PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=217801}

Jestem legendą

I Am Legend
2007
7,5 487 tys. ocen
7,5 10 1 486872
5,8 49 krytyków
Jestem legendą
powrót do forum filmu Jestem legendą

Książkę czytałam zanim obejrzałam film,i szczerze ją polecam [Richard Matheson]. Film to raczej jej luźna adaptacja :) Nie razi jeśli człowiek nastawi sie na to zawczasu. Film jest bardzo dobry,choć z końcówką trochę przesadzili. Ale z drugiej strony to produkcja amerykańska,więc całkiem zrozumiałe ;) Natomiast jeśli chodzi o książkę,to zdecydowanie lepsze rozwiązanie na końcu,naprawdę zaskakujące..

ocenił(a) film na 8
MissBungle

a jakie jest zakończenie w książce? Takie same jak w alternatywnym zakończeniu filmu?

ocenił(a) film na 7
manio136

Fabuła w książce zupełnie odbiega od tej, co w filmie. Ekranizacja zaczerpnęła tylko najważniejsze rzeczy: bohater samotny na świecie i "nocne stwory"( w filmie to cos w rodzaju mutantów, a w ksiażce stereotypowe wampiry- chociaż wszystkie ich słabe punkty sa fajnie wytłumaczone). Tak więc polecam wszystkim ksiązkę (nawet tym, którym nie podobał się film).

ocenił(a) film na 9
Bauer0

książka jest naprawdę świetna i ma mało wspólnego z 'Jestem legendą', który był kręcony na teraźniejsze czasy. i nawet jeśli film kompletnie nie prtrzypadł do gustu, książkę polecam, bo to naprawdę dzieło.