PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=217801}

Jestem legendą

I Am Legend
2007
7,5 487 tys. ocen
7,5 10 1 487161
5,9 60 krytyków
Jestem legendą
powrót do forum filmu Jestem legendą

4/10

ocenił(a) film na 4

Według mnie mało akcji. Jedyny moment, który mi się podobał to te mutanty zgromadzone w kole których zobaczył główny bohater szukając psa.

użytkownik usunięty
vegas666

Tak, ten moment był najlepszy w całej filmie i rył psychę :)

W ogóle kocham całą sekwencję szukania psa, była bardzo mroczna i nawet straszna. Szkoda, że reszta filmu taka nie była. Ogólnie zrobiono dobry film, wzięto wątek psa z książki i go dopracowano, ale ogólnie dalej boli, że nie zrobili wiernej ekranizacji 'Jestem legendą' Mathesona... Zakończenie znowu zmienione, tutaj to się w ogóle nie klei o ile zmienione zakończenie w wersji z lat '60 jeszcze się trzymało kupy to to tutaj jest na siłę, w ogóle od momentu wkroczenia tej laski z dzieckiem film robi się znacznie gorszy.

Finał książkowy był wybitny i sprawiał, że książka stała się czymś głębszym, nie wiem czemu każda ekranizacja musi się kończyć inaczej od oryginału, chyba po to by mnie wkurzyć...

ocenił(a) film na 10
vegas666

Widze ze lubisz bezsensowna napierdalanke w stylu Transformersow, a to zdecydowanie nie jest ambitne kino.

ocenił(a) film na 4
Rad3c

A może Jestem Legendą jest ambitnym kinem? Przez 3/3 filmu chodzi po mieście z psem. Poza tym co Ci do tego, że lubię Transformers? Podobają mi się efekty specjalne i niektóre motywy. A jeśli chodzi o napierdalankę, to Jestem Legendą jest ubogie pod tym względem.

ocenił(a) film na 4
vegas666

Sory, pomyłka - nie 3/3 tylko 3/4

ocenił(a) film na 7
vegas666

To jest film horror; sci-fi. A nie akcji. Po co mam dyskutować z tobą skoro nawet nie wiesz jakiego gatunku film oglądałeś przed napisaniem tematu?

ocenił(a) film na 4
pinker_2

Źle mnie zrozumiałeś. W tym filmie jest mało akcji. Cały czas chodzi z psem po pustym mieście i nic się nie dzieje. Później wraca do domu i robi coś w swoim laboratorium. W końcu zjawiają się pierwsi ludzie od bardzo długiego czasu, atak na jego dom i koniec. Nawet w horrorze czy sci-fi powinna być akcja, a w tym filmie jej nie było.

PS. nie wiem czy można ten film nazwać horrorem, skoro nic w nim przerażającego nie było

ocenił(a) film na 7
vegas666

Powinna, ale nie musi.Film porusza inne kwestie.Twoim zdaniem jak ta akcja powinna wyglądać?Aby uciekał przed potworami,dorwał magazyn z bronią,okopał się i strzelał bez namysłu do wszystkiego co się rusza?To by była sieczka.

vegas666

W tym filmie chodzi o klimat osamotnienia a nie o mutanty.
Jak dla mnie i tak za dużo je pokazywali.

ocenił(a) film na 6
Grajcz

właśnie z ust mi to wyjąłeś, klimat...nie zawsze chodzi i naparzanki