bo mnie szlag trafia. Nie wiem czy widziałeś ten filmik z sondażami i Miecugowem gdzie wyszedł na głupka? Jeśli nie to już niestety nie zobaczysz bo TVN napisało do YT by usunęli, tak tuszują prawdę.

Boskigrom

A co miecugow powiedział? Z resztą on ciągle wychodzi na głupka. A i filmik gdzie wojewódzki mówi ,że da Gienkowi numer do tuska ,a ten zrobił zażenowaną minę i potem było napisane ,że Gienek popiera Nową Prawicę ,też usunęli. A on faktycznie może być opiniotwórczy. Dzięki swojej szczerości.

ocenił(a) film na 6
Ottiss14

Chodziło tam o to że gość zadzwonił i powiedział że sondaże dla TVN są przekłamane i że nie ma nawet możliwości się dowiedzieć jaka była użyta próba w badaniu. Miecugow na to że wcale że nie bo można bez problemu. A gość mu na to odpowiedział: "to niech pan zadzwoni i spróbuje się dowiedzieć bo mi nie chcieli podać." i zaczął mówić że TVN kłamie i trzyma sztamę z tuskiem itd... na końcu Miecugow mu powiedział że to oszczerstwo, że TVN może podać go do sądu za te słowa i że to tak samo jak by on nazwał tego dzwoniącego złodziejem. Na to gość mu odpowiedział że jest złodziejem bo wczoraj ukradł jabłko :) A Miecugow zgaszony zamilkł :) Akcja była równa.

Boskigrom

A to widziałem i owszem. Ale jak miecugow powinien dostać w mordę za tą cenzurę NP ,raz po telefonie przekręcał specjalnie nazwę ,potem w kolejnym odcinku po tym jak słuchacz skrytykował ich za to ,że ani słowem nie wspomnieli o konwencji Kongresu Nowej Prawicy ,gdzie było kilka razy więcej ludzi niż na konwencji palikota o której mówili ,chyba nawet relacjonowali. To miecugow powiedział ,ze po co relacjonować konwencję partii która i tak nie ma szans wejść do sejmu. Srają za przeproszeniem w gacie po tym jak JKM zajął czwarte miejsce w wyborach prezydenckich co oczywiście też przemilczeli. Swoją drogą najśmieszniejsze było to ,że w studiu po wyborach mieli już przygotowane jako tło gęby szefów bandy czworga i nie zmienili wystroju pomimo wyniku nie po ich myśli. To było żałosne. Ciekawe co tvn będzie robił jak NP stanie się realną siłą w sejmie. Ciekawe jak będą manipulować kiedy oni będą wprowadzać zmiany na lepsze.

ocenił(a) film na 6
Ottiss14

btw... lewactwo się szerzy na FW:
http://www.filmweb.pl/film/Inside+Job-2010-573864/discussion/...a%C5%BC+si%C4%99 +cz%C5%82owiek +zastanawia....,1625569
Ale raczej nie ma co odpowiadać bo to jak grochem o ścianę. Chyba nie istnieje żaden sposób by przekonać lewaka do tego że się myli. To tak jak by głupca, mającego wysokie mniemanie o sobie, przekonać do tego że rzeczywiście jest głupcem - mission impossible.

ocenił(a) film na 1
Boskigrom

Dzisiaj czytam to co napisaliście pięć lat temu. Brawo!

ocenił(a) film na 1
tomekefi

Podzielam Twoje odczucie - 1/10!!!

ocenił(a) film na 3
Boskigrom

Kierownictwo współpracuje z Krytyką Polityczną i wszystko na ten temat.