Po 1... Skąd mieli prąd?? Bez niego ten film w sumie nie istnieje... nie ma wody w kranach, benzyny na stacjach itp... W sumie to brakowało mi tylko 'świeżego mleczka w lodówce', by ten absurd podkreślić:)
Pomijając już takie drobne szczegóły jak zarośnięta nawierzchnia asfaltowa po 3 latach... hehe... to strasznie irytowały mnie sceny gdzie np. 'po 3 latach spotyka kogoś akurat wtedy, gdy mają go pożreć'.... albo co on jakiś niezniszczalny jest? Spada na plecy z okna z wysokości 8m i nic mu nie jest? A jak wbiło mu się coś w nogę to musiał pełznąć... I wtedy bach... lecą psy zarażone, ale... tylko psy?? gdzie reszta? pozwalają mu uciec??? Dlaczego?
Takich typowo 'Hollywood'skich' scen jest tak dużo, że rzygać sie chce:/
Film ma naprawdę duży potencjał, ale bardzo podobny do '28 dni później' (tyle że tam przewidzieli to, że nie ma wody w kranach bez ludzkości) i to o czym pisałem wcześniej. Zrobili z niego 'szmirę' dla mas... a szkoda.
Aaa... i nie oglądajcie alternatywnego zakończenia, bo jeszcze bardziej ten film staje się tandetny:) (ja widziałem obie wersje)
Pzdr.
BiF_
Skąd mieli prąd??
Miał agregat, co było pokazane na początku filmu, trzeba było uważniej oglądać.
lecą psy zarażone, ale... tylko psy?? gdzie reszta? pozwalają mu uciec??? Dlaczego?
Pewnie nie chcieli ryzykować, wiedzieli że z Willem nie ma żartów, więc wołali nasłać pieski w nadziei, że im uda się zdziałać więcej.
albo co on jakiś niezniszczalny jest?
Taka jest większość bohaterów filmowych, i w tym przypadku nie ma co się czepiać
hahahaha, alternatywne zakończenie zienia w ogóle przesłanie całego filmu. i to zakończenie jest naprawdę do dupy, a film staje się jeszcze bardziej hollywood'ską szmirą, gdzie wszyscy mają dobre serduszka, nawet zombie i wszyscy żyją długo i szczęśliwie <rzygi>.
mi też się kilka rzeczy nie podobało.
Fakt, alternatywne zakończenie popsuło by film- z arcydzieła stałby się szmirą i tandetą. Takie zakończenie praktycznie podważało by sens fabuły. No, ale na szczęście mamy takie, a nie inne
moim zdaniem zakonczenie zepsuli, powinni zostawic jak w ksiazce. i dlatego tylko 8/10, a tak bylo by 9/10.
Mógłby ktos powiedziec jakie jest to alternatywne zakonczenie? Bo widzialem tylko orginalne.
Alternatywne jest takie że will (sorry ale dawno go nie oglądałem) oddaje
tą dziewczynę zarażoną co ją wcześniej udało wyleczyć temu zombie co walił
w szybie i ten zombie odwołuje reszte zostawiając ich w spokoju...
Także widziałam z alternatywnym zakończeniem i ono jest bez sensu. To znaczy w sumie mówi nam, że te krwiożerze potwory nie były jednak takie do końca nie myślące i wgl, jak przypuszczali, i że tak jak On traktował je jako złoczyńcy jakby na swojej ziemi, tak One traktowały go - też jako złoczyńce na swojej ziemi. Ale i tak wolę pierwsze zakończenie. :)