Jestem legendą

I Am Legend
2007
7,5 488 tys. ocen
7,5 10 1 488068
5,9 45 krytyków
Jestem legendą
powrót do forum filmu Jestem legendą

'28 dni pozniej' opowiada dokladnie o tym samym , zaraza,mutanty.
nie zachwycil mnie zobaczymy jak bedzie tym razem z lepsza gra aktorska :)
pozdrawiam :

ocenił(a) film na 4
angelika925

nie opowiada o tym samym. to tak samo jakby filmy gangsterskie wszystkie były takie same.

tutaj mamy ostatniego człowieka na świecie i zagadkę co się w ogóle stało w 28 dniach nie.

no tam są zarażeni co wyglądają jak ludzie tutaj wampiry wyglądające jak Blood Omen.

ocenił(a) film na 6
Ryunosuke

Zgadzam się

W 28 Dni później winien jest wirus przenoszony wraz z krwią i innymi płynami ustrojowymi zarażonego, w Jestem Legendą z tego co się orientuję drogą kropelkową.

W 28 Dni później byli inni ludzie i tak na prawdę to oni stanowili większe zagrożenie niż popaprańcy... zgadzam się z przedmówcą - to tak jakby powiedzieć, że wszystkie filmy z danego gatunku są takie same i po jednym filmie oceniać cały gatunek

A 28 Days Later było dobrym filmem :P

_Nameless_

Po pierwsze ja nie oceniam calego gatunku, tylko wyrazam swoje zdanie na temat jednego filmu
i to normalne ze ludzie maja rozne gusta Tobie sie podobal dla mnie byl niezaciekawy :)
Po drugie ze zmienili kilka szczegolow co do tego jak przenoszony jest wirus i jak wygladaja zarazeni dla mnie i tak pozostanie fabula taka sama.
Pozdrawiam

angelika925

Przecież Jestem Legenda powstało na podstawie książki, która pojawiła się w 1954 (!) roku (później były filmy The Last Man on Earth i ostatnio The Omega Man). Jak już, to 28 Dni Później czerpie pomysły z Jestem Legendą. Chociaż to i tak zbyt wiele powiedziane.

Mithrill

przeciez nikt nie powiedzial ze ktos 'zgapia' cos od kogos

ocenił(a) film na 4
angelika925

filmy mafijne wciąż od 100 lat są o tym samym i wciąż je kochamy :).
dobra powtórka*(nie kłująca w oczy) nie jest zła. Zresztą nowe zawsze może być lepsze/gorsze, więc warto oglądać.

Porównujesz do 28 tyg, takich przykładów można dać setki w innych filmach które są na pierwszych miejscach rankingu.

3 słowami: temat bez sensu

ocenił(a) film na 4
Ryunosuke

28 dni, sorry

Ryunosuke

Czy wy się dobrze czujecie ? Czy wszystkie filmy w których są zombie są takie same ?? I AM LEGEND - WAMPIRY \\

To tak jak porównanie SZEREGOWCA RYANA do 300 - oba przecież są o wojnie .... Cóz za zjebane porównanie

angelika czy jak ci tam dziecko neo ... Współczuję reżyserom że takie zonki mogą ogladać ich filmy...

angelika925

Ty angelika, ty nie jesteś tą pedałką z Włatców Móch, co? Bo tak podejrzewam. Taka sama treść? Ja filmu widzieć nie mogłem, ale nawet z trailera już poznać, że to zupełnie inny film niż 28 dni. Odczep się lepiej.

angelika925

Cwana gapo, a gdzie ty widziałas ten film?? W najbliższy weekend wchodzi na ekrany amerykańskich kin, a ty co, masz super specjalne pokazy? Może zrecenzuj nam filmy, które wejdą do kin za pół roku, no proszę.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
angelika925

28 dni pozniej" - ojj Angela :) jak ten film ci sie nie podobal to ja nie wiem... nie znam rownie dobrego filmu w tej tematyce (moze troche przesadzam ale w chwili pisania tego tekstu nie chcialo mi sie pomyslec nad innymi tytułami) :)

ocenił(a) film na 1
angelika925

moze nie tak doznacznie ale podczas ogladania trailera tez pomyslalem o 28 DNI POZNIEJ oraz WAR OF THE WORLDS (trailer1 z jestem legenda niczym wojny swiatow, tez same zdjecia, w wozie zamiast cruisa smith, tysiace ludzi, jakas ewakuacja, zaglada.... EEeeeeee jestem na NIE.

ocenił(a) film na 7
czesio

Porownac to mozna z filmem I AM OMEGA, ale nie z 28 itd.

ocenił(a) film na 3
R3SUM3

Chyba z Omega Man.

ocenił(a) film na 4
czesio

czesiu mysle ze twoje IQ wynosi mniej niz 30.

ocenił(a) film na 8
Ryunosuke

Teoretycznie czlowiek nie moze miec mniej niz 30 :P

Pawel_Lisowski

TEORETYCZNIE !!
wszystko jest mozliwe ... ;)

angelika925

Przykład tego mamy w tematach podobnych temu......

ocenił(a) film na 10
angelika925

28 dni później nie dorasta do pięt tej produkcji. W 28 DNIACH PóźNIEJ jak i w 28 TYGODNIACH gra żadnego z aktorów nie przekonała mnie tak jak gra Will Smith'a. Szczerze mówiąc jestem strasznie zaskoczony bo zagrał rewelacyjnie. Faktem jest że podobne produkcje już były i że było ich wiele, ale "I Am Legend" króluje nad nimi wszystkimi dlatego, że oddaje klimat i emocje głównego bohatera w taki sposób że trafia to bezpośrednio do widza.

BEZ CEREGIELI: 10/10.